Elefanten i rummet gör sig åter påmind

Trots en nedgång under pandemin, visar en genomgång att antalet ungdomsrån i Sverige mer än fördubblats sedan 2015. Mellan åren 2015-2020 har antalet anmälda ungdomsrån ökat till närmare 2.200 i hela landet.

Tidigare har det främst varit ett storstadsproblem, men nu har anmälningarna ökat även i mindre städer och Linköping är kommunen där den största ökningen skett procentuellt sett med över 700%. Enligt lokalpolisen har man gått från ett tiotal anmälda rån per år till att 2020 registrera närmare 60 anmälningar.

Andra kommuner där ungdomsrånen fortsatt ökat under förra året är bland annat Botkyrka, Järfälla, Södertälje och Eskilstuna.

I många fall räcker det inte med att ungdomarna rånas på allt de har, det är även vanligt med inslag av förnedring där gärningsmännen spottar på offret och fortsätter sparka fast de redan ligger ned.

Frågar vi våra syltryggar till politiker eller en av de betalda experter som arbetar åt staten får vi höra att problemet grundar sig i de gamla vanliga plattityderna om klassklyftor, socioekonomiska faktorer, utanförskap, strukturell rasism yada yada… att det är etablissemanget själva som skapat detta kaos med sin oansvariga politik samt undermåliga nyhetsrapportering är inget man vill kännas vid.

Men gemene man vet mycket väl vad detta växande problem beror på och våra styrandes ovilja att tala om elefanten i rummet kommer att bita de själva i svansen förr eller senare, för vad våra fega makthavare inte tänker på är vad alla unga rånoffer får för bild av samhället och våra beslutsfattare samt vilka åsikter som kommer växa sig starkare för varje slag de får mottaga.

#detnyasverige

https://sverigesradio.se/artikel/ungdomsranen-har-fordubblats-pa-fem-ar

17 reaktioner till “Elefanten i rummet gör sig åter påmind

  1. Jag är alls inte för massinvandringen och vissa element måste buras in eller skickas hem. Helt klart.

   Att du har missgynnats de senaste åren och s.k. bekräftelsefördom leder sannolikt till att du drar lite fel slutsats, tror jag. Visst kan kulturell härkomst ha viss betydelse i beteendet hos invandrare, men socioekonomisk klass har sannolikt allra störst betydelse, tror jag.

   Utanförskap och arbetslöshet kan sannolikt stärka tokiga identitetsströmningar hos förtryckta svenskar och förtryckta invandrare, vilka har ett gemensamt klassintresse.

   Hade vi inte haft invandring så hade situationen sannolikt varit likartad, med den katastrofala ekonomiska politik som har först de senaste decennierna, men kanske utan amerikaniserat rappar-kriminell-beteende, men det finns det ingen garanti för. Kanske hade det skuttat omkring en massa ”Vanilla Ice” i förorterna istället för de chokladbruna?

   Hög arbetslöshet och segregering av överklass, medelklass och underklass, som skett de senaste decennierna, är sannolikt huvudproblemet, tror jag. Kultur kan ha effekt och p.g.a. den medvetna segregeringen så kan det dessutom ha förstärkts, men ändå tror jag att den effekten är mycket mindre än effekten av ojämlikheten som 8-partiet har skapat de senaste decennierna.

   SD och viss höger fokuserar på det kulturella enbart och tokliberaler vill ställa till det ännu värre och vänstern skyller enbart på det socioekonomiska, men vill inte stoppa massinvandringen av olämpliga element, och alla har ställt sig i osunda motpositioner. Därför är de alla fel och de kommer inte kunna skapa ett helhetstänk.

   Gilla

   1. Det jag skrev var ingen fördom. Hur kan någon ens få den tanken? Dock hade jag kunnat vara lite mer specifik och skrivit invandrare från menaländerna. Det jag skrev var och är den krassa sanningen. Vill du inte se det så beror det på att du inte vill se det. Det handlar inte om utanförskap eller arbetslöshet. Sådant har alltid förekommit utan att det resulterat i våldsamma ungdomsrån i den utsträckning som vi nu åser. Det handlar specifikt om ett bottenlöst hat mot svenskar, det svenska samhället och mot allt västerländskt. Vill man lösa detta finns det bara en lösning som ger omedelbart resultat.

    Gillad av 1 person

   2. Jag tror att det är osanning som bygger på fördomar, men visst kan sociologer undersöka om du har rätt kvalitativt och kvantitativt.

    Gilla

 1. Det är obegripligt att man har tagit hit folk utan att se till så att de har bostad och försörjning. Många av dessa rånen utförs ju av personer som befinner sig här illegalt. De som har röstat på Annie Lööf kan köra och hämta sina rånade och nerpissade barn i nån rännsten. Politikern Lööf har blod på sina händer och alla som röstat på det svinet bär en tung börda. Kan man se sina grannar i ögonen?

  Gillad av 1 person

   1. Vi får ta dem en och en och de skall inte känna att de har kollektiv skuld och att de kan gömma sig bakom de andra. Jodå,C har varit ytterst drivande i detta och hade inte C agerat vågmästare så hade aldrig Mp och fått inflytande. Annie Lööf skall exponeras som den folkförrädare och folkmördare hon är. Manualen hur det skall gå till att förinta en nation har hon fått av Bilderberg. Centerpartister lokalt skall hånas och bespottas och frysas ut.

    Gillad av 4 personer

  1. Dessa vidriga förövare är med stor sannolikhet sådana som kommer att rösta på, eller som stödjer det kvinnohatande och demokratiföraktande islamistpartiet Nyans.

   Gilla

   1. Vare sig Nyans eller SD har varit med om att skapa detta. Det har dock i högsta grad lika-hatad-som-Hitler-Annie Lööf varit.

    Gilla

 2. Här finns en god portion föräldraansvar. Sätt press på ynglen genom föräldrarna. Och sätta press på ska läsas som indragna bidrag och eller utvisning. Sverige måste börja prata det enda språk invandrare förstår, dvs maktspråk

  Gillad av 2 personer

  1. Hatet mot svenskarna har de fått genom sina föräldrar,tro inget annat. Varje mord i Sverige borde renderas landssorg med stängda restauranger och pubar,inställda tåg och allmän flaggning på halv stång. Tar man spriten från folket så ökar nog benägenhetetn att vittna.

   Gillad av 1 person

 3. Visst är etablissemanget medskapare till detta kaos, med sin oansvariga politik, både högerns ”öppna era hjärtan” och vänsterns öppna gränser för all mångkulturell sekterism, vilken ingen normal människa vill ha i vårt land, och visst är även bankmaffians nyhetsrapportering medskyldig.

  Men gemene man vet mycket väl att de är medskyldiga, eftersom de envetet har bänkat sig framför lögnaktig fulmedia och röstat för de där galna partierna. Folket har heller inte organiserat effektivt motstånd, heller inte stöttat de som har försökt. Därigenom visar de genom sin extrem passivitet och feghet att de inte tänker på alla unga rånoffer. De kan snacka, men i verkligheten gör de ingenting åt saken.

  Rånoffren kan därmed ställa sig i en extrem motposition t.ex. bli nazister, fastän lösningen är mycket enkelt. Man måste stoppa 8-klöverns högerpolitik, tokliberalism, identitetsidioti och vurm för sekterism. Kriminella nätverk måste vingklippas och om möjligt köras till gränsen och aldrig mer få komma tillbaka.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s