I det nya Sverige ökar kniv- och skottskadorna kraftigt

Känslan av att vi på 20 år har gått från det gamla trygga Sverige till det nya Sverige där laglöshet råder och kriminella gäng tagit över gatorna, kan de flesta känna igen sig i. Nu bekräftas det även med siffror från Socialstyrelsen som visar att antalet personer som vårdas för kniv- och skottskador i Sverige har stigit med 50%. Förra året vårdades totalt 1.165 personer med dessa typer av skador.

Patric Antonsson som jobbat som sjuksköterska på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborgs i 20 år håller med. När han började sin yrkeskarriär var det ovanligt att någon kom in knivskuren, men nu händer det varje vecka.

Gunnar Sandersjö, enhetschef för trauma/akutkirurgi vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna bekräftar också den negativa utvecklingen för skottskador – för 15 år sedan var det varningsskott i benen som nu övergått till dödligt våld.

Vilken tur att våra makthavare gjort det till en valfråga att mota Olle i grind och ta tillbaka medborgarnas trygghet, för med så många kloka människor som alla vill medborgarnas bästa vid rodret borde inget kunna gå fel. Att majoriteten inte vill kännas vid grundproblemet gör väl inte så mycket, vi är väl vid det här laget vana vid att bränna miljarder på diverse ineffektiva projekt i socioekonomiskt utsatta områden istället för att fokusera på kärnfrågan och vad det grundar sig i, så varför inte fortsätta med det i ytterligare fyra år?! 🤪

#onlyinsweden

Bildkälla: SR

5 reaktioner till “I det nya Sverige ökar kniv- och skottskadorna kraftigt

 1. Jehovas vittne var här en gång för några år sedan och döm om min förvåning när jag skymtade en mindre kniv i deras väska. Fucka inte med JW säger jag bara. Den starke banar väg med svärdet,typ.

  Gilla

 2. Det är inte knivarnas och vapnens fel. Det är inställningen och omdömet hos de som hanterar dessa potentiella mordvapen. Jag är själv gammal jägare och har såklart både vapen och kniv. I mitt jaktlag är vi vanliga svenskar som har vett att uppföra sig. Nej sök sanningen söder om medelhavet, och ställ er frågan: Vad gör de här?

  Gillad av 1 person

 3. I morse såg jag ett diagram samtidigt som de pratade om detta och såg jag rätt så var strecket rakt fram till 2014-15 då började kurvan stiga, man hade kunnat säga att de senaste 5 åren har kniv och skottskador ökat med 50%, men eftersom de säger 10 år så tror inte jag att genomsnitts svensken tänker på att kurvan började stiga när vi fick som mest invandring. Allt för att dölja konsekvenserna.

  Gillad av 1 person

 4. Innan jag nått tonåren tävlade jag i skytte. Då var det helt naturligt att man tog bussen till Stora Skuggan med Mausern hängande över axeln. En gång i Göteborg, jag var i 20-årsåldern då, gick jag in på banken med älgstudsaren på ryggen. Personalen, som kände mig, drev lite med mig och lovade att tala om om man sett några älgar på stan. När man började skolan som 6-åring hade alla fickkniv, och på fritiden hade vi alla slidkniv. En medlem av dåvarande svenska kungahuset skulle en gång dirigera en orkester. Han tog av sig jackan, och folk applåderade. Han förstod inte varför, men men på höften hänge en röd morakniv. Knivskador var helt okända. Dom kom med massinvandringen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s