Personer med invandrarbakgrund dominerar i nya BRÅ-rapporten men MSM skyler i vanlig ordning över problemen

Brottsförebyggande rådet (BRÅ) har för första gången sedan 2005 gjort en kartläggning av kopplingen mellan personer med invandrarbakgrund och brott. Föga förvånande följer resultatet samma mönster som liknande rapporter som tidigare tagits fram på uppdrag av den norska respektive danska regeringen som påvisar att andra generationens invandrare sticker ut i brottsstatistiken. Enligt rapporten från BRÅ återfinns nämligen störst andel brottsmisstänkta bland personer födda i Sverige med två utrikesfödda föräldrar.

Jag läste först Aftonbladets artikel och blev inte särskilt förvånad över hur de valt att vinkla statistiken. Man lägger nämligen fokus på hur andelen brottsmisstänkta minskat från tidigare år och istället för att skriva som det är – det vill säga att invandrare är överrepresenterade vid brott samt att personer från MENA sticker ut, vilket man trycker på I Samnytts artikel, väljer man att formulera sig med termer som att personer med invandrarbakgrund oftare är ”misstänkta” för brott i syfte att tona ned problemet samt tuta i läsarna att majoriteten säkerligen är oskyldigt misstänkta och utsatta för strukturell rasism.

Enhetschefen David Shannon säger dessutom i ett pressmeddelande att ”Även om inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar har en relativt hög överrisk, så är de en liten grupp i befolkningen och står således för en relativt liten andel av samtliga registrerade brott.” Så var det med den saken gott folk och på så vis lyckades justitieminister Morgan Johansson samt inrikesminister Mikael Damberg återigen undvika att behöva ta ansvar för det som man skapat genom sin oansvariga politik.

Nu väntar vi bara på ett uttalande av den populära polisen och tillika expertkommentatorn Nadime Gazale som kan släta över det hela med att de är offer eftersom personer med invandrarbakgrund i regel har lägre inkomster, sämre hälsa och bor trångt, vilket föranlett att de ”tvingats” välja brottets bana. Sedan måste så klart allas vår Jerzy Sarnecki komma med en överslätande analys som faller regeringenpå läppen. I slutändan kommer MSM få det till att det inte är så illa ställt som många tror och att det bara är rasister samt högerpopulister som driver en agenda genom att måla upp ett domedagssamhälle i syfte att vilseleda väljarna.

#onlyinsweden

#viharvälingaproblem

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oWMJdB/rapport-personer-med-invandrarbakgrund-oftare-misstankta-for-brott

BRÅ: Invandrare GROVT överrepresenterade vid brott

37 reaktioner till “Personer med invandrarbakgrund dominerar i nya BRÅ-rapporten men MSM skyler i vanlig ordning över problemen

 1. PK-etablissemanget får väl helt enkelt kvotera in en etnisk svensk för varje brottsmisstänkt icke-svensk för att ”hyfsa” till siffrorna…
  Allt annat är väl ”strukturell rasism”…

  Gillad av 1 person

 2. Jag rekommenderar Det Goda Samhällets (Patrik Engellau) egen rapport från 2019-06-04 ”Invandring och brottslighet – ett trettioårsperspektiv”.

  Gillad av 1 person

 3. Men du måste hålla med om att bristande integration och sociala faktorer är viktigare orsaker än invandring med tanke på att kriminaliteten är något mindre hos utrikes födda än hos inrikes födda med två utrikesfödda föräldrar.

  Gillad av 1 person

  1. Orsakerna vet vi inget om eftersom all diskussion kring överrepresentationen i brott hittills tystas ned och brunsmetats med drivande i det Expo och DN. Visst kan sociala faktorer vara en orsak men det vet vi inte ty det finns ingen forskning. Ingen djävel kan dock längre sopa problemen under mattan och till och med du måste numera erkänna dem.

   Gillad av 1 person

   1. Jag tyckte mest att det var intressant att inrikesfödda med utrikesfödda föräldrar var mer kriminellt belastade än utrikesfödda. Det betyder ju att deras uppväxt i Sverige har varit en större riskfaktor än om de varit uppväxta i något annat land. Dessutom stämmer det inte att man inte studerat sociala faktorer, det har varit den kanske mest studerade riskfaktorn inom kriminologin sedan 60-talet.

    Gilla

   2. Mikael Andersson,det kan också vara så att andra generationen har lärt sig språket och på ett helt annat sätt kan slå mot vårt samhälle. Assistansbedrägerier till exempel är ju ganska så avancerad brottslighet och sånt klarar man inte utan att ha god kännedom om samhället. Det är säkert många olika faktorer och din teori,betonar teori,är lika god som vilken annan.

    Gilla

   3. Det är klarlagt sedan tidigare att kriminella klaner specifikt sökt sig till Sverige för att etablera sin kriminella verksamhet, vilket kom i ropet i och med alla avslöjanden om klankriminalitet som kom hösten 2020 när debatten rasade som mest.

    Gilla

   4. Mikael Andetsson,sociala faktorer avseende invandrare och personer med invandrarbakgrund har tyvärr aldrig forskats. Kan du bifoga en sådan forskning?

    Gilla

   5. Så är det Jenny och till sin hjälp har man klanmedlemmar som infiltrerar myndigheter och är behjälpliga med brottslighet mot samhället.Göteborg är ju den stad som är högaktuell och där tjänstemän tystas på olika sätt.

    Gillad av 1 person

   6. Det är Stockholms universitets hemsida. Det är inte farligt, jag lovar. Forskarna har studerat skillnaden i kriminalitet mellan inrikes och utrikes födda ungdomar i Sverige och kommit fram till att ungefär 75% av skillnaden kan förklaras av socioekonomiska faktorer. Jag har som agt inte så bra överblick över området, men jag tror att den är ganska representativ för den aktuella forskningen. BRÅ-undersökningen kom fram till en andel av ungefär 50% socioekonomi så det ligger någonstans i det spannet.

    Gilla

  2. Gå du in på valfri krminalvårdsanstalt så får du se hur det ser ut. Snacka skit går ju dock. Fråga de laglydiga invandrare om vad de tycker om den ökande kriminaliteten. Fråga alla anhöriga till de mördade Mohammed och Mustafa och Ali. Gör det istället för att snacka skit.

   Gillad av 1 person

  3. Absolut. Invandring har vi alltid haft, men dylika problem uppstod först på 2000-talet när inflödet från icke västliga länder ökade och därigenom fick vi en mer svårintegrerad grupp.

   Gilla

  4. Bristande integration, sociala faktorer och trångboddhet har ingenting med kriminaliteten att göra. De som ankommit landet har fått det kolossalt mycket bättre än de haft det i sina hemländer. De har fått fullt möblerade bostäder, med fullt fungerande värmesystem, avloppssystem och rinnande friskt vatten, hyran betald, kläder, mobiler, datorer, gratis utbildning och överösts av bidrag av allehanda slag. Det finns dessutom ingen människa som blir kriminell, det är något man väljer att bli. Man väljer sina vänner, man väljer vilka man vill umgås med. Varför är då invandrare överrepresenterade när det gäller brott och kriminell verksamhet? Kusingifte innebär i praktiken inavel och leder i slutändan till degenererade människor som är kapabla till i stort sett vad som helst. Har man dessutom med sig ett hat och en avsky mot västerländska samhällen så är det ännu lättare att begå brott mot dessa samhällen och den inhemska befolkningen.

   Gilla

   1. Klanerna kan erbjuda bättre villkor än det svenska samhället. Man gör kusingifte för att försäkra sig om lojalitet precis som kungahusen i det medeltida Europa. Det tycks fungera än idag och att få in en kusin på en viktig position inom en myndighet är ju så perfekt som det kan bli. Man tar sakta men säkert över samhället på många fronter. Man är slugare än de flesta förstår.

    Gillad av 1 person

   1. Förmodligen för att det helt enkelt tar ganska lång tid att beställa data, validera data, analysera och sammanställa rapporten. Det här är nog den mest aktuella bilden man kan begära.

    Gilla

   2. Med överklagningar så kan väl en rättsprocess ta runt tre år och statistiken blir kanske inte tillförlitlig då. Dessutom får man kanske ta hänsyn till preskribtionstiden där misstänta håller sig undan.

    Gillad av 1 person

  1. Hela migrationspolitiken sänder ut tydliga signaler att man behöver inte bry sig om svenska lagar och regler.
   Ju mer du ljuger och fuskar desto bättre får du det.
   Ljug om din ålder
   Uppgivenhetssyndrom
   Säg du kommer från krigsområde oavsett att du bott i relativt säkert land sedan länge.
   Skulle du få avslag stanna med fulla förmåner och vänta några år så löser det sig till sist.
   Listan kan göras betydligt längre.
   Lägg till att man inte utvisar grovt kriminella men gärna skickar iväg någon som fått 100 kr för lite lön på grund av misstag som arbetsgivaren gärna rättar till så snabbt som möjligt.

   Poängen är att detta leder till att man håller hårdare på sin egen kultur och normer och ökar avståndstagande mot det svenska. Varför anpassa sig när det lönar sig mer att göra tvärtom.
   När allmänna moralen i ett samhälle löses upp är det en perfekt grogrund för ökande kriminalitet.

   Finns mängder med invandrare som gör sitt bästa att anpassa sig och anstränger sig för att göra sverige till det bästa landet att leva i.
   Ett enormt problem är att migrationspolitik och skenande kriminalitet kommer slå mot denna grupp av invandrare.
   Än så länge har de flesta försökt lägga skulden där den hör hemma, hos våra politiker.
   Ser en abnormt stor risk att det slår över och vi får en rå och brutal rasism när politikerna stoppar huvudet i sanden och vill fortsätta i samma spår.

   Gilla

   1. Vi skall komma ihåg de flesta av dessa marodörer kommer från länder med sharia lagar, och hur behandlar ett sharia rättsväsen sådana kriminella. Det svenska rättsväsendet, som delar ut kaffe och bullat, är verkningslöst. Det Sverige rättsväsendet är snarast ett belöningssystem för våld, våldtäkter och kriminalitet. En inlåsning, en semester, på ett sanatorium med förstklassig mat, fri logi, vänlig behandling och TV som belöning. Varför inte skicka dom till deras ursprungsländer för att rannsakas och dömas efter deras egna lagar och låta dom avtjäna deras egna straff där. Ett alternativ är att i lag tillåta deras rättsväsende att arbeta i Sverige under deras egna lagar.

    Gilla

 4. Ifall inte Expo och deras hanfarounds hade lagt en våt filt över all viktig samhällsdiskussion och brunsmetat alla sådana offentliga diskussioner så hade denna problematik med att intagna i fängelser med invandrarbakgrund är överrepresenterade kunnat stävjas för två decenniet sedan. Får man inte prata öppet så kan man inte spekulera om orsakerna och problemen tillåts öka. Dessa problem har varit kända under många år av kriminalvård och polis och åklagare. Man har dock inte vågat tala öppet om det. Expo och deras hangarounds har blod på sina händer.

  Gillad av 1 person

 5. I Spanien greps för lite sedan ca 70 gängkriminella personer genom ett samarbete mellan spansk och svensk polis. Dessa gängkriminella benämns i svensk media som svenskar! Sanningen är att i princip alla dessa personer har sitt ursprung i Mellanöstern. Det svensk media publicerar är totalt missvisande när de skriver att det handlar om svenskar. Det är samma typ av personer som styr i våra förorter. Förorter som benämns som utsatta områden. Utsatta av vilka då kan man undra? Dessa förorter var inte utsatta innan den stora invandringen från Mellanöstern, Afghanistan och östra Afrika tog sin början.

  Gilla

 6. Här Mikael har du en intressant artikel från Jens Ganman, läs den!
  https://jensganman.wordpress.com/2019/09/14/sa-har-har-det-alltid-varit/
  Alltså sådana som du som ömkar för dårskapen…man blir snart mållös över hur korkade vissa Svenskar verkar ha blivit.
  Vet du vad Mikael, flytta till valfritt utanförskapsområde, delge oss dina erfarenheter veckovis, så kan du ta del av den omedelbara situationen där i stället för att vänta på evaluerad data!
  Det är just det där beteendet att försöka förminska och förmörka problemen som du gör som bidrar till denna vansinniga utveckling.

  Gilla

  1. Nämen du har ju en lösning och det är en tvångsförflyttning av befolkningen så att hederliga svenskar får flytta till de sk utsatta områdena. Det förbättrar ju helt säkert brottsstatistiken för dessa områden. Det jämnar ut sig sa hen som sket i byxorna.

   Gilla

  2. Jag bodde faktiskt i Husby en kortare period på 90-talet, men det hade blivit väldigt tråkiga veckorapporter. Det var ett ganska dystert och händelselöst ställe, åtminstone på vardagarna. På helgerna levde det upp lite och folk hade picknick och spelade musik och fotboll på Järvafältet. Ironiskt nog hyrde jag av en kille som behövde hyra ut sin lägenhet i andra hand när han satt i fängelse. Trevlig kille, han bjöd på te och honungskakor när vi skrev kontrakt.

   Gilla

   1. Trevlig kille som hyrde ut sin lägenhet när han satt i fängelse. Jo jag tackar jag. Trevliga killar hamnar bakom lås och bom helt utan anledning såklart. Detta säger mer om dig än vad ditt inlägg förmedlar.

    Gilla

   2. Han kom ut och behövde sin lägenhet tillbaka. Sedermera skaffade jag en bostadsrätt i Kista alldeles intill med vacker utsikt över Järvafältet och Rinkeby i fonden. Det var en betydligt mer levande stadsdel med bibliotek, butiker, restauranger och caféer. Jag cyklade ofta över till Rinkeby för att handla på torget där det fanns frukt och grönsaker av annat slag än det som fanns i de vanliga butikerna. Och så fanns det ett litet fik med alldeles ljuvliga baklava.

    Gilla

   3. Själv bodde jag i Bredäng i början på 90-talet och shoppade en del både i Skärholmen och Tensta. Det var trevligt och kändes som man var på semester. På den tiden var det inte så illa som i dagens läge.

    Gilla

 7. Ja och medan gräset gror dör kon och medan orsaker diskutetas skjuts det hejvilt och ytterligare en dödsskjutning mitt på dagen,bland småbarn och vanligt folk. Denna gång i Linköping. Det är ju inte klokt.

  Gillad av 1 person

  1. Det var inte en dödsskjutning utan en ren avrättning. Alla dessa ”skjutningar” är egentligen avrättningar men det vågar varken SVT eller övrig media ta i sin mun eller pränta ner i text. Krig är fred, frihet slaveri, okunskap styrka…

   Gillad av 1 person

 8. Ulf Kristersson (M): ”…stoppa kriminaliteten och förebygga ny kriminalitet.”
  Hur då? ”…riktigt hårda tag mot dem som begår riktigt allvarlig brottslighet och sedan satsa riktigt mycket på att förebygga i skolan och att socialtjänsten får hjälpa till…”
  Med andra ord, fortsätta som vi gjort tidigare trots att det lett till ökad brottslighet.

  Linda Snecker (V): ”Det behövs akuta insatser. Främst de socio-ekonomiska skillnaderna som måste bort. Klyftan mellan människor gör att vissa grupper hamnar i kriminalitet,”

  Några politiska motståndare pekar på att invandringen är en avgörande faktor, vad säger du om det?
  ”– Då blundar man…”
  Vem är det som blundar?
  Med andra ord, fortsätta som vi gjort tidigare trots att det lett till ökad brottslighet. Och Linda, ingen hamnar i kriminalitet bara så där.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ministern-framstall-inte-invandrare-som-samre

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s