Vi behöver konkreta lösningar – inte fler luftslott

I Expressen publiceras helt omotiverat ett debattinlägg av Fredrik Kärrholm, riksdagskandidat för Moderaterna. Jag skriver omotiverat eftersom ett debattinlägg måste innehålla vissa kriterier för att fylla ett syfte – till exempel konkreta lösningar på ett beskrivet problem.

Kärrholm målar i sin text upp ett dysforiskt Sverige där många av dagens samhällsproblem tas upp, för att sedan göra en tvärvändning – ”eller så väljer vi en väg som leder till ett annat samhälle”… och det Kärrholm då presenterar är ett sådant blomstrande samhälle som Sverigedemokraterna brukade ha som vision en gång i tiden, där alla är trygga, det finns el i överflöd, människor har arbeten, välståndet kommer alla till del, bostadsmarknaden har stabiliserat sig, människors ekonomi har förbättrats, välartade ungdomar tar studenten samt ”gatorna patrulleras av prydliga poliser i skärmmössa som äter glass”.

Och hur ska vi då nå detta utopia frågar man sig som läsare? Men detta får man märkligt nog inget svar på utan det ska tydligen räcka med att rösta ”rätt”, det vill säga på Moderaterna, så kommer landet på tio år att förvandlas till denna helyllebild. 😄 Patetiskt och vem som helst kan skriva en text där man fritt får bygga luftslott utan att behöva presentera konkreta lösningar eller argumentera för hur man ska uppnå de uppsatta målen.

Noterar för övrigt att rikstidningarnas ledarskribenter verkar eniga om att SD med Åkesson i spetsen i och med gårdagens inkluderande partiledardebatt nu blivit en i gänget. Men ingen frågar sig till vilket pris och hur många väljare som kan bortse från det faktum att de frångått mycket i sin egen politik för att få bli dörrmatta åt M – vad finns egentligen kvar av det parti som en gång gick mot strömmen nu när man tvättat byken och blivit en del av den kontrollerade oppositionen?

Det är tur att gemene väljare inte orkar läsa på och sätta sig in i vad partierna presterat de senaste fyra åren samt var de står i viktiga frågor, då är det bara att köra med de gamla vanliga tomma löftena så har man redan halva inne för i det här landet ställer folket inte krav på makthavarna fast det är vi som egentligen har makten om vi bara vill.

#onlyinsweden

https://www.expressen.se/debatt/du-valjer-var-ar-sverige-om-10-ar/

9 reaktioner till “Vi behöver konkreta lösningar – inte fler luftslott

 1. Jenny!
  Så rått analyserat. Kläcka tankar. Sorgligt hur längt anpassningen kan gå. Så ointressant o oengagerat och utan statistik och mål igår i agenda. Första gången jag ställer frågan Varför ska jag rösta? Var finns målen o medlem samlade och formulerade?

  Gillad av 1 person

 2. Inlägget verkar vara riktat till unga blonda och blåögda män som inte vet att det var Moderaterna som ställde till eländet ihop med 6 andra partier på olika vis, för att nu ropa på fler poliser. Valet av hans identitet och stil är dock ganska smart måste jag medge. De kommer säkert lura en hel del svenska unga män som har gått på identitetspolitiken, eller bara har drabbats av den.

  Även jag har drabbats av identitetspolitiken och de öppna gränserna mot EU, som så många av dem, men jag beskyller inte andra identiteter för det, men de som har lurat in folk i detta felaktiga synsätt och dessa öppna gränser, när vi Svenska medborgare faktiskt har så många gemensamma intressen, t.ex. välfärd, god beredskap, trygghet, fred, yttrandefrihet och folkstyre genom direktdemokrati.

  Med Hanif Bali lurar Moderaterna även in killar med utländsk bakgrund att rösta på Moderaterna, ett välkänt problemparti vars krigshets och högerpolitik verkligen leder mot massmigration och den ekonomiska avgrunden för alla som drabbas av den. De andra partierna är ungefär som ”Moderaterna light” socialpolitiskt anser jag, undantaget V, som är ungefär som sossarna var före mordet på Olof Palme, men V är ju helt bisarrt i övrigt.

  V är ju ingen ”klassisk vänster” längre såsom Olof Palme, men en ”pseudovänster” som har helt fel fokus till ca 90%, t.ex. radialfeminism som ska förtrycka mig som vit medelålders man, fastän jag verkligen är för jämställdhet och jämlikhet samt att alla ska ha jobb och inkomst i vårt samhälle.

  Men bara för att jag är för att vår budget på migrationsområdet skall satsas lokalt för att lösa problem effektivt och långsiktigt och på riktiga flyktingar och riktiga barn, med potential att passa in i vår kultur, samt att jag är för jämställdhet (inte radikalfeminism) så blir jag utesluten ur V. Hur detta är ”fel värdegrund” vill de aldrig förklara. mina frågor studsar utan svar mot V-dörren, allt medan våldet och kaoset ökar i Sverige. Nu skriker även V efter fler poliser likt Moderaterna. Man blir mörkrädd. Kanske man borde fokusera på klassfrågan och att folk inte tenderar att vilka ta eller sälja droger när de har normala liv med trevliga jobb och hyfsad inkomst?

  Men den unge moderaten har rätt också. Var är vi om 10 år – Du väljer! Ännu mer ojämlikhet och ännu mera kaos med ännu mer högerpolitik, eller ett tryggt samhälle för alla, inkl. för polisen som då kan gå utan skyddsväst i ljusblå skjortor på sommaren på stadens gator, samtala med folket, hjälpa dem rätt och skapa trygghet?

  Gillad av 1 person

 3. Långt och ganska omständligt innehåll må jag säga. I sak håller jag sannolikt med, men varför krångla till det? Sveriges problem beror på en dysfunktionell regering och för många bidragstagare. Jag vill gärna önska en fin måndag i konungariket

  Gillad av 2 personer

  1. Sveriges problem beror på en dysfunktionellt samhällssystem som skapat en dysfunktionell regering. Efter 100 år hänger man fordrande fast vi den sovjetsocialistiska modellen att alla skall ha det lika oavsett om dom ens bryr sig att arbeta. De som har kallas ”rika” och dom skall plundras och bytet delas ut till röstboskapen så dom alla röstar rätt. Det kallas ”demokrati”. Det är bara så intressant att jämföra. Kina dumpade den sovjetsocialistiska demokrati modellen 1949. Den centralstyrda kommunistiska ideologiskt baserade modellen dumpades 1978. Nu arbetar man på vad som kallas 小康社会 xiǎokāngshèhuì, ett 3,000 år gammalt koncept på ett tillstånd i ett samhälle där alla, trots brister, alla har tillräckligt för ett bra liv, i deras egen tolkning. Det är alltså olika det sovjetsocialistiska systemet Sverige tillämpar, där ingen skall tillåtas ha mer än den andre.

   Gillad av 1 person

   1. Jag söker hundratals jobb och får 3900 kronor i månaden, så att ingen skall tillåtas ha mer än den andre i Sverige är ljug. Jag är långtifrån den ende som är drabbad. I tre decennier har 90% av folket förlorat sina förmögenheter, medan 9% har berikat sig och 1% numera är monopolkapitalister och med monopolkapitalisterna vid rodret plundras nu även dessa 9%, d.v.s. ofta f.d. moderater och andra borgare som också har röstat fel.

    Gilla

 4. De är väl detta som blir facit när vi har politiker som inte har någon politik att följa, de har inga visioner förutom att förverkliga sig själva, det lägger all sin kraft för att komma vidare i pyramidspelet, allt handlar om att de vill få det bättre än alla de andra, vända kappan efter vinden. Ingen i riksdagen har Sveriges bästa för sina ögonen, ingen vågar prata om elefanten i rummet, alla vet vad som är problemet men ingen vågar nämna det än mindre prata om det. De är dessa politikerna som styr över Sverige och folket, kan det bli något annat än kattskit. Morfar sa alltid att ”de som borde bli politiker vill inte bli det och de som inte borde bli politiker vill bli det” med facit i handen så har morfar rätt än så länge.

  Gilla

  1. Det ligger något i vad din morfar sade och samtidigt så är det folket som ständigt röstar in dem, istället för att stödja hederliga människor som säger den evidenta sanningen, för de finns också.
   Men folket vill inte höra sanningen, men röstar på den som ljuger allra trevligast. Det hela är bisarrt. Tro mig! Jag lär människor hur de ska skilja mellan ljug och evident sanning…
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/vi-vill/sanning/
   ….men får nästan inget stöd alls, så folket och även folk som din morfar får faktiskt skylla sig själva.
   Nu har ett gäng, lett av en kille som är ännu mera len i truten än politiker i allmänhet, kopierat det som jag har tjatat om i tre decennier, d.v.s. valsamverkan och direktdemokrati, och gänget svarar inte på mina frågor…
   https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2021/10/11/fragor-till-knapptryckarna-som-har-haft-ett-transparent-mote/
   …än… men jag är van. Politiker brukar inte vilja svara på frågor. Det tål inte att belysas med frågor som pekar ut att de ljuger, vilseleder och bedrdar folket. Sanningen om deras verkliga natur är obehaglig för dem. Lika obehaglig är sanningen om det naiva passiva folket som villigt låter sig luras av olika charlataner.
   När folk har förlorat tilliten till en grupp charlataner så kan de inte fatta att de inte ska ha tillit till andra charlataner som är alltför lena i truten, men bör lyssna på den som säger tuffa sanningar, även om det är lite jobbigt att höra dem till att börja med.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s