Särbehandling av medborgare smygs in i samhället – Svenska Kyrkan är först ut

Tidigare i veckan kunde vi läsa om hur Region Dalarna nu ska utreda om det går att kräva vaccination vid nyanställningar – ett förslag som regionrådet Ulf Berg (M) driver på och partiledaren för Moderaterna, Ulf Kristersson, har också gjort flera utspel (senast i går) där han kräver såväl barnvaccinering som att vaccinpass införs i landet eftersom de som gjort allt ”rätt” och vaccinerat sig nu måste få något tillbaka.

Några som gått steget längre och förverkligat aktiv diskriminering är Svenska kyrkan i Simrishamn som beslutat att körsångare i Simrishamns församling måste vara fullt vaccinerade för att få sjunga. Det är kyrkorådets arbetsutskott som beslutat att endast vaccinerade är välkomna till vuxenkören för att minska smittspridningen, vilket fått två körmedlemmar att anmäla Simrishamns församling till Diskrimineringsombudsmannen eftersom Svenska kyrkan ska välkomna alla, oavsett medicinskt läge, kön eller etnicitet. Men här skapar man utanförskap istället för gemenskap.

Enligt kyrkoherden är det av omsorg för andra i syfte att minska smittspridningen. Att även vaccinerade kan bära på smittan och sprida den vidare verkar inte ha tagits i beräkning av församlingen.

Beslutet backas nu upp av biskopen i Lunds stift, Johan Tyrberg, som förstår församlingens beslut att kräva vaccination.

Enligt Sydsvenskan blir Malmöklubben Plan B dessutom den första klubben i Sverige med att införa covid-pass, vilket börjar gälla nästa fredag. Tvådagarsfestivalen Department i Stockholm har sagt att de ska kräva covid-pass redan nu i helgen, medan Plan B blir först i Sverige när det kommer till fasta aktörer.

Redan i våras var det många som insinuerade att vi i takt med kraven på vaccinpass snart skulle vara tillbaka på samma nivå som under 1930-talets judeförföljelser där alla judar tvingades bära en gul Davidsstjärna, en liknelse som många avfärdade med ett skratt. Nu när aktiv särbehandling av medborgare sakta men säkert smygs in i samhället kanske skrattet snart fastnar i halsen, eller så är masspsykosen som uppstått till följd av massiv propaganda från hela etablissemanget, likt Nazitysklands effektiva propaganda, så stark att människor bara accepterar samt välkomnar detta.

#utanförskap

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ovaccinerade-korsangare-stangs-ute-svenska-kyrkan-anmals

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/biskopen-backar-forsamlingens-beslut-att-utelamna-ovaccinerade

18 reaktioner till “Särbehandling av medborgare smygs in i samhället – Svenska Kyrkan är först ut

 1. Tror man på någon högre makt och att det är därför man är med i en religiös församling så funkar Islam precis lika bra. Man är dessutom välkommen oavsett vaccinerad. Allah funkar för mig och för dig! Garanterat! Islam har dessutom de rätta värderingarna när det kommer till att värna livet. Det rätta och sanna livet. Ont skall fördrivas. Islam är beredda att dö för det som är rätt. Mashalla.

  Gilla

  1. Svenska kyrkan avslog år 2002 en motion om att mötet skulle ta avstånd från abort som ett legitimt sätt att avbryta en graviditet. Kyrkomötet ansåg dessutom att abort är en allvarlig fråga, och att kyrkan har ett särskilt ansvar att stå på deras sida som är utsatta i samhället. Hit hör många kvinnor som står inför valet att genomgå en abort. Kvinnan bör ges stöd av kyrkan för att fatta det beslut som framstår som det rätta för henne. För vissa kvinnor innebär detta att välja abort.
   https://islam.se/kvinna/abort/
   https://www.svenskakyrkan.se/abort

   Gilla

  2. Problemet är att det finns inga högre makter. Allt är uppdiktat via människors fria fantasier/sagor och skall därför bemötas som just sådana.

   Gilla

   1. Min syn är att religion kan grupperas med ord som ‘slump’ mm.fl. När något okänt finns, så är det oftast så komplext att det inte går att förklara. Samtidigt vill en del personer ändå ha en förklaring. Det gäller än idag och man löser det bl.a. med en religion.

    Det började en gång i tiden, tidigt i människans historia, när självinsikten och talförmågan var tillräckligt utvecklad. Något vi som art är relativt ensamma om, även om det förstnämnda finns hos vissa andra arter. (Enklaste testet är att se hur en art hanterar en spegel.) Filosofi och fantasi är med på ett hörn också. Självklart uppstod frågor, som inte kunde besvaras – ”Någon måste ha skapat detta, så vem?”, osv. Med religionen hade man därmed besvarat ett antal frågor. (Som agnostiker tar jag aldrig det steget.)

    Gillad av 1 person

   2. Om man kan tro eller inte hänger på definitionen av vad en ”gud” är, samt hur smart man är. Tror man att det finns en gud som är allsmäktig och god kommer det givetvis besvärliga följdfrågor hos den som är intelligent.

    Om gud är allsmäktig och god, varför slits då barn i bitar i krig?
    Är han allsmäktig så är han ju ondskefull.
    Är han god så är han inte allsmäktig.

    Min egen ”gud”, d.v.s. det jag dyrkar, och spenderar otroligt mycket tid med, är att göra det bästa för framtidens generationer med vetenskapliga evidens som grund. Jag menar att detta är en dyrkan av ”ett högre kollektivt medvetande” och att detta är gott, samt att vi alla tillsammans kan vara goda och i princip allsmäktiga om vi alla börjar lyssna till detta högre kollektiva medvetande i vår meditation/introspektion.

    Detta medvetande kommer föreslå ett nytt handlingsmönster som vi alla kan agera på.

    Gilla

 2. Jag blir så sata….s upprörd när jag tänker på att en kyrka som borde värna de svaga istället vill döda det svaga och helt försvarslösa fostret. Nä fy fan,jag får nog ta igen mig lite. Djävla kräk inom den (S)venska kyrkan.

  Gilla

 3. Man ska inte önska sot för andra men i detta fall vore det karma om kören plötsligen, efter vaxkontrollen, får ett utbrott av just det man vaxar emot eller en mutation därav… menar bara Delta smittar ”bättre” och bryr sig inte om vaxet….. varför inte dela ut Ivermectin till hela kören i stället……. enklare och effektivare…. en gång infekterad aldrig mer sjuk i denna åkomma… vax skapar vax…. som vilket beroende som helst och immunförsvaret är efter några år helt out of bounds…… tyvärr räcker inte ens en ny boll i verkligheten….

  Gillad av 1 person

 4. All vaccinering är frivillig, ingen får tvingas till vaccination eller diskrimineras för att inte vilja ta vaccinet.

  Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations

  7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is not mandatory and that no one is under political, social or other pressure to be vaccinated if they do not wish to do so;

  7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;

  https://pace.coe.int/en/files/29004/html

  Gillad av 2 personer

 5. På mitt jobb så har övervägande av de anställda sprungit och tagit råttgiftet! Det som jag faktiskt har upptäckt är att alla av dem går faktiskt och nyser något hejdlöst samt klagar på att de känner sig lite smått dåliga, kanske den där höst influensan som i dag heter Covid…..
  jag har än så länge känt mig ganska frisk, dock lite förkyld men långt i från dessa vandrande DNA-banker!

  Gillad av 2 personer

  1. På mitt jobb, så är det de fåtal som ”vaccinerat” sig, som fortfarande är rädda. Kanske för att de har börjat inse, att det inte ger dem något garanterat skydd och värre, i.o.m. vi andra har pratat om de mycket vanliga biverkningarna …

   Gillad av 2 personer

 6. Är vaccinet säkert?

  [video src="https://videos.files.wordpress.com/p8R7ebPy/if-people-get-jabbed-after-watching-this-they-are-beyond-saving-3_mp4_dvd.mp4" /]

  Gilla

 7. Gissar att församlingen blir glada när församlingens ovaccinerade lämnar svenska kyrkan och slutar betala sin kyrkoskatt till församlingen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s