Tveksamt om nästa kandidat kommer ha intakt ryggrad och våga genomföra en kursändring

Att Stefan Löfvén ska avgå som partiordförande vid höstens kongress kommer inte som någon större överraskning, då han tidigare annonserat att han inte har för avsikt att sitta kvar över nästa mandatperiod.

Media gör dock ett stort nummer av det och knappt har Löfvén hunnit bekräfta uppgifterna innan spekulationerna är i full gång om vem som ska bli hans efterträdare. Även om Anders Ygeman, Ardalan Shekarabi och Morgan Johansson tidigare lyfts fram som möjliga tronarvingar i media, verkar de flesta bergsäkra på att det blir en kvinna som tar över ledartröjan och finansminister Magdalena Andersson lyfts fram som tänkbar kronprinsessa.

Noterbart är hur den så kallade oppositionen i olika inlägg hyllar Stefan Löfvén för hans ”insatser” för landet istället för att lite mer verklighetsförankrat konstatera att partiet under Löfvens styre definitivt inte gått från klarhet till klarhet när det kommer till att hålla ihop landet i kris och säkerställa att vi kommer ut helskinnade på andra sidan, vilket grundar sig i att alla riksdagspartier på ett eller annat sätt sitter ihop. Den som kommer närmast när det kommer till att särskåda vad Löfvén uträttat under sina drygt åtta år vid makten är SD:s partiledare Jimmie Åkesson som har en viktig poäng i att Stefan Löfvén aldrig varit Sveriges huvudproblem och att Socialdemokraternas oförmåga att se verkligheten för vanligt folk är djupt rotade i den socialdemokratiska själen.

Jag kan för min egen del faktiskt inte komma på ett enda hallelujah moment där Stefan Löfvén stått vid styrspakarna, men han har trots allt bara varit ett verktyg och ansiktet utåt för den socialdemokratiska partiledningen.

Oavsett vad nästa partiledare har för kön hoppas jag innerligt på att ryggraden fortfarande är intakt och att man ska våga ta tag i landets reella problem istället för att som hittills rygga undan samt hellre sopa våra akuta problem under mattan. Ett första steg torde vara att bryta för gott med extremisterna i Miljöpartiet och stänga dörren helt till budgetförhandlingar med såväl Vänsterpartiet som Centerpartiet samtidigt som man genom att sätta ned foten mot islamisterna i landet rev upp det tidigare avtalet med Sveriges muslimska råd. Men det är nog att hoppas på för mycket – Bomersviksfalangen står troligen redan redo med en ny formbar kandidat i kulisserna som kan avsluta det destruktiva arbete med att splittra landet som man redan påbörjat.

#uraskanielden

Bildkälla: Expressen

11 reaktioner till “Tveksamt om nästa kandidat kommer ha intakt ryggrad och våga genomföra en kursändring

 1. Se upp för vad Reformisterna har för sig.
  Se upp för Hadzialic och Guteland.
  Det här blir inte roligt.
  Men en ny statsminister kan också kasta ut odugliga fackministrar och skapa en ny bild av S inför valet.

  Gillad av 1 person

 2. Stefan Löfven avgår och här lyfts han av de andra partiledarna och Ann Linde, dock inte av mig.

  Ulf Kristersson: ”Jag har aldrig betvivlat hans goda intentioner och hans vilja att göra det som är bra för Sverige.”
  Det har ju definitivt inte blivit bättre i landet utan precis tvärtom. Du ljuger Ulf!

  Ebba Busch: ”Löfven som arbetat hårt och velat väl förtjänar ett stort tack.”
  Arbetat hårt? Knappast. Velat hit och dit har han däremot gjort och det är ju inget att tacka för.

  Annie Lööf: ”Din personlighet och ditt lyhörda ledarskap har varit avgörande för ett bra och respektfullt samarbete.”
  Personlighet? Ja den är ju något udda om jag uttrycker mig milt. Lyhört ledarskap? Skulle inte tro det. Respektfullt samarbete med dig som saknar all form av respekt.

  Märta Stenevi: ”Tillsammans har våra partier lett Sveriges första rödgröna regering, och tagit viktiga steg för klimat, jämställdhet och trygghet.”
  Har landet blivit mer jämställt och avsevärt tryggare? Nej inte alls faktiskt. Viktiga steg för klimatet? Skatt på plastpåsar var väl det som du tänkte närmast på förmodar jag.

  Per Bolund: ”Tack Löfven för ett starkt ledarskap.”
  Starkt ledarskap? Snacka om att slira på sanningen, men det tillhör ju Bolunds vardag.

  Nyamko Sabuni: ”Stefan Löfven har varit en statsminister som står för sitt ord. Som person har jag alltid uppfattat honom som ödmjuk, sympatisk och pålitlig.”
  Pålitlig, sympatisk och står för sitt ord? Sanningen är ju den rakt motsatta. Vakna Nyamko!

  Nooshi Dadgostar: ” Jag uppskattar hans vänlighet, rakhet och genuina engagemang.”
  Genuina engagemang och rakhet? Vilken värld lever Dagostar i?

  Jimmie Åkesson: ”Inte någon större skillnad för Sverige. Det kommer att ta lång tid att läka de djupa sår som regeringens många totala misslyckanden har rivit upp i vårt samhälle.”
  Kan bara instämma.

  Ann Linde: ”Dina omfattande kunskaper om globala frågor och internationell solidaritet och ditt exemplariska ledarskap kommer att saknas i Sverige och globalt.”
  Omfattande kunskaper och exemplariskt ledarskap? Nä vet du vad Ann, det var en av de största lögnerna som du yppat. Internationell solidaritet? Hur vore det om landets statsminister hade visat någon form av solidaritet med det svenska folket, istället för att lova guld och gröna skogar till ekonomiska migranter.

  Gillad av 2 personer

 3. Intressant är naturligtvis för vilken internationell organisation han ska jobba efter sin avgång. Blir säkert ett välbetalt jobb som tack för sina ansträngningar att utplåna Sverige och svenskarna.

  Gillad av 1 person

 4. Att Löfven avgår är av sekundört intresse. Det är partistyrelsen, de dolda makthavarna som fattar besluten. Löfven är bara verkställande och galjonsfigur som i verkligheten leder landet lika mycket som galjonsfiguren navigerar segelfartyget. Löfven fick i realiteten sparken av Partiet. Magdalena Andersson tycks vara favorit, hon är erfaren och välutbildad, men en en utnämning skulle ske på ideologiska grunder, feministiska. Är hon smart säger hon nej, enpartistaten sozzeriet går uppenbart mot sitt slut, och Partiet är på fallrepet. Inget bra karriärsteg.

  Gillad av 1 person

 5. Hoppas att det blir Anders Ygeman som tar över rodret,han har genomskådat kraftindustrins lobbande för en kraftledning som skär rakt genom landskapet och till Tyskland enbart för att tillgodose kontinentens behov av svensk el. Det är relativt tyst nu om den ledningen sedan Nordstream 2 fick tillstånd att fortsätta. Jag håller för övrigt med de som menar att Nordstream 2 är ett livsfarligt geopolitiskt verktyg i händerna på Ryssland. Tyskarna har gjort sig beroende av rysk gas och när tempen går nedåt stänger ryssen kranarna. Die dumme tyskarna.

  Gilla

  1. För övrigt är det viktigt att en ledare oavsett parti inte har varit på Bilderbergs och låtit sig kompromenteras. Är det en slump att horan* Annie Lööf har ett stort inflytande på denna regering? Hon vet mycket antagligen och drar sig inte för att trycka på rätt knappar i utpressning. Ut med packet och in med Dadgostar!

   *Bilderbergs lilla hora

   Gilla

 6. Den enda ”kursändring” som svenskarna kan förvänta sig kan nog endast komma genom att rösta bort enpartistaten och diktaturen, även om olika falanger inom samma maktparti nu gömmer sig bakom olika namn. Glöm inte att SD Jimmie Åkesson kallade Löfven era ett mörkt kapitel i Sveriges historia. Sozzeriet driver Sverige på ideologi, inte pragmatik, och det kommer aldrig att fungera.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s