Resultatet av Kyrkovalet är ett steg i rätt riktning

I går röstade jag i Kyrkovalet och likt många andra är jag trött på att politiska partier har för stort inflytande, varför min röst gick till de politiskt obundna Posk. Medan jag köade till valbåsen fantiserade jag om att en majoritet av de röstande gjorde som jag och skickade en känga till partierna som slåss om makten i kyrkan, även om jag visste att det som alltid skulle bli Socialdemokraterna som blev störst tack vare sitt lojala fotfolk.

Efter dagens resultat kan jag nöjt konstatera att det inte blev så tokigt ändå och att de politiska partierna fick sig en välbehövlig näsknäpp. Socialdemokraterna blev förvisso störst, men backade tillsammans med övriga partier jämfört med 2017. Posk fick var femte röst och blev näst störst efter S.

Kanske kan årets kyrkoval ses som ett första steg mot kyrkans frigörelse från partipolitiskt inflytande och förhoppningsvis fortsätter deras makt att minska ytterligare om fyra år när folket har sagt sitt, så att engagemanget för kyrkan styr framför allmänpolitiska åsikter.

Bildkälla: Aftonbladet

5 reaktioner till “Resultatet av Kyrkovalet är ett steg i rätt riktning

 1. En sak är säker, jag tror inte på en enda en av deras representanter. De flesta är misslyckade partiföreträdare inom politiken. Nej hela kyrkovalet och styrandet av kyrkan måste göras om. Vilket tyvärr aldrig lär ske.

  Gillad av 2 personer

   1. Hahahah,näää det är jag inte! Men det var roligt sagt och jag får ju skylla mig själv ifall jag framstått som så 🙂

    Gilla

 2. Tänker högt nu…….jag röstade på ett parti. Mest för att få en motvikt mot det jag är allergisk mot. Sossar! Förstår din tanke, förstår du min?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s