Masshypnosen i god vilja har gått överstyr – sluta med häxjakten på ovaccinerade

Peter Wahlbeck skriver i dag ett utmärkt debattinlägg i Göteborgsposten där han får med det mesta som går att ifrågasätta och kritisera kring Covid-19, vaccinhysterin och masspsykosen såväl i det svenska samhället som globalt. Bra att GP publicerade hans text, vilket inte är helt självklart i dagens censurerade samhälle där bara ”rätt” åsikter får höras. Läser man kommentarsfältet ser man klart och tydligt hur etablissemanget lyckats med sin indoktrinering. Obehagligt att folk är så blinda och döva.

__________________________

”Artistkollegor i kultur- och nöjesbranschen har ställt sitt namn till tjänst i kampanjer för vaccin mot covid-19. De har kavlat upp som det heter. Många av dem har även argumenterat för vaccinpass under pandemin. Jag frågar mig om debatten är över nu när restriktionerna hävs? Jag tror tvärtom att detta bara är lugnet före stormen.

Vad händer om smittspridningen ökar igen som den gjort i Israel? Där vaccinpass infördes efter full vaccinering, men blev ogiltiga till dess att man tagit en dos till, en tredje. Israel har kanske därmed hamnat i ett ständigt beroende av ett läkemedel. Det plingar till i mobilen, dags att infinna sig för mer vaccin. Är det så vill vi ha det här också?

Italien diskuterar att genomföra tvångsvaccineringar vilket Indonesien redan infört. I Australien stoppas demonstranter med pepparspray av polis när de protesterar mot lockdowns efter att nya virusvarianter har blommat upp.

Det är totalitära åtgärder långt borta men även i Sverige har det förekommit krav på tvång som att människor ska nekas anställning om dom inte vaccinerar sig.

Växjös moderata kommunråd har föreslagit att ovaccinerade ska ha en särskild vårdavgift, vilket även kolumnister på större tidningar gjort. Utan diskussion talas det nu om att leta upp ovaccinerade i bostadsområden eller sända brev hem till dem för att få dem att infinna sig till vaccinering. Jag som inte vill vaccinera mig känner mig alltmer trängd.

Även om vi är många som haft konstaterad covid-19 och tillfrisknat och är symtomfria så bör vi vaccinera oss eftersom vi kan bära på virus och smitta fullt vaccinerade påstås det. Detta är huvudargumentet för att vaccinera barn och ungdomar. Minsta lilla ökad smittspridning framöver kommer att skyllas på de ovaccinerade och indirekt barn alltså.

Hur är detta möjligt och vad är då meningen med vacciner? I så fall har myndigheterna ljugit som inte rakt ut från början talade om att alla måste vaccinera sig annars funkar medicinen inte.

Jag behöver inte redovisa mina vårdval som ännu är sekretesskyddade enligt lag. Ingen kan tvinga mig till vaccinering enligt de lagar och förordningar som finns i Sverige och EU. Men moraliskt har stämningen piskats upp till att man är osolidarisk och ovaccinerade hängs redan ut som skyldiga till att pandemin fortsätter.

Jag tillhör en av de yrkesgrupper som drabbats hårdast av alla restriktioner. Jag om någon vill att allt ska återgå till det normala.

Men om jag lyfter på några stenar så upptäcker jag att det även finns även läkare som ser allvarliga risker med massvaccinering. Inte en enda gång har jag sett ett seriöst reportage eller artikel med en forskare eller läkare som haft en avvikande åsikt få komma till tals i ”vanlig” media.

Det är högst osannolikt att dessa namn skulle offra sina karriärer samt rykte för att påstå något som inte är underbyggt i detta högst uppmärksammade ämne? Det är inte logiskt.

Även vissa anser alltså att den massvaccineringsstrategi som nu genomförts globalt inte är hållbar utan kommer att leda till en ond spiral med ständigt nya utbrott och fler och fler sprutor.

Vad händer om vi blir beroende av detta läkemedel i samhället? Om det fåtal som säger emot får rätt och de som bestämt agendan fel, vad händer då?

Vad gör Försvarsmakten som också bara tycks satsa på ett enda kort om det blir bakslag och det bryter ut oförutsedda biverkningar i stor dimension av vaccineringen?

Eller om det visar sig att soldater förlorat sitt immunförsvar av ständiga påfyllnadssprutor och viruset blir resistent?

Informationen är osunt ensidig och skattefinansierade SVT och SR frångår den princip som all västvärldens demokrati är byggd på, nämligen att personer och forskare med olika åsikter får en möjlighet att debattera sakfrågorna. Facebook och andra sociala mediers faktagranskare stänger ner konton med avvikande åsikter om covid-19 trots gedigen sakframställning och välgrundade argument.

Det är med hög svansföring journalister och politiker pratar om allas lika värde och grundlagen. Hur viktigt det är att få tänka och tala fritt i ett demokratiskt samhälle. Det upprepas dygnet runt om att man ska lyssna på vetenskapen. Men när fel röster trots lång erfarenhet anser att det är fel att fortsätta med nuvarande strategi så stämplas de omedelbart och oförskämt som konspirationsteoretiker.

Jag rädd för att allt förvandlas från glädjeyra till tvång snabbt om det inte går som Folkhälsomyndigheten tänkt sig. Nya lagar av olika slag är redan klubbade och klara.

Den tystnadskultur som vi är vana vid i Sverige kommer att leda till häxjakt på en syndabock, något annat alternativ ser jag inte.

Covid-19 är inte dödlig för de flesta av oss. Denna sjukdom är lurig och har drabbat många plötsligt och oväntat hårt. Vänner till mig har avlidit vilket är fruktansvärt så klart. Men denna masshypnos i god vilja har gått över styr och medlöpare från alla samhällsklasser och grupperingar löper amok med hela samhällets hälsa och framtid som insats i ett slags självskadebeteende.

Det är med förvåning jag har sett hur frihetssträvande personligheter gjort sig till språkrör för den sida som kommer att dela upp medborgarna i olika läger.

Den sidan jag tillhör kommer aldrig att kunna göra sin röst hörd på samma villkor som den sida som valt att följa makten och myndigheterna.

Peter Wahlbeck, konstnär och komiker”

https://www.gp.se/debatt/stoppa-h%C3%A4xjakten-p%C3%A5-oss-ovaccinerade-1.55180419

11 reaktioner till “Masshypnosen i god vilja har gått överstyr – sluta med häxjakten på ovaccinerade

  1. Ja faktiskt väldigt bra!
   Blir så trött när man läser kommentarerna till texten. Framförallt denna eviga sakfrågan om att de som inte är vaccinerade ska ta sina egna sjukhuskostnader!

   Är det något med skatter till samhället som blir 100% rättvist fördelade, nej är mitt svar!

   Du betalar en sjukvård som inkluderar alla typer av människor, människor som vill ta mer risker eller väljer detta! Rökare, MC-åkare, över-feta, vin och- sprit glada!

   Ska dessa ovanstående betala mer skatt för att dessa anses kunna belasta sjukvård mer framöver? Eller ska dessa människor bara behöva betala för sig när de är i behov av sjukvård vid det aktuella tillfället?

   I sådana fall ser jag endast en lösning som är den bästa, ta bort all skatt som finansierar sjukvård så blir det tyst på detta eviga malande om vem som ska betala vad!!!

   Gillad av 1 person

   1. Sanningen är att rökare betalar betydligt mer skatt än ickerökare, detsamma gäller de som inhandlar starka drycker. Samma gäller för de som kör MC likväl för de som har ätit sig överviktiga.

    Gillad av 2 personer

 1. Nu är vi på Sicilien. För att komma iväg så var det PCR-test som gällde. Koll på Arlanda. När vi landade i Palermo var det ingen kontroll. Bara att gå rätt ut. Alla italienare går och bär på ett munskydd. Under hakan, på armen eller i fickan. När det påbjuds så åker munskyddet på. Vi gör likadant. Ett munskydd kommer nog räcka i 14 dar. I övrigt är det nästan som vanligt. Alla vill ha betalt med kort. Sedlar sprider Covid tydligen. Italienare är ju mer religiösa än svenskar. Det märks, de tror på munskydd och att inte ta i sedlar.

  Gillad av 1 person

 2. Hela denna vansinnigt överdrivna pandemihysteri handlar egentligen inte om något virus utan om att tvinga in mänskligheten i en totalitär diktatur. Om detta och det s k viruset har det skrivits oändliga textmassor som finns att hitta på nätet för den som verkligen är nyfiken. Böcker skrivs hela tiden om detta och det är inga virrpennor som skriver utan människor som har väl underbyggda fakta bakom sig och ingenting att vinna karriärmässigt på att gå emot makten och dess hantlangare.
  Dags att vakna upp inför allvaret innan ALL vår frihet tagits från oss!

  Gillad av 2 personer

 3. Att skapa ett beroende är precis dit BigPharma, media och politiker syftar. En botat patient är förlorade framtida inkomster. I ett demokratiskt samhälle är de med felaktiga åsikter blockerade från att sprida dom. Medborgarna måste helt enkelt finna en väg att göra upp med samhällets diktatorer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s