Finns det överhuvudtaget något som kan få de som bestämmer att agera eller har de redan gett upp?

I går eftermiddag ännu en dödsskjutning när en kriminellt belastad person avrättades med flera skott mitt bland människor i ett köpcentrum i Linköping, följt av en skottlossning senare på kvällen i Stocksund där en ung man med koppling till ett kriminellt nätverk skottskadades – i dag svarta rubriker om en ny bil-bbq som startade i natt där minst tvåhundra bilar står i lågor i ett garage i Märsta med kraftig rökutveckling och räddningstjänsten har svårt att komma åt att släcka.

Vad står på menyn i dag – ännu en kriminell uppgörelse i form av en kallblodig avrättning, fler bilbränder, ännu ett polismord eller ska det bli fler oskyldiga offer som råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle?

Obegripligt hur våra makthavare kan vara så tysta, är det någon som styr det här landet fortfarande eller är det bara en uppgift på ett papper? Kanske har man satt i system att blunda för det som sker eftersom det indirekt bidrager till att vår BNP ökar?!

Varje dag sker det nya galna saker som inte ens masspropagandan om Afghanistan, klimathysterin, coronapandemin och tvångsvaccinering kan skyla över, men ändå låter man det fortgå trots att det är likvärdigt med attacker på vårt land. Vad krävs för att beslutsfattarna ska våga agera – en folkresning? Tyvärr kommer det kuvade och fredsskadade svenska folket aldrig att kasta ut de odugliga politikerna från maktens korridorer eftersom folket består av minst lika många syltryggar som de som sitter på makten.

#onlyinsweden

Bildkälla: Aftonbladet

9 reaktioner till “Finns det överhuvudtaget något som kan få de som bestämmer att agera eller har de redan gett upp?

 1. Håkan Spångberg visst har du rätt igen, man undrar när verkligheten ska komma ifatt Svensson och de vaknar ur sin Törnrosa dröm och ser att det inte är en dröm utan en mardröm de vaknar upp till, men än så länge sover de flesta.

  Gillad av 1 person

 2. Undrar hur många av bilarna som är elbilar som brinner? De räcker ju att 2-4 är elbilar så blir det problem, pratade med en person som är insatt i färjetrafiken och de vet inte än hur de ska göra med elbilarna, lek med tanken att en elbil börjar brinna på bildäck ute till havs då kommer inte färjan speciellt långt innan den är övertänd så fort går kan de gå säger han. Inte ens brandmännen kan släcka en elbil, enligt många av dem så är dessa bilar en livsfarlig kompenent som kör omkring och kan börja brinna i princip när som helst.

  Gillad av 1 person

  1. Problemet är tekniskt. Elbilar producerade i västländer har mycket dålig kvalitet. Tesla har flera gånger tvingats återkalla bilar. Annars uppstår problemet med brand bara när bilen laddas, och dom laddas inte på färjorna.

   Gilla

 3. Det är väl dags för årets kräftskiva på Harpsund ikväll (eller imorgon) -en mycket gammal tradition.
  (rätta mig om jag har fel)

  Faran med el-bilar ur brandsynpunkt och hur en brand ska hanteras börjar så smått bli verklighet.
  Risk för stor underskattning.

  Gillad av 1 person

 4. [jag hoppas att radbrytningarna fungerar, om inte blir min text oläslig]

  Piper frågar:

  ”Kanske har man satt i system att blunda för det som sker eftersom det indirekt bidrager till att vår BNP ökar?!”

  Jag tror att hon, och alla andra, vet vilken orsaken är.

  Det har betraktas som rasistiskt att anta att våldsbrotten utförs i huvudsak av individer ur invandrargruppen. (Detta gäller även, som bekant, kritik mot ‘invandrarpolitiken’.)

  Denna ståndpunkt har varit gällande i decennier.

  Till exempel invandringsminister Pierre Schoris (S) ställningstagande i Riksdagen 1997:

  ”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”

  Och regeringen via justitieminister Johansson:

  2020-04-27, Interpellationsdebatt
  ”Antalet asylsökande till Sverige har alltså minskat dramatiskt de senaste veckorna. Det är klart att detta är dåliga nyheter för Sverigedemokraterna, som nu har det lite svårare att ägna sig åt det som ni tycker allra mest om, nämligen att hetsa mot invandrare”

  2020-06-12, Interpellationsdebatt
  – ”Men, återigen, det är inte brotten som SD är emot. Det är invandringen, och så använder ni kriminalpolitiken som ett sätt att försöka hetsa mot invandrare”
  – ”… en del av Sverigedemokraternas bild att vi har en kraftig ökning av ungdomsbrotten och att det beror på invandringen. Jag vill påpeka att den bilden inte stämmer. Det är snarare tvärtom. Och det är inte cherry-picking”

  Regeringens ståndpunkt är med andra ord att påtalandet av invandrares överrepresentation gällande våldsbrott (och bidragsbedrägerier) ska betraktas som ett lagbrott enligt lagen om ‘Hets mot folkgrupp’.

  (I mitt tycke, är detta den grövsta av anklagelser som en demokratisk regering kan rikta mot politiker och medborgare, och rimligen kan betraktas som ett brott enligt 5kap. 1§ brottsbalken (BrB) ‘Om ärekränkning’.)

  Vi bör påminna oss om regeringens ställningstagande mot Sverigedemokraterna (SD):

  2021-02-19 justitieminister Johansson (Twitter):
  ”Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”

  Regeringen via justitieministern (liksom Centerpartiet, SVT 2021-05-02, Lööf: ”Jag känner sådant förakt när jag hör ditt [Åkesson] resonemang”) är tydlig med sitt förakt mot SD:

  2020-11-20, Interpellationsdebatt
  – ”Sverigedemokraternas föregångare, nazisterna, ägnade sig åt att odla en annan form av konspirationsteori.”
  – ”Då undrar jag om Ludvig Aspling [SD] kanske har några förslag på främlingsfientliga organisationer som skulle kunna få yttra sig i stället och som vi borde ha skickat remissen till? Har han några sådana förslag? Vitt ariskt motstånd, VAM, kanske? Fast den finns väl inte längre – den har väl gått upp i Sverigedemokraterna. Eller BSS, Bevara Sverige svenskt? Den finns kanske inte heller längre – den har väl också gått upp i Sverigedemokraterna. Eller Ku Klux Klan? Men vad jag vet har de ingen avdelning i Sverige.”

  Rasism är, som alla tycker, en av mänsklighetens mest avskyvärda moraliska och politiska brott, vilket gör regeringens ståndpunkt och anklagelse direkt osmaklig för att inte säga odemokratisk då det har som konsekvens att medborgare (inkl. politiker och andra makthavare) inte vågar uttrycka sina åsikter i ämnet.

  Apropå odemokratiskt… statsministern Löfvens åsikt om Moderaternas ev. samarbete med SD (Göteborgs-Posten 2021-02-17):

  ”Och då halkar man snart in i ett skede där man riskerar att begränsa demokratin.”

  Svaret på Pipers fråga skulle vara ett Ja: ”man satt i system”, inte att ”blunda” men att å ena sidan faktiskt ser ‘utmaningarna’ vilka löses med statliga åtgärdspaket (så småningom). Och å andra sidan betrakta påtalandet om invandrares överrepresentation i våldsbrott som ett rasistiskt problem hos svenskarna (här: folkslaget, och exkl. invandrare med samma ståndpunkt) som ska bekämpas med statliga åtgärder (‘Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott’, 2017).

  ”Vad krävs för att beslutsfattarna ska våga agera – en folkresning” frågar Piper avslutningsvis.

  Det beror väl på huruvida ”det kuvade och fredsskadade svenska folket” vågar(!) stå emot regeringens, myndigheters (t.ex. Delmis’ studie av bl.a. Arpi, Gudmundson och Bali), kommuners, organisationers, företags med flera politiska och sociala makthavares fördömanden, förakt och exkluderingar.

  Den egentliga, avgörande, frågan är nog huruvida detta offentligt bekämpande av det som bedöms vara svenskars rasistiska/främlingsfientliga inställning till invandrare är försvarbart från ett moraliskt och/eller demokratiskt perspektiv….

  Eller, om det är frågan om ett reellt åsiktsförtryck? vilket skulle vara en för den moderna demokratin ny typ av förtryck: ett moraliskt. Vilket skulle kunna jämföras med kommunismens politiska förtryck och Kinas kulturella förtryck under kulturrevolutionen.

  En lösning skulle kunna vara att ovan nämnda instanser hänvisar invandrare som upplever sig rasistiskt behandlade av svenskar (t.ex. ‘SR-medarbetare i upprop mot rasism’, 2020-09-25) till polisen för att göra en anmälan.

  Det ska väl ändå inte vara så i vårt demokratiska land, att vi ska ha en moralisk offentlig domstol som dömer och som kringgår demokratins dömande instans rättsväsendet (polis, domstol)?

  Oavsett uppfattning, verklighetstolkning, leder metoden att rasistanklaga och utpeka till att stämningen mellan svenskar och invandrare försämras, varför ‘rasistbekämparna’ föreslås sätta sig ned och fundera på en annan metod.

  (Varför inte bjuda in några sverigedemokrater. Eller till och med, i demokratisk anda, Alternativ för Sverige (AfS). Det är ju ofrånkomligen så, att dessa är era medmänniskor som ni delar samhället med.)

  Vi ska väl ändå komma ihåg att ingen fri människa kan erkänna skuld eller brott som hon inte tycker sig ha eller har begått.

  Till invandrare som blivit utsatta för ‘kränkande behandling på grund av min etniska eller religiösa bakgrund’ (SVT Nyheters och Läkarförbundets enkät, 2018) vill jag säga:

  Svenskar har påtvingats mångkulturen. Om svensken (som är mottagare av mångkulturen, och invandraren givaren) inte känner sig berikad, är denne rasist, vilket skapar oro och ilska, vilket går ut över er. Det är djupt beklagligt!

  Gilla

 5. Bra .. gillar begreppet ”påtvingad” – ”påtvingat försök till integration” — det är precis vad det är.
  Bra att komma ihåg från 1975 års riksdagsbeslut 1975:26 – Sverige ska bli ett mångkulturellt samhälle.
  Tre punkter instiftades: Jämlikhet – Valfrihet – Samverkan

  Gillad av 1 person

 6. Tänk ändå, sossarna kör i 200 knyck med punktering på alla hjulen rakt mot en bergvägg, dessutom utan bromsar, tja endast Annie kan få styr på denna vansinnesfärd med god hjälp av Bilderberg och Trilaterala kommisionen…
  Lycka till din lilla hora! Men ditt fulspel fick ändå till sist sitt pris, din medspelare avgår och ger oss andra ett andrum efter alla klantigheter han och VU åsamkat Svenska folket! Kan vi nu också ödmjukt be dig lämna Centerpartiet så att bönderna kan få en vettig representant istället för stureplanshögern? Eller Centerpeddopartiet?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s