Big Tech bestämmer vad som är rätt och fel

I kölvattnet av att Facebook, Twitter och Instagram låg nere i flera timmar i kombination med den information som kommit fram efter att en visselblåsare på Facebook trätt fram, har en intressant och välbehövlig debatt vaknat till liv som ifrågasätter Big Techs enorma monopol som styr människors åsikter samt ageranden på ett odemokratiskt sätt.

Slutsatsen är att det är osunt och ett hot mot demokratin när vinstjagande företag styr människor samt det politiska klimatet med hjälp av delvis manipulation och censur.

Men tro inte att det kommer innebära att världens makthavare tar Big Tech-bolagen i öronen eller tar fram alternativa plattformar åt befolkningen som är fria, för i grund och botten tjänar även dem på denna centralstyrning.

Tidigare ämnen där åsiktsfriheten strypts innefattar bland annat saker som kan uppfattas som stötande för svarta, man får inte ifrågasätta hur förintelsen gick till, man får inte ifrågasätta coronapandemin eller skriva något om viruset ursprung i Kina samt allt negativt om vaccin censureras.

Nu tar Big Tech ytterligare ett steg i sin toppstyrning av vad som är rätt och fel i enlighet med deras egen agenda genom att Google förbjuder ”vilseledande innehåll och reklam” om klimatförändringar på sina plattformar. Detta innebär att det från november blir otillåtet för annonsörer, publicister och skapare av Youtube-videos att sprida innehåll som säger emot den ”väletablerade vetenskapliga samsynen kring förekomsten av klimatförändringar och dess orsaker” – till exempel material som påstår att klimatförändringarna är en bluff eller förnekar växthusgaserna och mänsklighetens påverkan på klimatet.

Självklart ska alla indoktrineras i att tro på en alternativ sanning utan korrekt grund skapad för att kunna styra människor och tjäna grova pengar istället för att redovisa fakta. Skrämmande är ordet för dagen och tyvärr är människor så besatta av sociala medier att Big Tech inte behöver arbeta särskilt hårt för att få med alla på tåget, för det föreligger ingen större risk att människor ska börja ifrågasätta de så kallade bevisen eller den omotiverade censuren samt börja efterfråga de slutsatser som andra etablerade forskare kommit fram till.

#followthemoney

Bildkälla: Aftonbladet

10 reaktioner till “Big Tech bestämmer vad som är rätt och fel

 1. Denna visselblåsare från FB är med största sannolikhet skapad av just FB för det som personen säger är att man har för lite censur… och se hur personen hanterats jmf med andra visselblåsare….

  Gilla

 2. De ser bara sin sanning som den ända, de har blivet så stora att de kan styra nyheterna, trenderna åt det hållet de vill. Som vanligt är vi några få som simmar motströms medan resten av folket tycker det är skönt att slippa bry sig eller sätta sig in i vad som händer, allt de blir är matade med nyheter, trender och åsikter som passar Big Tech och de andra stora, bryr de sig inte om. En hemsk utveckling för folket får en väldig sned verklighetsuppfattning och påpekar man detta så vill de inte veta av att de blir blåsta.

  Gillad av 1 person

 3. Viruset uppstod bevisligen inte i Kina, och att påstå det är alltså att sprida lögner och falska rykten. Sverige behöver samma lagar som Kina har haft i över 2,000 år, falsk ryktesspridning är straffbart. Det är inte Google som skall ha rätt att stifta lagar, inte heller politiker och journalister. Att det sker förändringar i klimatet är inte att förundra sig över, för så har det bevisligen varit i miljoner år. ”väletablerade vetenskapliga samsynen” har ju tydligt skapats artificiellt med propagandan och målsättningen är att vara underlag för att öka uttagen av pengar från innevånarna och göda oligarkin och politikerna. Klimatförändringarna är ingen bluff, orsakerna finner man i att studera tidigare klimatförändringar. Orsakerna är mycket tydliga och stämmer med fysikens lagar och matematiska analyser.https://mychinaway.blog.se/vader-och-klimat-fysikens-lagar-matematik-och-matningar/

  Gilla

  1. Nu är det Kina som påstår att viruset inte har sitt ursprung där medan omvärlden säger annat, så innan det är bevisat står ord mot ord samt kan således inte klassificeras som lögn.

   Gilla

   1. Helt galet. Kina är bara en källa att viruset inte uppstod i Kina. WHO har fastställt det som ”högst osannolikt” och det finns inga spår i Kina före 8 december 2019. Källa WHO. Viruset fanns bevisligen i Spanien nio månader innan det identifierades i Wuhan.
    https://www.forbes.com/sites/ericmack/2020/06/26/the-coronavirus-was-detected-in-sewage-in-march-of-2019-far-from-wuhan-china/
    https://www.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/07/07/fact-check-coronavirus-found-march-2019-wastewater-sample/5350878002/
    Två lika forskningsteam har fastslagit att det fanns i Italien i oktober 2019.
    https://www.scmp.com/news/china/science/article/3135679/world-health-organization-rechecks-research-when-coronavirus
    https://www.globaltimes.cn/content/1209646.shtml
    Det finn gott om spår att det fanns i USA tidigt 2019. Det mest sannolika är att amerikanska forskare som arbetade i Wuhan skapade ett virus man ville släppa ut, med dom fick inte tillstånd.
    https://www.rt.com/usa/535555-darpa-funding-bat-coronavirus-project-china/
    Då flyttade dom projektet till Fort Detrick och tillsammans med University of North Carolina och forskaren Ralf Baric. Där behövdes inga tillstånd, Fort Detrick är militärt. Det är därför USA har lagt locket på så hårt. Sedan hakade amerikanska BigPharma på och avsiktligt planterade ut viruset i världen för att motivera att sälja vaccin.
    Det är inte det viruset som man arbetade på i Wuhan som läckt. Det var ett annat coronavirus som man arbetade på i USA som läckt. Det virus man arbetade på i Wuhan är tydligt genetiskt olika från Covid19. Det var bevisligen USA viruset som läckt ut från Fort Detrick tidigt 2019 då Fort Detrick stängdes av USA myndigheterna just på grund av läckor.
    Lögner blir inte sanning för att dom upprepas oändligt.

    Gilla

   2. WHO undersökningen fortsätter i Kina. Man fortsätter att leta efter antikroppar i bloddonationer och vävnadsprov, men har hittills inte hittat några. Glöm inte att WSJ är en del av den amerikanska propagandaapparaten och USA media domineras av samma intressegrupp som är desperata att dölja allt som har med Fort Detrick och University of North Carolina att göra. Det är USA som vill ha en helt ny undersökning i Kina, kontrollerad av USA. Det är väl uppenbart vad dom vill åstadkomma. Släpps USA in i Kina är det väl troligt att man tar tillfället att plantera lite ”bevis” precis som i fallet Navalny. Dessutom skapar det ett ypperligt tillfälle för propagandan för att avleda uppmärksamheten från Fort Detrick. Fladdermusteorin är verkligen levande. När amerikanarna nekades att sprida sitt virus från Wuhan flyttade man till Fort Detrick och hittade ett annat fladdermusvirus. Det finns två alternativ. Ett från Java och ett från Laos. Båda har dubbelt så hög genetisk match till covid som något av de från Kina, men det mörkas förstås intensivt. Varför är USA så desperata att stoppa en undersökning av Fort Detrick, vad försöker man dölja? Ganska uppenbart.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s