Allt för få bryr sig om vad som händer med Sverige

Ännu en dag i det nya Sverige bjuder på nya våldsamma händelser och ett axplock innefattar såväl en stor polisinsats i Solna efter att en person med vapen varit inne på en sportbar som nya brott med barn som offer. Dels blev en pojke under 15 år knivrånad på sin mobiltelefon i Malmö i eftermiddags av tre tonåringar (två pojkar och en flicka) och dels blev en lärare samt fyra 10-åringar beskjutna med ett luftvapen på en skola i Husby. Skotten tros ha avlossats utanför skolgården och offren fick lindriga skador.

Varje dag är det nya incidenter men ingen orkar bry sig – allra minst våra makthavare – för gemene man har det bäst i sina filterbubblor där allt är tipptopp och media har fullt sjå med att behålla folks fokus på viktigare saker som Afghanistan, coronavaccineringen, nästa partiledare för Socialdemokraterna samt så klart klimathysterin.

Att vår trygghet är som bortblåst och att ingen i maktposition för närvarande kommer att göra något drastiskt för att förändra situationen, utan istället arbetar för att förvärra för befolkningen genom att fortsätta importera kriminalitet, berör tyvärr alldeles för få medborgare. Att notan för den oansvariga politiken redan i dag är skyhög och att det kommer slå hårt mot våra barn är heller inget som folk förstår.

Den misslyckade integrationen lär inte heller få vind i seglen när man istället för att fokusera på att reda upp situationen för de som redan är här, fortsätter att ta in fler och fler – varav majoriteten inte ens vill bli en del av samhället – så att nya kulturkrockar kan uppstå samtidigt som man placerar människor i utanförskap även om man ljuger om motsatsen.

I dag hörde jag någon säga en klok sak – istället för att satsa pengar på att de ska bli som oss så borde vi se till att inte bli som dem. Men inte en chans att våra beslutsfattare förstår detta!

#onlyinsweden

Bildkälla: Aftonbladet, Expressen

9 reaktioner till “Allt för få bryr sig om vad som händer med Sverige

 1. Svensken bryr sig inte förrän det kryper in på den omedelbara närheten.
  Svensken är generellt oikofob.
  Således ser det mörkt ut för Sverige.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror det är så att ingen vågar bry sig, för då blir som utpekade, uthängda, förföljda och trakasserade av både myndigheter och deras drevande vargflock, journalister på de stora regeringsstödda media. Folk som vågar protestera dras ju regelbundet inför rätta med HMF lagarna och får böter eller fängelse. Sedan har vi även den DO-inkvisitionen som i praktiker skyddar detta. DO har börjat fungera efter samma mönster som en gång Spanska Inkvisitionen. Fel åsikter eller tro tillåts inte.

   Gillad av 1 person

   1. Så kan det säkert vara till viss del.
    Men många man pratar med verkar vara antingen helt likgiltiga eller är de riktigt präktiga godhetsknarkare som ska vara fiiiiina, liberala människor som gärna skriver andra på näsan.

    Gillad av 1 person

   2. ”Jag tror det är så att ingen vågar bry sig…”
    Korrekt analys. Svenskar i gemen är fega kräk som inte vågar stå upp för sitt land och sin kultur. Må de brinna i helvetets skärseld i evinnerliga tider.

    Gilla

 2. Håkan Spångberg har rätt svensken orkar inte bry sig, de vill bara se den verkligheten som passar för dom och där ingår inte några problem. Man kan tycka att alla dessa problem som finns i samhället idag berör oss alla men så vill inte den stora massan se det. De förnekar inte att det finns problem men ingen orkar bry sig, så länge det inte kryper närmare. Problemet är när det väl händer något så bryr sig inte de andra att de har hänt något, känns mer att alla tänker ”att han hade otur som blev rånad eller misshandlad” men eftersom jag klarade mig så kan jag skita i det som hände.

  Problemen börjar alltid i toppen och går neråt, där de under toppen gör som toppen gör, är toppen lat, inkompetent eller att toppen är rent ut sagt oduglig så behöver inte de under toppen inte heller göra det bättre än toppen och där börjar förfallet, spiralen går alltid fortare neråt än uppåt, det går alltid fortare att riva ner något än att bygga upp något, enkelt förklarat.

  Gillad av 2 personer

 3. Sverige ger enorma bistånd till korrupta länder.
  Deras medborgare tror det växer pengar på våra träd
  Och tar sig hit.
  Deras kostnader äter upp alla pengar som skulle gå till välfärden.
  Politikerna skär ner på allt. Enda posten som det finns pengar på
  Är finansieringen av kriminella från hela världen.

  Svenska politiker är bra på att ljuga och sko sig själva

  Alltså i 50 år har politikerna finanserar kriminella.
  så en rånad pojke tänker de inte på
  Men de kriminella killarna är ju utsatta och trångbodda, fastän de har mer
  I bidrag en vad vanliga Svenskar får efter ett långt och hårt arbetaliv.
  Bidragen är mycket högre än vad alla sjuka och funktionshindrade svenska
  Arbetare har. Plus bidrag till mediciner, glasögon, tandläkare , cyklar , mobiler.

  Om vi haft politiker med mer utbildning än svetsare hade kunnat räkna ut att
  Inga pengar i världen kan ändra en kriminell klan .
  De kör bilar i halv miljon klassen och politikerna , ska ge dem mer pengar.

  Mycket av kriminaliteten i Sverige är politikerna skyldiga till
  Gratis arbetskraft åt kriminella företagare. Bidragen fusket.

  Gillad av 1 person

  1. Du har så rätt Maria, tyvärr så har en majoritet av den svenska befolkningen fattat nada av detta du tar upp. Det är också därför som ingen ljusning kan skönjas. Skamligt är väl ett uttryck som är ett klart understatement i denna fråga.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s