Istället för att fokusera på våra egna problem och brist på ledarskap så väljer media att älta Afghanistankonflikten från morgon till kväll

Någon mer än jag som börjar få nog av att se och höra om Afghanistan 24/7? Sverige ligger inte ens i närområdet, men ändå är det ett enormt fokus på just denna konflikt, trots att det kryllar av katastrofer och krig runt om på jorden – exempelvis det långdragna Jemenkriget, mänskligt lidande i Niger efter nya attacker från Boko Haram och varför skickar vi inga plan för att rädda alla Rohingyer-flyktingar?

Jag äcklas av att se hur svenska politiker försöker vinna godhetspoäng genom att använda Afghanistan som ett politiskt slagträ i migrationsdebatten medan media fyller tablåerna med den ena tårdrypande artikeln efter den andra. För att inte tala om alla hycklande människor som tycker så synd om kvinnor och flickor i Afghanistan som nu måste dölja hud samt hår, men de har samtidigt inget emot att se kvinnor i Niqab på gatorna i Sverige eller små flickor i hijab och heltäckande klädsel, nej då heter det att vi har religionsfrihet samt att vi ska respektera deras val av klädsel.

När blev Afghanistans problem våra och varför stannar inte männen kvar för att kämpa för sitt land samt för att skydda kvinnor och barn?

Al Jazeera skriver om Nadima, en kvinna känd i sociala medier som Patinggala Kakai som inte skräder orden. Hon tänker inte lämna landet som många av hennes fega landsmän och uppmanar folk att stanna kvar för att bryta mönstret med att alla bara lämnar så fort det blir svårt – något för alla ynkliga män att ta till sig.

”I am not going anywhere.

I am not going to f*****g leave under any circumstances.

I was born here, I will be buried here.

I will tell you why. This pattern of running away has to be broken.

I cannot speak for everybody. I tried to tell some of my foreign Afghans that we are here to stay and they got so upset that they blocked me. It made me feel very alone.”

#hyckleri

https://www.aljazeera.com/features/2021/8/26/i-was-born-here-ill-be-buried-here-in-afghanistan-to-stay

12 reaktioner till “Istället för att fokusera på våra egna problem och brist på ledarskap så väljer media att älta Afghanistankonflikten från morgon till kväll

 1. Sanningen är att det väller in afghaner i landet och det med extremt god hjälp av landsförrädaren Ann Linde. Långt över 1000 personer har hittills ankommit landet enligt källor på Arlanda. Dessutom har även flera afghaner som utvisats ur landet nu via flyg åter ankommit landet. Som om det inte vore nog så har vi över 500 flyktingar som flytt från Afghanistan men som nu befinner sig i Afghanistan på semester! Afghanistan bör stavas Afghanisatan hädanefter.

  Gillad av 1 person

 2. Samma sak med USA propagandan om Covid. Biden gav CIA, USAs propaganda och spiondepartement, i uppdrag att hitta källan på Covid på 90 dagar. Vetenskapsmän portades. Allt dom rapporterade om var svammel. Vad som är störande är att svenska MSM och Public Service nu uppträder som CIAs propaganda avdelning och kanaler. USA och Sverige behöver skyla över sina interna misslyckanden och mördareskapader, och svenska media på skattebetalarnas bekostnad står till tjänst. USAs mördartåg finns samlade här, det blev 7 kapitel, och är minst sagt skrämmande läsning. Nazisterna och fascismen är rena söndagsskolan i jämförelse.
  http://en.people.cn/n3/2021/0824/c90000-9887420.html
  Magda Gad skrev om vad som verkligen händer i USA och Afghanistan
  https://www.expressen.se/kronikorer/magda-gad/usa-har-sjalva-skapat–terrorn-i-afghanistan/
  Men det hamnade snabbt bakom betongväggen, men jag har en ocensurerad kopia.

  Gilla

   1. Igen, ni precis som en gång tyskarna matas med grovt förfalskad propaganda. Bonniers och Expressen är kanalerna. Dom ljuger. Vad Kina inför är vad som brukade kallas samhällskunskap i Sverige, Eleverna får alltså lära sig hur samhället fungera och hur det folkstyrs. Vad ni får serverat är inte annorlunda än vad journalisten Julius Streicher serverade tyskarna genom tidningen Der Stürmer då. Journalisten Julius Streicher ställdes iför rätta i Nürnberg rättegången 1945, dömdes, och avrättades 1946. Nu får ni i Sverige uppleva samma sak, men vi har inte hunnit till Nürnberg V2 ännu.

    Gilla

   2. Det är inte dom som har döpt det, det är västs propagandamaskin som har förfalskat översättningen och tolkningen. Det är mycket vanligt. Skrift i Kina är inte fonetiskt som i väst, det är bildskrift, och den måste tolkas, inte bara översättas. Som exempel. Om man skriver med kinesiska skrivtecken ”Jag skall gråta vid Qin’s fötter”. Vad betyder det? Det betyder att ”Jag är så envis att jag aldrig kommer att ge upp”. Legenden har det att en tjänsteman bad kejsaren Qin om något, men kejsaren vägrade. Då satte han sig vid kejsarens fötter och grät i dagar, tills kejsaren gav upp och tjänstemannen fick sin vilja fram. OK, ett exempel till. Vad betyder detta? 美国, det uttalas Měiguó. Skrivtecknen betyder 美 vacker eller skön, 国 betyder kungarike eller land. Korrekt översättning USA, Amerika eller förenta staterna. OK, ett till. 瑞典 Uttalas RuiDian Tecknen betyder lycklig 瑞 och vanlig 典 eller ansvarig för. Översättning, Sverige. Kina fungerar så att folkviljan, önskningar, påpekande och målsättningar, kanaliseras upp till ledningen, främst genom vad väst kallar kommunistpartiet, men det finns åtskilliga kanaler. Den nationella pressen är inte en. XiJinping är sedan talesmannen för ledningen, vilket alla är medvetna om. XiJinping uttalanden är alltså ett kvitto eller återkoppling på att regeringen har tagit emot folkviljan och kommer att följa den. Folkstyre. Sedan förfalskar väst propagandan det till att han är en diktator som ger order. Vad betyder 马马虎虎 uttalas mamahuhu. Betyder hästar och tigrar. Översättning. Jag känner mig sådär, inte bra inte dåligt. Hela tiden dras ni grovt vid näsan av propagandan som missleder och ljuger mycket å det grövsta. De äldre skapade dagens Kina och alla visste hur saker fungerade. De yngre måste lära sig och undervisas. Därför samhällskunskap. Förr behövdes det inte för alla visste ändå.

    Gillad av 1 person

 3. Det finns säkert fler fina patriotiska afghaner som denna kvinna, men även riktiga flyktingar. Då talar jag inte om män som saknar mod eller homosexuella som vill gå i Pride-paraden och stoltsera med sin läggning, heller inte om de som bara vill skaffa sig bättre ekonomi i Sverige och åka på semester i Afghanistan, för det är naturligtvis inga riktiga flyktingar.

  Om man är en riktig flykting åker man knappast på semester i hemlandet, men har snarare skyddad identitet i ett annat land, men knappast i Sverige, för här har alla osäkra mobiltelefoner som läcker data som såll och folk kånkar runt på dem överallt. I Sverige har vi dessutom importerat hela Daesh som vi nog måste anta är i maskopi med Israel, Saudiarabien och USA, så här är naturligtvis ingen ”otrogen” säker längre.

  Sverige är ett väldigt osäkert land idag, anser jag, och det är folket som måste byta vanstyret mot äkta demokrati och det verkar faktiskt vara på gång. Läs mer på Valsamverknspartiet! Vilka av er har ryggrad och vilka är fegisar? Det avgör du!

  Gillad av 1 person

 4. Propagandan på media om Afghanistan och klimatet börjar även det få sin förklaring. Det gäller att avleda uppmärksamheten. Nu får vi veta att viruset är med största sannolikhet naturligt, men samtidigt att det på konstlad väg har odlats fram i USAs biolabb. Virus muterar naturligt, och till del är det förutsägbart och det går att i viss utsträckning styra, precis som man förädlar växter och husdjur genom selektivt urval och korsningar. Kinas super-ris ett exempel. Dvärg-hästar ett annat exempel. Nu rapporteras det att USA skapade Covid, inte genom genmanipulation, utan genom selektiv förädling, och det släpptes sedan ut samtidigt som den amerikanska propagandamaskinen intensivt hetsar för vaccinering, så USAs BigPharma ska tjäna storkovan, vilket dom nu gör, och att Kina skall skyllas för ursprunget. USA (Trump) försökte ju ta kontrollen över WHO och avsikten var tydligt att endast USAs vacciner skulle godkännas av WHO.
  USAs avsikter i Afghanistan har även dom blivit tydliga. Att med en USA kontrollerade och styrd ”demokrati” ta kontrollen över landet för att kunna plundra Afghanistan på naturtillgångar som gas, olja och metaller. Konspirationsteorier? Konstigt då att alla kalla fakta stämmer överens.
  I båda fallen har USA planer gått snett.
  https://www.scmp.com/news/china/article/3146718/us-investigation-covid-19-origins-fails-reach-conclusive-assessment?module=perpetual_scroll&pgtype=article&campaign=3146718
  Fler exempel. USA försökte med falska fabricerade rykten strypa bomullsindustrin och skapa oroligheter i Xinjiang för att driva fram ett regimbyte. Resultat. Kina stoppade importen från USA och Australien och nu har bomullsindustrin i Xinjiang mer att göra än någonsin.
  https://news.cgtn.com/news/2021-08-11/A-look-inside-the-Xinjiang-cotton-yarn-maker-accused-of-forced-labor–12DQmVcpeik/index.html
  USA ville stoppa Kina från att köpa IC kretsar. Nu tillverkar Kina egna och USA företagen får inte sälja, och fick dessutom betala Trump’s importtullar.
  https://www.globaltimes.cn/page/202108/1232442.shtml
  USA försökte annektera och kontrollera Hong Kong. Även det gick fel. Hong Kong blomstrar.
  https://www.scmp.com/news/hong-kong/politics/article/3146707/hong-kongs-judicial-independence-gets-vote-confidence-top?module=lead_hero_story&pgtype=homepage
  Skrämmande läsning här, i sju kapitel.
  http://en.people.cn/n3/2021/0824/c90000-9887420.html

  Gilla

   1. Amerikansk propaganda snarare. Kina släppte in ett internationellt mycket kompetent WHO team av vetenskapsmän, och enligt deras egen uppgift fick dom tillgång till allt som bad om. Har USA släppt in någon för att granska. Har USA släppt någon information alls, som hälsodata för sitt militär tema till Wuhan, som förmodligen bar på smittan, har man tillåtits granska något av USA otaliga biolabb. Det finns tusentals. Det är locket på. Är det transparens? Knappast. Vad USA kallar en andra fas var en USA kontrollerat och USA styrt propagandan projekt som skulle fabricera det förutbestämda resultat USA ville ha för sin propaganda. Kina sa nej. Dessutom pågår en andra fas redan där man letar spår i bloddonationer. Hittills har man inte hittat något före december 2019. Viruset fanns bevisligen i Spanien, Italien USA och flera andra länder innan det upptäcktes i Kina. Hur är det med amerikanska trollkonton. CIA och NSA har ju 70,000 heltidsanställda troll att spionera och sprida fejknyheter. Och vem tjänar BBC och alla USA media. USAs propagandamaskin. Dom är ju avslöjade.http://mychinaway.blog.se/hur-skall-vi-stoppa-nazistiska-propagandametoder-pa-svenska-media/
    Nu påstår GP att Kina skulle ha en anställd armé på 25 miljoner troll, är det trovärdigt. Vi vet med stor säkerhet idag att USA odlade fram Covid, och labbläckor i USA är inte vanliga, dom är regel och har inkluderat pest och mjältbrand och människor dör regelbundet. USA är desperata att dölja sanningen.https://eu.usatoday.com/story/news/2015/05/28/biolabs-pathogens-location-incidents/26587505/https://mychinaway.blog.se/hemliga-biolabb-och-lackor/
    Precis som Hitler dolde sina brott mot människan gör USA nu samma sak, med samma metoder. Propagandan. Svenska media är delaktiga och medbrottslingar. I Tyskland avrättades dessa efter kriget, Nürnberg rättegången, När får vi se en ny Nürnberg rättegång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s