Är det fortfarande fascister som styr Grekland?

Trots att det förflutit många årtionden sedan Grekland styrdes av fascister, kan man nästan tro att vi gått 50 år tillbaka i tiden när man läser hur den grekiska regeringen behandlar folket i coronapandemins namn.

Regeringen deklarerar nu att man inte kommer att tolerera att föräldrar kräver att deras barn ska få deltaga i skolundervisningen utan ansiktsmask och färska covidtester.

Regeringens talesperson Yiannis Oikonomou proklamerade i går att regeringen inte kan tolerera ett sådant uppförande och att det finns tydliga lagar som ska följas samt om man bryter mot dessa kommer det att få juridiska konsekvenser. Oikonomou tillade också att restriktioner och vaccin är synonymt med order ”Frihet”.

Som förälder förstår jag mycket väl att föräldrar reagerar och särskilt sista meningen som yppas är obehaglig och det går igen världen över – vaccinera dig om du vill behålla din frihet.

Frivilligheten är sedan länge bortblåst och har ersatts med särbehandling, tvång samt hot om repressalier. Nästa vecka inleds barnvaccineringen i Stockholms skolor och 10 oktober förväntas resten av landets barn kavla upp trots att det saknas vetenskapliga belägg för beslutet. Hur länge till kommer barn och vuxna i det här landet känna att det är ett frivilligt beslut att injicera ett högriskabelt vaccin som kan förstöra många människors liv om det medicinska experimentet går åt pipsvängen om några år?

#followthemoney

https://www.ekathimerini.com/news/1168274/no-tolerance-for-parents-who-violate-school-rules/

5 reaktioner till “Är det fortfarande fascister som styr Grekland?

  1. No tolerance for parents who violate school rules

    Det borde vara ”Ingen tolerans för politiker som bryter mot internationella åtaganden”. Det de gör är i strid med vad som bl.a. gäller i EU, men även avtal Grekland skrivit under och är skyldiga att följa.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s