Det kostar att ligga på topp

Medan många svenskar tvår sina händer över de ohyggliga elpriserna som verkar slå nya rekord varje vecka och som bara är en försmak av vad som komma skall samtidigt som de minst sagt orimliga bränslepriserna gräver stora hål i folks plånböcker, fortsätter våra nickedockor i Rosenbad att vara nöjda med sin förkastliga politik som slår hårt mot oss som kämpar för att få vardagen att gå runt. Enligt Lantbrukarnas Riksförbund och branschorganisationen Livsmedelsföretagen, kommer de ökade el- och dieselpriserna också leda till höjda matpriser lagom till jul och nyår.

I dag gjorde statsminister Stefan Löfvén tillsammans med miljö- och klimatminister Per Bolund samt biståndsminister Per Olsson Fridh ett gemensamt utspel i en debattartikel i Aftonbladet, där man proklamerade att det svenska så kallade ”klimatbiståndet” ska fördubblas till år 2025.

Detta innebär att fler länder kommer kunna ställa om sina ekonomier snabbare och målet är att Sverige ska dela ut minst 15 miljarder skattekronor årligen i sådant klimatbistånd, vilket gör Sverige till den utan jämförelse största givaren av klimatbistånd per person i världen.

Självklart vill våra makthavare inte göra några insatser för att förändra elsituationen när det bidrager till att gynna statskassan regelbundet med nya skattekronor och eventuellt kommer vi dubbelbeskattas när Storbritannien kopplas på – klart att man ska beskatta befolkningen på det här sättet då det inte är någon som protesterar nämnvärt. Att svensk industri måste börja titta på andra ställen att producera på grund av de höga elpriserna är väl inte hela världen.

Ja det är många skattekronor som krävs för att driva runt AB Sverige och som synes som en röd tråd i migrationspolitiken, klimatpolitiken, energipolitiken och EU (minns coronafonderna om 150 miljarder), återinvesteras inte dessa surt förvärvade skattemedel i landet samt det svenska folket utan skeppas istället utomlands.

#onlyinsweden

#vembetalar

Källa: Fria Tider, Aftonbladet

7 reaktioner till “Det kostar att ligga på topp

  1. Precis. Som Margaret Thatcher sa, socialism är utmärkt, tills andras pengar tar slut. Det verkliga problemet är att staten, storbolagen och aktivistgrupperna håvar in stora pengar på nedsmutsning och höga energipriser. Nu försöker dom behålla inkomsterna och samtidigt göra förändringar mot ett renare samhälle. Den ekvationen har man ännu inte lyckats lösa. En två och halvt ton ”elbil” med fossilmotor och en elektrisk påhängsmotor för syns skull som går 150 km/t i 50 mil drar in betydligt mycket mer pengar till alla än en riktig elbil som väger 500 Kg, går 10 mil på en laddning med toppfart 70 Km/t och laddar i vägguttaget. Den riktiga elbilen måste stoppas med alla medel för annars försvinner de feta inkomsterna.

   Gilla

 1. Din blogg är klockren. Jag tycker så illa om MP och dess politik att jag inte vill skriva det här, med risk att bli otrevlig. MEN en socialistisk regering som regerar som ett stödparti åt MP och C är det sista Sverige behöver. Snälla alla, rösta i september!
  Mvh
  OJ

  Gillad av 1 person

  1. Jodå nog kommer jag att rösta allt. Frågan är vilket parti som ska få min röst. Blir det C, V eller MP eller kanske S? Tja vad tror ni..?

   Nej då ni kan vara lugna, det blir inget av dessa. Det finns andra alternativ…

   Gillad av 1 person

 2. Känns som regeringen försöker få igenom massa vidriga
  Förslag som alla hatar nu innan valet,
  Så de.
  Kan skylla på andra.
  Så är det med minoritet regeringar .
  Idiotiska förslag som plundrar folket av galna
  Politiker.

  Hellre rasist än
  Kriminell
  som våra politiker
  som ägnar sig åt
  Finansiering av hela världens islamister och terrorister.

  Gillad av 1 person

 3. Nej rasist behöver man inte vara men snart kriminell för annars kommer man inte klara sig i samhället. Då man inte har råd med att värma upp sitt eluppvärmda hus eller tanka bilen så får man tjuvkoppla elen och kanske ta sig till regeringskansliet och slanga soppa från deras fordon.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s