Österrike vägrar ta emot fler afghanska migranter eftersom de är svårintegrerade

Flera miljoner afghaner sägs ha lämnat Afghanistan efter Talibanernas maktövertagande och FN uppmanar Europa att öppna sina gränser. Sverige har som bekant redan skickat Herculesplan till Kabul för att ta hem semestrande afghaner med svenska pass samt människor som haft något att göra med den svenska militärstyrkan som varit på plats i landet – enligt uppgift ska det räcka med att man lagat mat åt soldater för att vara berättigad till en plats.

Propagandan som flödar och uppmanar till mer öppna hjärtan-politik är intensiv samt syftar till att dels låta afghaner få komma hit och få en fristad, men även att låta de tusentals ensamkommande männen som redan tillbringat flera år i Sverige få amnesti. Massmedias påtryckningar fungerar alldeles utmärkt, vilket inte minst märks i deras kommentarsfält på sociala medier där tårdrypande kommentarer från svenskar med krav på att Sverige ska öppna upp sina gränser avlöser varandra.

I Österrike, där det redan finns mer än 40.000 afghaner efter att man tagit emot flest afghaner i Europa i förhållande till befolkningsmängden, tänker man dock med huvudet framför hjärtat och säger nej till att ta emot fler afghanska migranter. Den österrikiska kanslern Sebastian Kurz vill nämligen inte ge uppehållstillstånd till fler afghaner efter att de islamistiska Talibanerna tagit kontrollen över landet, vilket han deklarerade i en intervju som ska sändas i dag.

-”Jag anser inte att vi bör ta in fler människor i Österrike, snarare tvärtom. Att ta in människor som inte kan integreras innebär stora problem för oss som land.”

Kurz bestrider inte att förhållandena i Afghanistan är svåra, men säger att Österrike inte har makt att påverka. Han ber istället det internationella samfundet att göra allt i sin makt för att förbättra situationen i det krisdrabbade landet.

Tänk om våra styrande politiker hade uttryckt något liknande; ”Vi beklagar utvecklingen i Afghanistan och det lidande som människor utsätts för under Talibanernas styre, men det är i grund och botten inte Sveriges problem. Sverige har inte makt att påverka situationen och kan heller inte agera som hela världens socialbyrå när det finns mer närliggande regioner som kan göra insatser. Utvisningarna till landet kommer fortsätta som planerat och det kommer inte att införas några lättnader varken i asylreglerna eller lagen om anhöriginvandring för afghaner.”

De hade lynchats offentligt av svensk media och det hade blivit ett herrans liv. Så vi får nog ställa in oss på ett nytt 2015-scenario, då Österrike och Visegradländerna tyvärr är rätt ensamma i Europa med sina sunda åsikter medan vi övriga är offer för masspropaganda samt ryggradslösa beslutsfattare utan egen makt att agera för rikets bästa.

https://www.aftenposten.no/norge/i/mBKed4/nyhetsstudio-siste-nytt?pinnedEntry=36694

5 reaktioner till “Österrike vägrar ta emot fler afghanska migranter eftersom de är svårintegrerade

  1. Har tagit del av alarmerande uppgifter under de senaste tio åren som visar på överrepresentation
    av muslimska elever i olika skolsystem / ålderssegment i den vackra staden Wien –
    Tuffa tag av den unge Sebastian Kurz – det enda rätta!

    Gillad av 1 person

  2. I svenska propagandamedia talar man bara om hur svårt det är. Om man läser mer oberoende och trovärdiga media visar det sig inte alls alltid vara så svårt. Man talar redan om ”Talibanerna V2”, man arbetar på ett helt annat sätt än tidigare. Enligt amerikanska opinionsundersökningar välkomnar 98% av befolkningen talibanerna och Sharia och att USA kastas ut. Som historiker jämför jag vad som händer just nu i Afghanistan efter att USA störtats med vad som hände i Tyskland efter att Nazisterna störtades. I Tyskland då gick man runt och knackade dörr och försäkrade sig om att nazistsympatisörerna hade ändrat inställning. Dom som inte gjorde det dömdes, fängslades eller avrättades Nürnberg 1946. Det pågår till denna dag 76 år senare. Talibanerna har, olika tyskarna, utfärdat en amnesti, men man går ändå runt och kollar att USA sympatisörerna har accepterat att USA inte längre är i kontroll efter att USA idag likt Nazisterna då fördrivits. De som fortfarande vill vara USA sympatisörer kommer kanske inte att få ta del av amnestin. Vi skall även komma ihåg att USA har mördat hundratusentals i Afghanistan under 20 år, drönare och bomber var mer effektiva och ”snyggare” än gaskammare. Det finns en djup bitterhet hos många individer mot USA för många har förlorat vänner, familjer och barn under USAs härjningar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s