Kuba först med att vaccinera 2-åringar

Skolåret på Kuba startade i går, men landets skolor har i princip varit stängda sedan mars 2020 på grund av pandemin. Ambitionen är att landets samtliga barn ska vara vaccinerade innan skolorna öppnas och redan i fredags började man vaccinera barn från 12 års ålder och uppåt, medan man under gårdagen påbörjade vaccinering av landets 2-11 åringar. Kuba blev därmed det första landet i världen som vaccinerar barn från 2 års ålder mot Covid-19.

I övriga världen vaccineras barn ned till 12 års ålder, men försök på yngre barn pågår. Under gårdagen deklarerade Chile att det kinesiska vaccinet Sinovac godkänts i landet för barn mellan 6-12 år. Länder som Kina, Förenade Arabemiraten och Venezuela har offentliggjort planer på att vaccinera yngre barn, men Kuba blev således först ut.

Det kubanska vaccinet är det första covidvaccinet som utvecklats i Latinamerika och det har varken genomgått internationell vetenskaplig peer review eller godkänts av WHO.

I går kunde man läsa om hur svenska föräldrar som inte kan vänta på att vaccinering av yngre barn ska godkännas i Sverige, samlas i slutna Facebookgrupper för att diskutera vilket land som är bäst att åka till för att vaccinera sina barn – grattis nu har ni två ytterligare alternativ att boka resa till och låta er barn deltaga i det stora medicinska experimentet trots att det är helt obefogat!

#followthemoney

https://english.alarabiya.net/coronavirus/2021/09/07/In-world-s-first-Cuba-starts-COVID-19-vaccinations-for-children-from-the-age-of-two

5 reaktioner till “Kuba först med att vaccinera 2-åringar

 1. Vadå, dags att avliva dessa j-a commis så kabalan återigen kan göra ön till en resort av guds nåde med förmodligennya importerade svarta luder och en aldrig sinande ström av kokain och cuba-libre!

  Gilla

 2. Slutna Facebookgrupper för vaxande av barn? Fan vad är det som sker?
  Världen blir bara dummare för vart år, finns dessvärre inget hopp, det känns i vart fall så!
  I annat fall får det ske en rejäl omdaning och dramatisk förändring av mänskligheten.

  Gillad av 1 person

 3. Det är inte åldern som är problemet, det är vaccinet. Under och efter WW2 var tuberkulos ett stort problem och då vaccinerades nyfödda med Bacillus Calmette–Guérin vaccine. Det fanns inga problem. Problemet är de experimentella mRNA vaccin sin BigPharma med intensivt propagandastöd av BigMedia trycker ut i vinstsyfte. Det är rysk roulette att dö eller bli sjuk, och långtidseffekterna vet vi inget om alls.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s