Regelbunden hjärntvätt varje vecka formar nya mönstermedborgare

Den första skolveckan avslutades med den obligatoriska ”höjdpunkten” Lilla Aktuellt, där SVT varje vecka har fria händer att manipulera våra barns tankar redan från lågstadiet så att de passar in i det politiskt korrekta samhället när de lämnar skolvärlden, där mönstermedborgaren bara har ”rätt” åsikter som inte på något sätt sticker ut eller för den delen uppmuntrar individer att tänka själva och ifrågasätta bilden de matas med.

Jag bad barnen att få gissa vilka ämnen som var på tapeten denna vecka och fick jackpot; *Löfvéns avgång, *Afghanistan och behovet av att visa empati genom att öppna våra gränser och plånböcker, *Coronapandemin där man trycker på vikten att ungdomar gör sin plikt och vaccinerar sig samt så klart *Klimathysterin.

I och med att den senaste IPCC-rapporten släpptes nyligen kunde man i programmet göra ett stort nummer av det allvarliga klimatnödläget vi befinner oss i och återigen skrämma svenska barn att tro att världens undergång är nära förestående. Mina barn berättade att man tryckte extra på budskapet att om vi inte agerar nu så är det för sent och jorden går under. Inte undra på att depressioner och ångest ökar hos barn i det här landet när man matar barnen med sådan manipulativ dynga.

Sedan Talibanerna tog över i Afghanistan regnar det artiklar om människor som antingen lyckats fly och återvända ”hem” eller som är kvar i misär – den ena mer tårdrypande än den andra och det går inte att ta miste på att det handlar om ren och skär propaganda för mer öppna hjärtan-politik från medias sida, troligen dirigerad av de som förser dem med livsuppehållande bidrag. Vissa dagar känns det som att man bor i Afghanistan istället för Sverige med tanke på hur stor plats denna rapportering tar upp och där särskiljer sig svensk media något enormt i jämförelse med världspressen som klarar av konststycket att inte låta ämnet dominera fullständigt.

Samma sak har vi under lång tid sett med coronapandemin, vaccinhetsen, klimathysterin och svartmålandet av kött och mjölk – det är som om svensk media bara klarar av att avhandla ett ämne i taget under lång tid och då hamnar allt annat av vikt samt större riksintresse i skymundan.

Att inte fler vuxna genomskådar den dagliga propagandan som vi i Sverige matas med är förbluffande och påvisar att alltför många inte orkar tänka själva eftersom det är mer bekvämt att leva i en filterbubbla där man slipper ta in våra akuta problem som hotar att sänka hela landet.

Äldsta sonen sade förhoppningsfullt till mig; ”Är du inte glad över att Stefan Löfvén avgår mamma, då kanske det äntligen bli bättre?”

Nej svarade jag, för det har faktiskt ingen som helst betydelse om statsministern heter Stefan, Magdalena eller Ulf – de är bara ansiktet utåt för den partikonstellation som styr landet och det kvittar vilken färg regeringen har för det här landet är redan kört, det har de naiva väljarna sett till genom att under alltför lång tid tillåtit inkompetenta politiker utan folkets bästa för sina ögon styra landet.

Jag ska flytta utomlands så fort jag gått klart skolan säger sonen då och frågar vilket land som är bäst att flytta till. Men jag har inget bra svar då det inte längre finns något utopia att fly till eftersom de flesta länder tampas med stora problem. Inte ens USA är längre det förlovade landet, såvida man inte har gott om pengar. Östeuropa är möjligtvis ett alternativ, men där har vi en språkbarriär.

Tragiskt att man som förälder i dagens Sverige måste börja tänka på en framtid i ett annat land för barnen, men samtidigt är det logiskt eftersom det har gått så långt att det är nästintill omöjligt att ändra köl nu. Uppförsbacken är för lång, syltryggarna i politiken är för många, pengarna börjar ta slut, vi är för få som arbetar medan för många lever på bidrag samt fler ska det bli framöver, väljarna bryr sig inte tillräckligt om landets problem… med mera – listan kan göras lång, så det bästa måste vara att leva med insikten och göra sitt bästa för barnen, så att de inte blir kuvade soffliggare utan mod att ha egna åsikter även om de går utanför normen.

#onlyinsweden

#goyourownway

43 reaktioner till “Regelbunden hjärntvätt varje vecka formar nya mönstermedborgare

 1. Hej!
  Jag läser vad du skriver och kan bara säga STORT TACK för att du orkar! Jag tänker ofta också på hur det ska bli för barn och barnbarn och vart man ska kunna flytta.

  Marie-Louise

  Skickat från min iPad

  Gillad av 1 person

  1. Jo för man kan inte räkna med sossarnas hittepå-jobb för att frisera siffrorna trots att det inte är riktiga jobb, utan anställning som bekostas av skattebetalarna.

   Gilla

   1. Antal individer med subventionerade anställningar är cirka 60 000 och utgör således cirka 1% av arbetskraften. Även med dessa borträknade har Sverige en mycket hög sysselsättningsgrad.

    Gilla

  2. Det räknas in i jobbstatistiken om en person endast har en timmas syssselsättning per vecka….

   Alltså är dessa sysselsättningsiffror helt opålitliga och alltför låga.

   Gillad av 1 person

  3. Enligt SCB:s statistik för 2019 så ser det ut så här på en befolkning som då var 10 230 989 personer.

   0-19 år, ej i arbete: 2 307 130.
   20-64 år, ej i arbete: 1 659 492. I arbete: 4 199 000.
   65-75 år, ej i arbete: 934963. I arbete: 165500.
   75+ år, ej i arbete: 964904.

   Med i arbete menas att personerna kan försörja sig på arbetet.
   De som har sysselsättning räknas inte vara i arbete.

   Tilläggas kan att Sveriges befolkning hade ökat till 10 380 245 personer november 2020 enligt preliminär statistik från SCB. En ökning med i runda tal 150 000 personer. Med tanke på den rådande pandemin och befolkningsökningen så är det mycket troligt att än färre av befolkningen befinner sig i arbete. Detta kan aldrig vara hållbart vare sig på kort eller lång sikt.

   Således arbetar endast drygt 4,3 miljoner av en befolkning på närmare 10,4 miljoner.

   Gillad av 1 person

   1. Bra att du uppmärksammade att det är skillnad på ”i arbete” och ”sysselsättning”.Man leker gärna med orden och vill få oss att tro att arbete och sysselsättning är samma sak. Bra igen tompas11.

    Gillad av 1 person

   2. Andel av befolkningen som är i arbete i åldersgruppen 20-75 blir med de här siffrorna 62%, räknar man med de 150000 ny medborgarna blir det 61%. Tyvärr är det svårt att hitta motsvarande jämförbara siffror för andra länder, men med tanke på att genomsnittlig sysselsättningsgrad i EU, vilket förmodligen är högre än andel i arbete, är 59% ligger Sverige inte så illa till.

    Gilla

  1. Österrike har stora problem med såväl invandring som extremism och en del kriminalitet. De är dessutom det land i Europa som tagit in flest afghaner. I övrigt håller jag med. Schweiz hade jag själv gärna bosatt mig i om det inte varit så dyrt.

   Gilla

   1. Tyskland har visserligen större statsskuld än Sverige, men både högre tillväxt och lägre arbetslöshet så några större fara på taket verkar det inte vara.

    Gilla

 2. Sverige har minskat sin statsskuld varje år sedan 2014, vilket för övrigt var det år då Magdalena Andersson tillträdde som finansminister, med undantag för 2020 då staten lånade upp extra mycket pengar för att hantera konsekvenserna av pandemin.

  Gilla

  1. Just det och det beror till stor del av att den svenska kronan har stärkts mot dollar och Euro. Teknikaliteter med andra ord. Det är tur att vi har vår egen valuta. Regeri ngen lånade upp när kronans värde var lägre och vips minskar statsskulden när kronan blir starkare.

   Gilla

 3. Så tråkigt att läsa, som tur är så tillåter inte alla skolor att man visar lilla Aktuellt för skolbarn. Skolan jag arbetar på anser att lilla Aktuellt är för mycket propaganda, samt för vinklat innehåll, att det inte ger något i utbildningssyfte. I så fall får lärarna försvara och förklara riktig undervisningen för barnen som blir förvirrade. Skolan ser helt enkelt inget försvarbart syfte med indoktrineringen.

  Gillad av 1 person

  1. Jaså, trodde det ingick i studieplanen från Skolverket, det är vad de sagt till mig i alla fall – skönt att höra att inte alla skolor påtvingat detta på eleverna. Min äldsta son har genomlidit det sedan 1:a klass.

   Gilla

 4. Det lilla landet i norr ska sluta strössla med skattebetalarnas pengar. Lägg ner SIDA, avbryt utbetalningarna till FN s klimatfond samt avbryt Sveriges bidrag för att rädda EURON!
  Alla dessa miljarder måste omdirigeras till fattigpensionärer! Dessutom måste falska asylsökare kastas ut, jag vill inte betala för dessa parasiter som dessutom kan ha flera identiteter! Usch tänker M Andersson, vilken rasist/nazist/dödsknarkaridiot En annan måste vara! Visst brunmåla med breda penseln men kom i håg att DU blir gammal en dag, vem ska ta hand om dig när slöspellarna slösat bort VÅRA tillgångar som vi gått med på att ge bort till Staten, för att försäkra oss om en trygg ålderdom. Denna försäkring har staten både upphävt och i stort sett förskingrat, tro inte du har en chans mot Försäkrigskassan, man bytte ut dessa skattepengar mot jobbskatteavdraget! UTCH!En pungspark, vilket fick till följd att Strandhäll ministerstyrde ut den dåvarande GD!
  Fast bra där M Andersson, du har i alla fall en åsikt, dock behöver du mer skinn på näsan, ung och naiv men som sagt hoppas det finns någon som ser efter dig där på äldreboendet med empati…

  Gilla

 5. Dessutom är det såhär att en enskild företagare måste betala 30& i statlig skatt samt 30% i kommunal skatt
  du måste jobba åt staten i egentligen innan lunch, resten får du behålla men köper du något får staten ändå in 25& moms, tankar du bilen försvinner ditt draåthelvetekapital fortare än din avlöning tar slut.
  Denna skattesats gäller samtliga anställda, även med kollektivavtal, skönt ändå att veta att Carin Jämtin kan slösa bort pengarna som skulle gå till mormor och morfar, allt för att dels känna sig god ,dels för att få en FN-post framöver. Men det brinner i knutarna nu Carin, får du inte din efterlängtade post innan valet, som SD kommer att sopa hem med råge får du dra dig tillbaka med din kommande statsrådspension om typ existensminimum.

  Gilla

 6. Svag argumentation av av signaturen Mikael Andersson, självklart kan inte såssarnas retorik om sysselsättning jämföras med riktiga jobb som drar in skatt. Är Andersson miljöpartist?

  Gilla

  1. Andersson är ute och cyklar, som vanligt kan man tänka. Kan det möjligtvis vara på en subventionerad elcykel som ska rädda klimatet?

   Gilla

 7. Var inte rädd! Föreslår att vi räddar Sverige och är positiva och konstruktiva. Först måste vi finna vår kosmiska kikare! 😉

  Om du finner din kosmiska kikare, t.ex. m.h.a. meditation, så kommer du klara uppdraget att ersätta syltryggarna i politiken, få pengarna att räcka till viktiga saker för oss alla, samt ge arbete och inkomst åt alla, skapa trygghet, samt få väljarna att bry sig om lösningarna för landet.

  Klart att du ska göra ditt bästa för barnen, så att de blir modiga aktiva demokrater med mod och egna åsikter, även om de går utanför normen, för normen idag är skadligt tokliberal. Det enda du behöver göra är att finna din kosmiska kikare och föregå med gott exempel!

  Barn gör inte vad vi säger, de gör vad vi gör.

  Gilla

 8. Jag håller med om att sysselsättningsgraden är ett trubbigt mått men det är det vi har och det är åtminstone internationellt vedertaget, vilket möjliggör jämförelser med andra länder. Det hade naturligtvis varit än mer värdefullt att kunna jämföra andel i arbete eller antal arbetade timmar eller något liknande. Jag tror ändå att sysselsättningsgraden är starkt associerad till andel i arbete och jag tror att Sverige därmed har större andel i arbete än andra länder.

  Gilla

  1. Sverige är faktiskt det land i EU som spenderar mest, som procent av BNP, på olika former av anställningssubventioner och incitament. Därför är statistik avseende sysselsättning starkt missvisande. En person kan betecknas som sysselsatt efter att ha utförd endast en timmes arbete per vecka. Den enda sanna och riktiga statistiken är den som visar hur många som har ett arbete som personen kan försörja sig på.

   Alla dessa skattesubventionerade hittepåjobb har många olika benämningar. Brist på fantasi saknas inte, som synes.

   Instegsjobb, nystartsjobb, lönebidrag, utvecklingsanställning, trygghetsanställning, skyddat arbete hos offentlig arbetsgivare, skyddat arbete hos Samhall, särskilt anställningsstöd, extratjänst, traineejobb, yrkesintroduktionsanställning, beredskapsjobb etc.

   Gilla

   1. Jo, du letade ju upp den statistiken. Jag påpekade att det utgjorde en andel på 62% i arbete och att även det var högre än EU:s sysselsättningsgrad på 59%.

    Gilla

   2. Man kan också se det som att 40 % av Sveriges befolkning arbetar och betalar skatt. Deras arbete leder till att övriga 60 % kan ha ett drägligt liv utan att arbeta och betala skatt.

    Gilla

   3. Att Sverige är det land som spenderar mest, som procent av BNP, på olika former av anställningssubventioner och incitament är just problemet. Sovjet kommunismens kärna. Staten skall göra det. Skattebetalarna skall betala för det. Det kväver alla andra initiativ och hela samhället och förhindrar utveckling.

    Gilla

 9. Jo, det låter väl som en bra sammanfattning. Nu räknar du visserligen in barn och åldringar i statistiken och det finns nog ingen som kräver att de skall jobba för brödfödan. Jag håller ändå med om att det vore önskvärt att flera skulle komma i arbete. I vilket fall som helst så var min ursprungliga poäng att trots detta är Sveriges ekonomi förhållandevis stark i ett internationellt perspektiv, något som Jenny hade en helt annan uppfattning om i sitt blogginlägg.

  Gilla

  1. Det är också ett srbere stt som muslimsk kvinna passa sina många barn,baka sitt bröd och att sy sina kläder.Jag tycker inte alls att det är önskvärt att fler arbetar-lönerabetar menar du? Varför lönearbeta i två timmar för ett bröd och skatt till staten? Nädu Mikael,det är önskvärt att FÄRRE arbetar-lönearbetar så bakar man sitt bröd själv på en timme och den andra timmen chillar man. Staten kan låna upp sina pengar vid behov.

   Gilla

 10. Jag sätter in 5000kr på ett fondkonto nu, den dagen du flyttar utomlands får du hela behållningen.

  Ser fram emot att få en kopia på flytten från skatteverket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s