Miljöpartiet talar med kluvna tungor när de kräver både massinvandring och nettonollutsläpp

Hur känner du dig den här gråmulna morgonen – trött efter en dålig natt med ett uns av söndagsångest efter att ha varit ledig i två veckor som jag eller är du utvilad och redo för en ny arbetsvecka? Kanske kommer klimatångesten krypande när du känner efter? Bra! Det är nämligen precis den känsla man vill att vi svenskar ska ha och nu är det dessutom dags att lägga till ytterligare klimatshaming för hur du bor.

Som bekant har vi bara 9,5 år på oss att göra en radikal neddragning av våra utsläpp av växthusgaser, för att inte få en obehagligt stor klimatförändring som IPCC siat om och nu är det minsann viktigt att vi alla gör vad vi kan för att ta ansvar.

Hur vi bor påverkar nämligen också klimatet och boendet står för omkring 10% av den genomsnittliga svenskens totala klimatpåverkan. Jämfört med andra länder är bostädernas utsläpp förhållandevis låga i Sverige, men byggnader står för omkring en femtedel av Sveriges utsläpp och mest utsläpp kommer från själva byggfasen, vilket är ett orosmoln för klimatmålen eftersom det behövs 59.000 nya bostäder om året fram till 2029 för att möta behoven hos den växande vuxna befolkningen.

Bygg-­ och fastighetssektorn stod 2018 för inhemska utsläpp av växthusgaser som motsvarade 21% av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. Men från och med nästa år träder kravet på klimatdeklaration i kraft i syfte att minska klimatpåverkan och då måste i princip alla nya byggnaders utsläpp av växthusgas redovisas och allt från råvaror till vad som försiggår på byggarbetsplatsen ska tas med i beräkningen för att hjälpa människor att välja ”klimatsmart”.

Här har vi ett prekärt problem som påvisar att Miljöpartiet talar med kluvna tungor. Dels kräver man att vi visar empati och medmänsklighet genom öppna gränser med massiv invandring, vilket skapar ett behov av mer bostäder samt i längden ökar invånarnas konsumtion. Samtidigt kräver man att Sverige har som mål att 2045 ha nettonollutsläpp.

Hur ska man ha det egentligen? Om man nu värnar så mycket om klimatet och har ambitionen att uppfylla målen, så blir det lite märkligt när man motarbetar sig själva genom att hela tiden se till att öka antalet konsumenter som gör klimatavtryck genom att bo, flyga, köpa nya apparater och äta kött m.m.

Men det är helt klart för mycket begärt att väljarna ska genomskåda de gröna asyl- och klimataktivisternas hyckleri för i slutändan handlar allt om godhetspoäng för såväl ryggradslösa politiker som väljare.

#onlyinsweden

#followthemoney

https://www.gp.se/nyheter/sverige/s%C3%A5-stort-klimatavtryck-har-ditt-boende-1.53724440

6 reaktioner till “Miljöpartiet talar med kluvna tungor när de kräver både massinvandring och nettonollutsläpp

 1. Arbetsvecka? Som friherre bestämmer jag själv hur mina dagar ska se ut.
  Klimatångest? Varför ha ångest över något som vi inte kan påverka?
  Växthusgaser? Sveriges totala bidrag av dessa s.k. växthusgaser uppgår till 0,02 % globalt, så varför ska vi späka oss?
  Miljöpartiet? Kan väl närmast liknas med ormen i paradiset.

  Gilla

  1. Friherre som bestämmer själv hur mina dagar ska se ut, var försiktig så PK inkvisitionen inte får tag i dig om du inte underordnar dig deras dogmer och lagar.

   Gilla

 2. Enligt mig är MP en (liten) sekt med mottot: Så dåligt för Sverige och svenskarna som möjligt! Tack snälla Jennie för att du driver på. Trevlig kväll

  // Olof

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s