Fransk författare och presidentkandidat vill förbjuda muslimska namn

Den franska författaren och tillika presidentkandidaten Eric Zemmour har gjort sig känd för att kräva drastiska minskningar av invandringen samtidigt som han vill förstärka integrationen i landet genom krav på att muslimer tar till sig såväl franska traditioner som fransk kultur. Inför hans senaste boksläpp har han gjort en del kontroversiella uttalanden där han uppmanar till förbud mot muslimska namn som Muhammad.

Zemmour har sagt att om han väljs till president kommer han att återinföra en lag som introducerades av Napoleon Bonaparte och avskaffades av president Francois Mitterrand 1993 och som enbart tillåter namn från den kristna kalendern samt den antika historien.

”- Jag kommer återinföra 1803 års lag. En fransman ska inte längre ha rätt att ge sin son namnet Muhammad. Jag tror vi måste göra franska människor igen. Tidigare generationer av migranter har ändrat sina namn för att tillämpa franska. Det finns ingen anledning till varför nya migranter inte ska göra likadant. Det som upprör mig är att människor efter tre generationer fortfarande döper sina barn till Muhammad.”

Här håller inte jag med. Förvisso måste muslimer som bosätter sig i Europa integreras bättre och kraven framförallt i Sverige måste höjas, men att förbjuda namn låter befängt. Om jag skulle flytta till exempelvis Saudiarabien skulle jag inte vilja att mina barn eller barnbarn döptes till muslimska namn som Muhammed för man vill behålla lite av sin egen identitet.

Men Zemmour kan säkert tilltala många väljare på högerkanten som är trötta på det infekterade samhällsklimatet och bli en utmanare till Marie Le Pen vid presidentvalet i april nästa år, men ska vi tro oddsen kommer det stå mellan Macron och Le Pen. För fransmännens skull hoppas jag på Le Pen då makaronen vid flera tillfällen visat att han inte klarar av att ena landet.

https://www.arabnews.com/node/1929406/world

3 reaktioner till “Fransk författare och presidentkandidat vill förbjuda muslimska namn

 1. Jag håller med dig Jenny i stort, men samtidigt så ser jag också att det skulle kunna hjälpa integrationen för dessa 2:e och så vidare generationer. Dom skulle nog ha lättare för att få jobb t.ex. Vet att många jobbansökningar från väl kvalificerade jobbsökare sovras bort långt innan en jobbintervju kommer till stånd enbart på deras namn.
  Jag hade en vän en gång i tiden, en svart man, som var en mycket duktig tekniker, som valdes bort, gång på gång på grund av sitt namn.
  Med det sagt, så anser jag att förslaget är ett rent populistiskt förslag.

  Gillad av 1 person

 2. Jag kan hålla med om att de är att gå lite långt, men samtidigt så har både vi och fransmännen grova problem med invandringen och då kan är det inte fel att prova de fredliga medel som finns, nästa steg blir kanske inte är lika fredligt. I Frankrike är de många som fasar för nästa steg.
  Läs gärna Mons Krabbe analys om läget då framkommer detta förslag som lamt.
  https://monskrabbe.wordpress.com/2021/04/28/kommer-massmigrationen-leda-till-militarkupper-i-europa-2/

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s