När lagens långa arm inte räcker till får man ta saken i egna händer

Enligt siffror från föreningen Säkerhetsbranschen spenderar svenskar allt mer resurser på sin egen trygghet. Antalet installerade hemlarm hos privatpersoner har exempelvis ökat från drygt 400.000 till över 630.000 år 2012-2019. Vartefter kriminaliteten tillsammans med otryggheten breder ut sig i samhället, ökar antalet hemlarm, överfallslarm, GPS på barn m.m. Men även patrullerande vakter efterfrågas och vaktbolag på flera platser i landet patrullerar nu för att öka tryggheten i bostadsrättsföreningar, villaområden samt kommuner. Men det är för få säkerhetsföretag som rapporterar in siffror så det finns inga nationella uppgifter på efterfrågan hos privatpersoner.

Den politiskt oberoende organisationen Stiftelsen Tryggare Sverige menar att problemet är avsaknaden av en lokal och närvarande polis, vilket jag håller med om. Självklart vill medborgarna se om sitt eget hus och skydda sina närmaste – trygghet är ett odiskutabelt baskrav för de flesta normalt funtade personerna och här har farbror Staten misslyckats kapitalt.

I grund och botten är det trots allt våra politiker som genom ogenomtänkta beslut manat fram denna utveckling och samma syltryggar vågar nu inte fatta rätt beslut för att mota Olle i grind, utan istället spelar man rysk roulette med det egna folket som insats.

#stoppamaktmissbruket

#onlyinsweden

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/okad-efterfragan-pa-vakter-i-bostadsomraden-eskalerat

8 reaktioner till “När lagens långa arm inte räcker till får man ta saken i egna händer

 1. Är inte hemlarm en falsk trygghet idag? Detta med tanke på att berörda vaktbolag inte har några större befogenheter och att polisen sällan idag är intresserade av att rycka ut under pågående brott, än mindre efter … Inte ens om gärningspersonen/-erna är omgändertagen/-na av personer med civilkurage. Att det sedan tar tid för [de tandlösa] vaktbolagen att ta sig till berörd plats, avskräcker inte direkt de kriminella … En sådan utveckling leder traditionellt förr eller senare till medborgargarden, som inte alltid är den bästa lösningen (även om det skall vara mycket till, innan det sker i håglösa Sverige …).

  Gillad av 1 person

 2. Förr innan den s.k. pandemin fick jag ofta besök av olika larmföretag där de ville sälja på mig larm för både bostad och källare. Dock har jag inte köpt något hemlarm. Jag har löst det på ett annat sätt.

  Gillad av 1 person

  1. Kriminella ringer numera runt och vill sälja larm och på så vis luska ut ifall det finns larm i ens bostad. Ringer det någon och vill sälja larm skall man alltid be om at få motringa innan ens frågan om larm tas upp. De kriminella svinen ligger inte på latsidan.

   Gilla

 3. I Kina bor nästan alla i gated communities, typiskt 7,000 till 10,000 innevånare. Det fungerar som en by på landet. Ingen går eller behöver behöver gå beväpnad. Vi anställer våra egna vakter och sätter upp våran egen CCTV övervakning och anställer dom som använder den. Vi sätter våra egna regler, väljer våra funktionärer, styrelse, eller avskedar den. Vägar, parkering och biltrafik ligger underjord. Det är bara att släppa ut ungarna att härja fritt, vakterna och CCTV håller ett öga på dom, till exempel när dom trillar i fiskdammen, vilket händer. Det finns vackra parker, blommor, pool med livräddare och promenadstigar. Skurkarna stoppar vi i förvaring innan dom skjuter någon eller rånar eller gör inbrott. Det gör skillnad. I Sverige är det skurkarnas mänskliga rättigheter att gå omkring på gatorna och skjuta, döda och råna. Speciellt den importerade valboskapen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s