En vanlig person hade fått sparken men när det kommer till regeringsföreträdare hålls de om ryggen

Utrikesminister Ann Linde blev nyligen lurad av busringare som diskuterade hur biståndspengar skulle kunna smusslas till en högerextrem rysk organisation, vilket ministern som ansvarar för våra utländska relationer bejakade under samtalet.

Skandalen tystades snabbt ned och svensk media i sitt esse skyfflade pliktskyldigt allt under mattan. Men reaktionen från Moskva lät inte vänta på sig och i ett nytt Facebookinlägg skriver nu ryska ambassaden att det inspelade samtalet bekräftar att Sveriges regering inte har för avsikt att ”avvika från sin valda konfrontationskurs” mot Ryssland.

”Istället för uppmaningar till att utbygga goda grannförhållanden mellan Moskva och Stockholm pratar den svenska utrikesministern öppet om svenska myndigheters beredskap att finansiera en extremistorganisation som är förbjuden i vårt land och stödja icke systemopposition. Dessutom väcker kommentaren av UD:s presstjänst om att samtalet ägde rum ‘efter en officiell förfrågan’ en uppriktig förvåning. Vi skulle vilja fästa den svenska diplomatins mästares särskilda uppmärksamhet vid att Navalnyjs medarbetare inte är företrädare för officiella ryska myndigheter, och därför kan inte betraktas som en källa till officiella förfrågningar per definition. Vi vill göra UD:s pressmeddelandeskribenter uppmärksamma på att deras djupsinniga slutsats om att de utrikespolitiska relationerna därigenom inte har påverkats (d.v.s. de svensk-ryska förbindelserna) är felaktig. Sådana utspel till stöd för en så kallad ‘opposition’ utgör, nådiga herrar, ett tydligt exempel på ett ingripande i grannlandet Rysslands interna angelägenheter och kan inte anses på ett annat sätt än som direkt skadliga för våra bilaterala relationer.”

Hade vi vanliga dödliga gjort en så pass allvarlig tabbe så hade vi garanterat fått sparken ögonaböj! Men nu rör det sig för all del bara om företrädare för Sveriges Socialdemokratiska regering som för vilken gång i ordningen visat att de är inkapabla att styra landet och dessutom en person som innehar ett av de viktigare ämbetena, så vi får så klart ha överseende ännu en gång.

Men vem bryr sig om att vi vid det här laget har kyliga relationer med flera stormakter? Vi är trots allt en alldeles unik humanitär stormakt som gång på gång visar övriga nationer hur man ska göra – en förebild helt enkelt. Go Sweden! 🇸🇪

#onlyinsweden

https://www.friatider.se/ryssland-rasar-mot-ann-linde-beredskap-att-finansiera-forbjuden-extremistorganisation

9 reaktioner till “En vanlig person hade fått sparken men när det kommer till regeringsföreträdare hålls de om ryggen

  1. Detta är bara ett enda fall som avslöjades. Alla bör fråga sig, vad är det vi ännu inte vet om vad dessa politiker sysslar med, vad gör dom med våra skattepengar, och vad syssla dom med som dom inte berättar för oss.

    Gillad av 1 person

  2. Det finns ingenting som överraskar mig längre med denna regering. Omvärlden skrattar åt Sverige och dess invånare dvs oss! Sverige R.I.P . Vi måste få en högerregering annars är det kört.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s