En stark ledare är väl precis vad det allt svagare Socialdemokratiska partiet behöver

Noterar att media de senaste dagarna ägnat sig åt att försöka karaktärsmörda blivande S-ordföranden Magdalena Andersson. Sin vana trogen ägnar sig svenska journalister först åt att lyfta fram en person som den mest troliga och kompetenta kandidaten, för att sedan göra sitt bästa för att hitta fel när manegen väl är krattad.

I går kunde man exempelvis läsa i flera tidningar om hur Magdalena Anderssons ledarstil anses vara för hård, att folk är rädda för henne och att det finns en oro inom partiet att hennes tuffa ledarstil ska bli ett problem i och med att vi befinner oss i ett svårt parlamentariskt läge eftersom hon inte går bra ihop med C-ledaren Annie Lööf.

Det vore väl utmärkt om S får en stark ledare som slutar vika ned sig och agera dörrmatta åt Annie Lööf med anhang. En ledare som är konfrontativ, orädd samt tydlig och rak i alla lägen, men också är en varm medmänniska som bryr sig om sina kolleger, ser inte jag som några negativa egenskaper – tvärtom är det väl precis vad ett försvagat parti med otydlig politisk inriktning som de senaste åren ägnat sig åt ständiga kompromisser för att blidka sina illojala bundsförvanter behöver istället för en ny syltrygg med svaga ledaregenskaper.

Jag hoppas verkligen att Andersson väljs till ny partiordförande då det behövs någon med kurage och starka nypor som skakar liv i partiet samt förhoppningsvis ställer in kompassen mot en egen väg där man vågar gå till val utan att vara beroende av extremistpartier. Fortsättning lär följa!

#yougogirl

Bildkälla: SVT Nyheter

4 reaktioner till “En stark ledare är väl precis vad det allt svagare Socialdemokratiska partiet behöver

  1. Så att vi inte glömmer, Tyskland hade en gång en stark ledare – fram till 1945. Folkstyre och folkvilja finns naturligtvis inte på agendan.

    Gilla

  2. Jag håller med dig att socialdemokraterna behöver en stark ledare efter den som har varit, Magdalena må vara en person med hårda nypor, hon är tydligen rak och tydlig i varje läge, hon verkar aldrig ha fel eller inse att hon kan ha fel, är en satmara enligt många, kan med enkelhet skälla ut både människor och nära medarbetare. Allt detta plus mycket mer har hon gemensamt med väldigt många andra politiker, kan någon räkna upp den perfekta politikern i Sverige? Inget av detta ligger henne i fatet utan detta tillför henne något, vad får vi se när/om hon blir vald, det stora problemet med henna är att hon har absolut noll i karisma, noll utstrålning och det är här problemet börjar.
    Visst jag kan ha fel, men vad socialdemokraterna behöver är en stark och karismatisk ledare och det får de inte med henne.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s