Antalet fattiga familjer som säljer sina minderåriga döttrar till medelålders män har ökat sedan Talibanernas återkomst

Efter Talibanernas maktövertagande i Afghanistan har inget positivt kommit fram. Inga kvinnor i den nya regeringen och Ministeriet för Kvinnor har upplösts helt, medan Ministeriet för Fortplantning, Dygd och Förebyggande av Omoraliskt beteende har återinförts. Kvinnliga studenters terminsstart försenades dessutom avsiktligt och könssegregering infördes snabbt i skolorna.

Allteftersom arbetslösheten breder ut sig i landet och ekonomin bryts ned, ökar matpriserna samt priserna för drivmedel samtidigt som kontanter blir en bristvara. Enligt en lokal nyhetsbyrå leder den växande fattigdomen till att många familjer känner sig tvingade att gifta bort sina minderåriga döttrar med medelålders män i utbyte mot pengar, vapen eller boskap.

Enligt lokala källor ska en del familjer ha sålt sina 1-åriga döttrar och i Ghorprovinsen uppges värdet på minderåriga flickor uppgå till mellan 1.108 USD – 2.770 USD. Om köparen inte har pengar kan betalningen bestå av vapen eller boskap. Detta är tyvärr ingen ny sedvänja, men det har blivit mer vanligt sedan Talibanerna tog kontroll över landet.

Stackars de flickor och kvinnor som tvingas växa upp under Talibanernas styre – ett öde som mycket väl kan vara värre än döden för en del.

https://english.alarabiya.net/News/world/2021/10/13/Poverty-stricken-Afghans-marry-off-underage-girls-in-exchange-for-weapons-livestock

5 reaktioner till “Antalet fattiga familjer som säljer sina minderåriga döttrar till medelålders män har ökat sedan Talibanernas återkomst

  1. Visst är det tragiskt, men det finns ungefär 40 länder i världen som samtycker till denna politik, som ser ner, förminskar och inskränker kvinnors rättigheter. Vår ”feministiska regering” lyfter inte ett finger varken för kvinnor i Sverige eller utomlands som lever i denna verklighet.

    Gillad av 2 personer

  2. Vidrigt hur denna sektliknande religion behandlar kvinnor. Jag skulle åtminstone hoppas på att vi slutar med två saker:
    a) sluta importera eländet
    b) sluta strössla med våra skattepengar till dysfunktionella muslimer

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s