Meterologer slår hål på klimataktivisternas lögner och spår en vargavinter samtidigt som elpriserna är rekordhöga

Att det i dag är årsdagen av den brutala halshuggningen av den franska läraren Samuel Paty i Paris ser ut att ha passerat obemärkt genom svensk MSM. Däremot rapporterade massmedia grundligt minut för minut från ”Klimatgalan” i Kungsträdgården i Stockholm, där diverse klimathysteriska artister uppträdde och visade sitt stöd för det påstådda klimatnödläget, däribland en sprallig Greta Thunberg som showade loss med sång på scenen.

Media rapporterar som alltid godtyckligt om klimatet och tidigare i dag kunde man även läsa hur de framställer afrikanska länders torka med svältande barn som följd som ett ”klimatproblem”, trots att det varit ett bestående problem i mer än 40 år – långt innan någon ens kommit på att de flesta problem i världen kan skyllas på ett överdrivet klimathot.

Ett återkommande scenario har fram till nyligen varit att klimatalarmister, däribland exempelvis Al Gore och Miljöpartiets Pär Holmgren, upprepade gånger varnat för att de globala temperaturerna skulle stiga eller att Nordpolen skulle vara isfri fram till ett visst år samt i vissa fall hävdat att snö skulle bli ett minne blott.

Den globala medeltemperaturen har dock sjunkit under de senaste fem åren och trenden för nederbörd i form av snö stiger. Nu varnar meteorologer för en extremt kall och snöig vinter, särskilt i Ryssland som redan förra året upplevde sin kyligaste vinter och vår någonsin. Mängden snö i hemisfären är redan hundra gigaton större än vad som är normalt för säsongen och på Sydpolen har man uppmätt den kallaste vintern sedan mätningarna började där.

Flera europeiska skidorter i Alperna har redan rapporterat decimeterdjup snö och vissa har redan öppnat för säsongen. Det är inget ovanligt med snö i Alperna vid den här tiden på året, däremot år det snögränsen som skiljer sig åt och snödjupet är redan under 1000 meter. Snöfallet i år följer ett mönster som känns igen från början av historiskt kalla vintrar i Europa. I Balkan har man redan minusgrader på nätterna och temperaturer under det normala.

Redan nu är den totala snömassan på norra halvklotet långt över det normala och enligt uppgifter från det finska meteorologiska institutet, är detta totalt nästan 200 gigaton över genomsnittet för åren 1982-2012 (GlobSnow SWE v1.3), bergsområden ingår inte. Andra uppskattar snööverskottet till 250 gigaton. Tidigare i år, under februari-mars, var den totala snömassan på 400-500 gigaton över samma genomsnitt, vilket är långt över det normala (min-max) intervallet. Men detta historiska och sensationella faktum tillsammans med siffror som visar att den globala medeltemperaturen har sjunkit sedan 2016, rapporteras inte i media.

Om det blir en ännu kallare vinter i år kommer elkrisen utökas ytterligare och de skenande elpriserna nå nya höjder. Världens mest invånartäta länder, Kina och Indien, sägs ha brist på kol. Samtidigt förlitar vi i Europa oss på att öppnandet av gasledningen Nord Stream 2 ska rädda oss, men blir det en vargavinter som meteorologerna nu förutspår kan vi glömma en räddare i nöden och det lär få katastrofala följder för många – såväl industrier som privatpersoner.

#followthemoney

Record cold and snow expected in Northern Hemisphere

23 reaktioner till “Meterologer slår hål på klimataktivisternas lögner och spår en vargavinter samtidigt som elpriserna är rekordhöga

  1. De tidigaste klimatalarmen för 50 år sedan ligger närmare verkligheten, än dagens påhitt. Då gällde det om en kommande istid (mer korrekt: nedisningsperiod). Hur kraftfull är att vänta? Något mellan det som var under Lilla Istiden (LIA) och det vi hade för över 12 000 år sedan, med 3 km tjockt snö- och istäcke här i Skandinavien. Kallt och energikrävande oavsett. Väderkvarnar och solfångare duger inte till annat än monument över fåfänga och hybris … De första genuina klimatflyktingarna blir realitet …

   Gillad av 1 person

  2. Skulle inte förvåna mig. Får bara hoppas att det inte blir för djävla kallt i mitt lilla tält.

   Gilla

 1. Detta visar igen tydligt att ”klimatkrisen” inte är något annat än en metod att åderlåta samhället på mer pengar som går till makteliten och oligarkin Vilken klimatkris. Kina har just rapporterat rekordskördar i bomull.
  https://www.globaltimes.cn/page/202110/1236423.shtml
  I flera år har man noterat rekordskördar i spannmål.
  Klimatförändringarna har endast fört fördelar med sig. Läs Indur-Ghoklany vetenskapliga utredning.
  https://www.thegwpf.org/content/uploads/2021/02/Goklany-EmpiricalTrends.pdf
  På svenska
  https://klimatupplysningen.se/wp-content/uploads/2021/03/Indur-Ghoklany.pdf.

  Gilla

 2. Har man som i Kina börjat från botten så finns det bara en väg uppåt och att Kina har rekordskördar betyder till stor del att odlingstekniken har förbättrats. Dock skall nog sägas att klimatet har blivit varmare åtminstone här i Skåne. Gräset slutar ju inte växa verkar det som och i år har man som bäst kunna skörda fyra skördar vall. Något har gett varmare och längre höstar och det har varit så under de senaste fem åren.

  Gillad av 1 person

  1. Rolf, ja – odlingstekniken förbättras, i det fria sår, skördar, gödslar och spruta man idag med satellit och data styrda maskiner och drönare med 100% exakthet. Även vädret har förbättrats, temperaturen är jämnare, lägre, och odlingssäsongen några veckor längre nu. Regnet kommer nu ganska regelbundet mest på nätterna. Dessutom har man börjat bygga växthus, både i Kina och Afrika, som är 30 kvadratkilometer stora, och där gödslar man med koldioxid, inte konstgödsel, behöver inte bespruta mot skadeinsekter och värmer med el från solpaneler, men i Sverige får ni inget veta.

   Gilla

   1. Jodå,jag har nog sett vilka helt sattelitstyrda jordbearbetningsmaskiner och dito såmaskiner som Kina har tagit fram och som är i reguljär drift och jag ser också att Europa och övriga världen ligger ljusår efter. Man har nu så smått börjat i Tyskland men det ligger än så länge på experimentstadium. Sverige och Europa har istället satsat på värdelösa utbildningar som genusvetare och konfliktforskning. Sverige är det mest välutbildade folket med totalt värdelösa utbildningar. Kinas teknikförsprång gör ont att se dock.

    Gilla

   2. Rolf. Jag kan förstå att det gör ont att se, men Kina delar gärna med sig, det är bara att Sverige på USAs order stoppar det, som Huawei. Anledningen är uppenbart att USA Kinas teknologi är så konstruerad att USA/FRA inte lätt kan använda den för spioneri och massövervakning. I Kina har man de senaste åren startat miljoner oberoende digitala privata lokala tidningar, som använder WeChat. Artiklar går direkt till mottagarens mobil där dom lagras. Det finns alltså ingen server där staten kan censurera. Nya NEV bilar (New Energy Vehicles) kopplar upp sig till förarens mobil, som föraren kopplar via 5G till stordatorer. Man slår in destinationen, och systemet guidar runt alla trafikstockningar och hittar en parkeringsplats, som är gratis för NEV fordon. Även servicen är gratis. Du handlar mat och shoppar numera med mobilen. Inget behov av att köra till stormarknaden. Kina har 1,500 digitalsjukhus, Sverige inget. Förra året etablerade Kina 6,000 Traditional Chinese Medicine (TCM) kliniker, i Sverige är TCM förbjudet. I Sverige finns det 1% elbilar, bilar som endast går på el. Källa DN. I Kina är 30% nu elbilar på¨vägarna. Bara att gå och kolla. Man började redan för 15 år sedan. Volvo skall eventuellt börsnoteras i Sverige. DN, DI och Expressen har i veckor drivit en intensiv hat och förtalskampanj av Tredje Rikets modell för att undergräva förtroendet. Det finns anledningar till att det gör ont, men det går att ändra på. Det är viljan och kompetensen i Sverige ledning det beror på.

    Gilla

   3. Fast jag har dock inte sett att man har undrgrävt förtroendet för eventuell börsintroduktion av Volvo. Jag tror att folk är positivt inställda till att få bli delägare i ett bilmärke som lever och frodas och hade inte Kina tagit över Volvo Pv så hade det förmodligen gått som det gick för SAABs personbilar. Det är spännande och deras elbilstillverkning kommer att överleva det spektakulära Tesla. Svenska myndigheter har dock i stort valt bort Volvo,man är rädd för att Kina byggt in övervakningsutrustning och kan fjärrstyra fordonen.Tekniskt möjligt men jag tvivlar.

    Gilla

   4. Rolf. Läser du inte USA oligarkins propagandakanaler i Sverige. Främst DN, DI och Expressen. Dom har alla de senaste månaderna drivit fanatiskt intensiva förtalskampanjer mot Kina för att förstöra förtroendet för börsnoteringen. Här är den senaste.
    https://www.di.se/ledare/volvo-cars-maste-pa-sikt-ha-andra-huvudagare/
    Att bygga in övervakning går inte för Kina använder öppen källkod, det är bara att kolla.
    Vad som händer är att Kina under över 15 år utvecklat teknologin för elbilar. Kina leder med över tio år. Det kommer nu att inympas i Volvo, och det blir samma spektakulära framgång som i Kina. Kinas elbilar är redan rullande teknologiska mirakel, västs elbilar är gamla fossilbilar med en elektrisk påhängsmotor för syns skull. Ju mer USA oligarkin via ”svenska” USA styrda media kommer att lyckas underminera börsnoteringen, ju mer kommer det att göra ont i framtiden när Volvo tar ledningen och folk ångrar sig att man inte köpte aktier utan lyssnade på hat-propagandan. Kina demonstrerar handgripligen att den som vill lyckas i världen behöver en kinesisk huvudägare eller parter för att lyckas. Motsatsen gäller, se bara på Ericsson. Huawei och Ericsson ville samarbeta, USA tvingade Sverige att förbjuda Huawei, och Ericsons marknad i Kina minskade med en faktor 5. Det är en massiv förlust.
    https://www.dn.se/ekonomi/ericssons-vd-borje-ekholm-kina-ar-ett-stort-avbrack/
    Som det står nu, det spelar ingen roll vad USA oligarkin gör nu. Dom kommer att förlora. Var vill Sverige och svenskarna vara i framtiden.

    Gilla

 3. Det går inte att identifiera en trend på så kort tid som fem år. När det gäller klimatet måste man studera förändringar över 50-100 år och då framträder en helt annan bild.

  Gilla

  1. Det har du helt rätt i. Klimat är väder på lång sikt. Påpeka detta för alarmistiska SVT och tokstollarna i MP.
   Där är en (1) varm sommar och mycket nederbörd vid ett (1) tillfälle bevis på klimatförändring orsakad av människan. Vi tycks leva i dårarnas paradis där en dåre leder en annan dåre.

   Gillad av 1 person

  2. Ser man till helheten, vilket man måste göra ur ett vetenskapligt perspektiv, så räcker inte ens 50-100 år. Det är statistiskt brus i sammanhanget, så lägg till minst tre till fyra nollor. Först då börjar vi att närma oss. Man skall vara medveten om att jordens klimat har funnits i flera miljarder år och alltid förändrats, så fem nollor är mer lämpligt.

   Gillad av 1 person

   1. Många tycks leva i den villfarelsen att klimatet är/har varit stabilt. Klimatet är aldrig stabilt, det är i ständig förändring precis som vädret från en dag till annan. Det enda människan kan göra är att anpassa sig till det rådande vädret/klimatet och det har vi ju lyckats relativt bra med eftersom mänskligheten ännu finns vid liv trots alla förändringar av klimatet. Nu ska jag gå ner i källaren och fräsa ett kugghjul i mässing med 26 kuggar.

    Gillad av 1 person

   2. Tompas11,lika bra att tillverka en buttplugg också nu när våldtäkterna ökat. Kan bli en storsäljare i rostfritt 18/8 stål.

    Gilla

   3. Rolf.
    Jag har ju både svarv och fräs så jag kan åta mig att tillverka dessa. Vilken diameter är den mest gångbara? Man kan ju också tänka sig dessa buttpluggar tillverkade i andra material förutom rostfritt. Polerad mässing för finsmakarna kanske? Någon kanske föredrar en lätt men stark plugg i polerad aluminium eller i något plastmaterial. Kanske någon även vill ha en trevlig gravyr på sin plugg? För den som vill ha det lite råare så kan krysslettrade pluggar erbjudas. Möjligheterna är oÄndliga…

    Gilla

   4. Hahah,ja det låter bra att möjligheterna är oändliga. Nja,vad som är viktigt här är storlek och hållfasthet och ju större rövhål desto större plugg och det största rövhålet i Sverige får väl Reinfeldt betraktas som. Sen har vi ju alla som i fallande skala blivit analt penetrerade sk rövknullade,antingen då mentalt eller på riktigt. Så ja,gärna bepansrade och ogenomträngliga och lettrade är ju väldigt exlusivt 😉

    Gilla

   5. Ska jag tillverka en som passar Reinfeldt lär jag nog behöva skaffa en svarv modell större. Tror tyvärr inte min räcker till för de dimensioner som då krävs.

    Gilla

 4. Jag hoppas på svinkall vinter och kraftig elbrist, det är välmdet enda som hjälper för att få klimatidioterna att tystna o Mp att försvinna.

  Gillad av 3 personer

  1. För att de ska ändra sig behövs nog kyla i minst 30 år. Inget annat ses som klimatförändring. Att detta skulle ske verkar mindre troligt. Vi har nog hamnat på en lite högre platå vad gäller temperaturen.

   Gillad av 1 person

 5. Höga elpriser och en kall vinter i tillägg, det är inte så man driver en butik i vart fall! kan bara gå rätt åt helvete och hur ska vi stackare överleva, dyrt drivmedel, dyrare mat, höga elpriser och mindre kvar………….
  Detta börjar bli som en sämre tidsmaskin med förflyttning till par hundra år tillbaka med bara en massa elände!

  Gillad av 2 personer

  1. Du får gå off-grid, börja odla ekologiskt, kanske skaffa/bygga en liten ”mypodride” som du laddar med solceller. En ”utmaning”. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s