En kyrka i lågor – ett dåligt omen

Morgonen börjar inte med några upplyftande nyheter – en bil med en barnfamilj i besköts i går kväll med flera skott i Upplands-Bro och Ansgaarikyrkan i Huskvarna utanför Jönköping brinner för fullt i en misstänkt anlagd brand som nu utreds som mordbrand.

Att sätta eld på en kyrka är så symbolladdat och erinrar om att dystra tider väntar samtidigt som det påminner oss om hur utsatt vårt samhälle är. Jag hoppas på ett sätt att det är en sinnesförvirrad pyroman som ligger bakom eller uttråkade ungdomar som av en olyckshändelse råkade tutta på – det sista vi behöver nu är nämligen att den redan påtagliga främlingsfientligheten och framförallt polariseringen mellan grupper (som vissa forskare påstår inte existerar i sina tama försök att släta över det växande problemet) briserar ytterligare.

#detnyasverige

Bildkälla: Aftonbladet, Expressen

2 reaktioner till “En kyrka i lågor – ett dåligt omen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s