Brist på respekt efter Vilks död då hatet åter flödade fritt

Efter att det blivit känt att det var konstnären Lars Vilks, mest känd för att ha avbildat profeten Muhammed som en rondellhund, som tillsammans med två livvakter från polisen omkom i frontalkrocken utanför Markaryd i går kväll, har sociala medier fyllts av hatkommentarer och skrattemojis från uppspelta muslimer som öppet gläds åt att en människa avlidit i en olycka samtidigt som de hoppas på att de anhöriga får lida.

När man ser en sammanställning av några av de respektlösa kommentarerna som fyllt kommentarsfälten häpnar man över den låga nivån och frågan är var Näthatsgranskaren samt #jagärhär håller hus nu? Var är våra makthavares fördömanden av dessa ynkryggars förkastliga beteende? Varför rapporterar inte fler MSM-tidningar än SvD om detta?

Man kan bara föreställa sig hur det hade tagit hus i helvete om det hade varit svenskar som varit euforiska och raljerat på sociala medier över en muslimsk mans tragiska död, då hade minsann fördömandena stått som spön i backen blandat med höjda röster om såväl rasism som islamofobi – för att inte tala om massanmälningar om hets mot folkgrupp.

Ett sådant osmakligt hyckleri och samtidigt en påminnelse om hur extremismen samt intoleransen fortfarande frodas i Sverige.

#hycklare

#detnyasverige

Muslimer i Sverige jublar över Lars Vilks död: ”Brändes som en rullande gris”

25 reaktioner till “Brist på respekt efter Vilks död då hatet åter flödade fritt

 1. Fy fan att leva med ett sådant livvaktsarrangemang under femton år. Han har det nog bättre där han är nu. Trist dock med poliserna och den oskyldige lastbilschauffören. Det är ont om chaufförer men det finns gott om improduktiva så kallade konstnärer. Nä,jag sörjer inte Vilks som har kostat skattebetalarna miljoner. RIP poliserna och god bättring till lastbilschauffören!

  Gilla

  1. Du borde ställa dig frågan VARFÖR livvaktsskyddet kostat miljoner. Hade vi haft ett friskt samhälle med friska individer hade inte Vilks behövt något livvaktsskydd.

   Gillad av 2 personer

 2. Hade vi inte haft islamisterna här så hade
  Så hade politikerna hyllat honom.
  Men våra fega politiker tror att de köpt sig
  Vänner med enorma bistånd och miljontals falska medborgarskap.

  Men det ända det lyckats köpa är människor utan moral och etik,
  Och som inte drar sig för att sticka någon med kniv i ryggen.

  Har aldrig fattat vad som är stötande med hans (viks)bilder.
  För det första så vet ingen hur Mohammed ser ut.

  Sen har jag aldrig sett Européerna agera som galningar
  ,Det är något speciellt med muslimska, arabiska, länder .
  Plundrar, bränner och upplopp.
  De passar i en annan värld.

  Gillad av 1 person

  1. Vad en del, mest radikala, muslimer uppfattar som stötande med Vilks bilder är dels att profeten inte skall tillåtas att avbildas överhuvudtaget. Dels att hunden anses som ett orent och frånstötande djur. Det är alltså deras uppfattning. Profeten Muhammed var enligt legenden analfabet, så vem skrev då Koranen. Existerade han överhuvudtaget.

   Gilla

  2. Har du verkligen aldrig sett Européerna agera som galningar? Då har du missat världskrigen och den pågående imperialistiska krigsförbrytelsen mot nation efter nation i strid med kriget lagar.

   Gilla

   1. Jag har haft ”tur” när jag var i krigsområden.

    Inga galningar där.

    Men massa galningar i Sverige nu när vi
    Invaderas av dem

    Gilla

  1. Det är inte IQ som allting hänger på, men på hur man använder det. Hitler hade IQ över 120 men ändå inledde han tvåfronts-trefronts-krig och förstörde hela Tyskland. Inte så intelligent.

   Gilla

 3. Tacksamheten över att få leva i Sverige kan ta sig de mest ockulta former. Tänk att komma till ett gästfritt (för gästfritt) land och bete sig så fruktansvärt klandervärt. Jag skulle personligen uppskatta om dessa individer tog båten över Medelhavet en gång till

  Gillad av 1 person

  1. Ja , verkligen! Som sagt ; vad gör näthatsgranskaren nu? Många tusen kronor att ta in! Rättare sagt :ta tillbaka!

   Gilla

  2. Det kommer snart ske, tror jag. När vi inför olika sekulära restriktioner på den vettlösa sekterismen och punktmarkerar den, t.ex. enbart ger barnbidrag för 2 barn. Då kommer dessa narcissistiska psykopater inte få utlopp för sin idioti och inte kunna övertyga naiva idioter till en massa dumheter.

   Då vill de med all sannolikhet åka hem igen, eller börja med något mer mentalt friskt och konstruktivt. Vi kan även utvisa alla med sådana tendenser, eller spärra in dem på mentalsjukhus, eller om de talar arabiska, eller om de inte vill sitta där, ta deras pass och släppa dem i gummibåt utanför valfritt islamistiskt arabland, d.v.s. exakt där de hör hemma och kan bli lyckliga.

   Gilla

 4. Kanske det är dags att folk (invandrare så väl som svenskar) börja ställa muslimer mot väggen och fråga om denne blev glad när Lars Vilks förolyckades.

  En annan fråga som bör besvaras är om denne vill införa hädelselag, vilket 15 muslimska församlingar i Stockholm vill (Dagens Nyheter 2020-09-11: ‘Järvas ledare manar till lugn när högerextrema vill bränna Koranen’).

  Och, om denne har för avsikt att rösta på Partiet Nyans som anser att ”förnedring och hån av religioner eller deras heliga skrifter och profeter” inte skall omfattas av yttrandefriheten.

  Plus, att Partiet Nyans vill att ”islamofobi får en egen brottsrubricering” (PartietNyans.se).

  Om denne svarar jakande bör de uppmanas att åka hem då de inte har förstått demokratins villkor (vilket är förståeligt då muslimer inte har haft tillräckligt med tid på sig att modernisera sitt förhållningssätt till sin religion, vilket kristna och judar har varit tvungna göra under flera århundraden tillsammans med västvärlden).

  Försiktighet är dock på sin plats då känsliga muslimer kan använda svensk lag om denne känner sig ”ledsen och kränkt” (2020-10-28 Sveriges Radio: ‘Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning’).

  Gilla

  1. Vi bör nog komma ihåg att Partiet Nyans aldrig kan sitta i kommunfullmäktige, landsting, eller i Riksdagen eftersom statsförvaltningen ska vara fri från religiös påverkan, förutom kristendomen i kulturhistoriskt och traditionsenligt hänseende och inte politiskt.

   Att partiet får delta i val ska ses som en symbolisk gest av det demokratiska samhället. Ett mer angeläget syfte är att Sverige får en uppfattning hur många väljare som inte förstår demokratins villkor.

   Gillad av 1 person

  1. Det har varit en lugn natt,vare sig varningsskott eller verkanseld har behövts. Tjyvaligorna från öst känner numera mig. Lite hagel i arslet svider gott.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s