S agerade inte ensamma – även borgarna var med på tåget

Det har länge florerat ett påstående om att Göran Persson (S) under sitt statsministerämbete bestämde sig för att ”stjäla” 258 miljarder ur AP-fonderna i syfte att rädda statsfinanserna och nu när vi närmar oss valtider har denna myt återigen tagit fart.

Sanningen är dock en annan. Enligt ett riksdagsbeslut överfördes 258 miljarder kronor från AP-fonderna till statskassan mellan åren 1999 och 2001. Majoriteten för beslutet var stor och samtliga partier som stod bakom införandet av det nya pensionssystemet godkände också överföringen, vilket innebar att Socialdemokraterna, Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna beslutade att göra överföringen.

Skälet var att kompensera staten och därmed skattebetalarna för att man med det nya pensionssystemet tog över utgifter för garantipensioner, det som då kallades förtidspensioner (idag sjuk- och aktivitetsersättning) och efterlevandepensioner.

Det ödesdigra beslutet som en överväldigande majoritet av riksdagens ledamöter fattade, bidrog dock till att utarma den finansiella styrkan i pensionssystemet och bör kritiseras samt ifrågasättas, men det är fler än Socialdemokraterna som ska bära hundhuvudet här.

Hade media gjort sitt jobb och synat makthavarna i sömmarna inför det stundande valet, hade väljarna blivit påminda om att alla partier mer eller mindre är av samma skrot och korn – det vill säga opålitliga, men istället gör man allt för att lyfta fram syltryggarna i så god dager som möjligt, bara fokusera på deras sockrade vallöften istället för att redovisa vad som gjorts respektive inte gjorts under mandatperioden samt man lyfter inte ett finger för att sticka hål på deras luftslott.

Pensionsskandalen är ett exempel där flera partier sitter med fingrarna i syltburken och den förödande migrationsöverenskommelsen mellan Moderaterna och Miljöpartiet, som lett till att en tidigare blomstrande nation gått ett tragiskt öde till mötes, är en annan.

Även det klimatpolitiska ramverket (klimatmålen) som förstört så mycket för landet på så kort tid, grundar sig i en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och i vissa delar även Vänsterpartiet som alla står bakom bedrägeriet.

Det senast exemplet torde vara krav på vaccinpass, barnvaccinering och krav på vaccinering i vissa yrken där samtliga partier (utom V vad gäller vaccinpass) verkar överens.

Går vi tillbaka i tiden har en välbehövlig lagändring om indraget medborgarskap varit på tapeten sedan 1990-talet när det började florera krigsförbrytare i landet, men Moderaterna lyckades under sin tid vid makten förhala ett beslut – något som S-regeringen också skjutit framför sig i åratal trots att det de senaste åren varit mer aktuellt än någonsin.

Sverigedemokraterna är räddarna i nöden säger säkert många då, för de var minsann inte med i dessa överenskommelser. Förvisso var de inte det och hade de hållit fast vid sina principer, inte börjat bryta vallöften, inte gått från att vara ett parti som går sin egen väg till att bli ett i mängden samt dessutom en dörrmatta åt M nu på slutet så hade vi haft en tydlig vinnare.

Nu är det bara en rödgrön regering och den kontrollerade oppositionen som finns att välja på – som pest eller kolera för den insatta väljaren som inte vill köpa grisen i säcken ännu en gång.

#followthemoney

#stoppamaktmissbruket

https://www.senioren.se/nyheter/sanningen-om-de-258-miljarderna/

20 reaktioner till “S agerade inte ensamma – även borgarna var med på tåget

 1. Different colours, same shit skulle man kunna säga. Detta skedde alltså utan MP sveriges mest tillväxt- och medborgarfientliga parti? Jösses, antagligen kunde det varit värre

  Gillad av 1 person

 2. Trots allt, högste ansvarig för plundringen av AP-fonderna var dåvarande statsminister, dvs. Göran Persson (mannen som inte betalar inkomstskatt …). Det är det ingen som kan ta ifrån honom.

  Gillad av 1 person

  1. Att borgarna länge varit förrädare mot folket vet vi alla. Ingen kan ha missat detta, utom kompletta idioter, men man kan undra vad Persson fick för förräderiet? Slappa han media-drevet som Juholt utsattes för, snärjde man honom genom sex med unga flickor, hotades han till livet av Dekorimamannen (läs mer om saken på SvenAnérs blogg), eller fick han ett fett konto i Panama? Man kan bara spekulera i hur det karaktärslösa beslutet kom till.

   Gillad av 1 person

   1. Han hoppade i säng med den bank som fick mest av pengarna, direkt efter att han lade den politiska karriären på hyllan. Senare blev han med i styrelsen för en av de andra två bankerna.

    Gillad av 1 person

 3. SasjaL. Du har så rätt, men det fanns flera skurkar i den ligan. Två partier fanns i inte riksdagen då, min poäng var att åtminstone ett av dem hade gjort det värre för oss

  Gillad av 1 person

 4. SD är kosher nu. Så kan det gå. Risken för att partiet Nyans någonsin blir kosher betraktar jag som liten. Där känner man sin fiende till skillnad från SD som villigt släppt in infiltratörer från Expo. Vill man ha ett fritt Sverige röstar man på Partiet Nyans.

  https://www.partietnyans.se/donate/

  Gilla

  1. SD har alltid varit godkända av makten, d.v.s. varit för monopolkapitalismen och Israels krigsförbrytelser. Att spotta på dem var bara ett sätt att lura folket att tycka synd om och att börja gilla SD. Ren spelteori. Söndra och härska över alla sidor i spelet. SD är nu i relativt öppen allians med de andra monopolkapitalisterna i Riksdagen. Bojkottar man inte monopolkapitalister och krigsförbrytare och kritiserar man dem inte öppet, likt Olof Palme, så är man givetvis på deras sida. Det är ingen åsikt, men ett faktum. SD har sina egna små frimurare. Godkännandet av dessa hemliga sekteristiska pyramid-medlemmar är det ultimata beviset på att det är ett mycket odemokratiskt parti som alls inte arbetar för Sveriges bästa, men har sina lojaliteter på annat håll.

   Gillad av 1 person

  2. Så sekten har legat i
   och fått sig nya fans
   Sekter styrs av psykopati
   så även sekten Nyans

   Gilla

 5. Kanske lite OT, men ändå. Vi måste förstå varför det fifflas med pensions- och skattepengar. Nedan är ett direkt citat från skolverket. Mina barn har haft dessa rättigheter på grund av jag betalat miljoner i skatt. Vad händer i Sverige? Vänligen rösta 2022.

  ”Elever som är papperslösa har rätt till förskoleklass, grundskola, grundsärskola, specialskola, sameskola samt gymnasieskola och gymnasiesärskola om de påbörjar utbildningen innan de fyller 18 år.”

  Gillad av 2 personer

  1. Nämn för guds skull inte elefanten i vardagsrumssoffan! Håll tyst om EU-medlemskapet! Håll tyst om att arbetslösheten medvetet har gjorts hög så att särskilt invandrare ska se ut som en kostnad i kalkylerna och så att integrationen inte ska fungera som den gjorde i Sverige när vi delade solidariskt på arbetena och inkomsterna!

   Gillad av 1 person

 6. ”Hade media gjort sitt jobb” Media gör sitt jobb. Dom är maktens propagandakanal med uppgift att styra folket dit makten bestämmer. Tre stora uppgifter just nu. Att styra åsikter och handlingar i vaccinfrågan. Målsättning – pengar. Att styra åsikter och handlingar i klimatfrågan. Målsättning – pengar. Att styra åsikter och handlingar i uppfattning om länder österut. Målsättning – pengar, kontroll och makt. Uppdragsgivare – USA.

  Gillad av 1 person

 7. Det går att återställa systemet, men knappast tillsammans med de idiotiska korrumperade partier som har skapat problemet. Därför tror jag att SD gör fel som allierar sig med förbrytarna. Detta gör SD medskyldiga till det som förbrytarna har gjort, precis som en allians med miljötalibaner, identitetsidioter, radikalfeminister och tokliberaler hade gjort dem medskyldiga till detta. Om idiotin ska kunna utrotas så är det är viktigt att stå i tydlig opposition till allt det som skadar landet och endast gå i allians om och när de andra partierna ber om ursäkt och underkastar sig intelligent och karaktärsfast ledarskap!

  Gillad av 1 person

   1. Om du håller med mig vill jag ha dig med på tåget, för om du gillar det jag sade så krävs ju dessutom intentionen att handla och handlingen också, annars håller du ju inte fullständigt med mig, eller?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s