Räddningsfartygen är alltid redo och det leder till att fler tar chansen

Jag har ofta skrivit om hur den illegala migrationen till Europa fortgår utan hinder och vill egentligen inte upprepa mig för ofta, men de senaste veckorna har det varit ett så enormt tryck vad gäller migrantbåtar på Medelhavet där främst unga män vill söka lyckan i Europa att även jag reagerat över frekvensen.

Den här veckan har det varit nya räddningsaktioner i princip varje dag känns det som och nu senast var det de tyska och franska NGO-fartygen Sea-Watch 3 och Ocean Viking som natten till söndag drog upp 394 migranter från en överfull träbåt som tog in vatten samt hade trasig motor. Båten befann sig på tunisiskt vatten nära den nordafrikanska kusten och operationen tog sex timmar.

Migranterna bestod av mestadels män från Marocko, Bangladesh, Egypten och Syrien – länder där det mig veterligen inte är krig. Media skriver aldrig om det faktumet att det är ekonomiska migranter och inte ”flyktingar” som strömmar till Europa, precis som de inte ställer ansvariga EU-delegater mot väggen.

Var alla dessa tusentals migranter som plockats upp av räddningsfartygen de senaste veckorna ska ta vägen förtäljer inte historien. Det finns nämligen inte på kartan att räddningsfartygen, som bemannas av asylaktivister, skulle köra tillbaka migranterna igen för att statuera exempel gentemot de hundratusentals migranter i bland annat Libyen som bara väntar på ett tillfälle att ge sig av. Istället sätter man i vanlig ordning press på EU-länderna att återigen öppna sina hjärtan och plånböcker trots den kaos som redan råder efter att man i decennier blundat för problemen med illegal migration. Som av en händelse kräver man heller inte covidpass för migranterna.

Tur att alla har full fokus på OS, Covid-19 och klimatnödläget så att man kan fortsätta ge grönt ljus åt människosmugglarna att fortsätta med sina smutsiga affärer. Att det dagligen genererar såväl nya dödsoffer som traffickingoffer är inte så noga för beslutsfattarna – lite svinn får man räkna med och det genererar faktiskt godhetspoäng!

#followthemoney

#returntosender

https://www.arabnews.com/node/1903611/middle-east

9 reaktioner till “Räddningsfartygen är alltid redo och det leder till att fler tar chansen

 1. Tror att de flesta innerst inne vet hur detta kommer att sluta.
  Så varför dra ut på det?
  Lika bra att kompromissa med vänstern och liberalerna. Gå dem till mötes och öppna gränserna. Helt fri invandring. Och avskaffa nationalstaten Sverige som är deras yttersta mål.
  Motprestationen från deras sida får vara att gå med på att avskaffa alla bidrag och hela välfärdsstaten.
  Det lär ändå sluta med detta förr eller senare.
  Sverige RIP 😥.

  Gillad av 1 person

  1. Varför inte sätta ner foten så det hörs och kämpa emot? Betyder Sverige så lite för dig Håkan att du är beredd att ge upp allt? Synnerligen tråkigt och fruktansvärt tragiskt när folk har den inställningen till sitt fosterland. Klart som fan att det går åt helvete med den inställningen.

   Gilla

   1. Svårt att hålla fanan högt när väljarmajoriteten är oikofober…
    Folk i gemen verkar skita fullständigt i att värna fosterlandet.
    Bingolotto, Bonde söker fru och en köttbit på grillen smäller högre…
    Jag har provat aktiv politik i olika former. Antagligen därför man är bitter och uppgiven…

    Gillad av 1 person

 2. Hela världen skickar sina kriminella till EU och de
  I sin tur påverkar politikerna till att spela på
  Rasist kortet.
  Det räcker med att länderna vägrar ta tillbaka sina
  Så tvingas vi finanserar deras kriminella verksamhet och länderna
  Blomstrar medan Européerna offras.

  Vi behöver inte krig nu , det räcker att skicka sina värsta medborgare till
  Andra länder. Som slår ut allt genom att smitta länderna med
  Kriminalitet och våld.
  Att ta död på medmänsklighet , empatin och sprida hat, hot, egoismen
  Och plundra landet. Är värre än krig.

  Migrationen av icke flyktingar som fått stanna utan skäl kostar
  Svenskarnas liv, psykiska och fysiska hälsa.
  Ondare kan inget vara.

  Gilla

  1. Det är just precis det som händer. Dessa ”flyktingar” är på intet sätt representativa för de länder de kommer ifrån. De är i hög grad på flykt undan rättvisan, de är terrorister och kriminella som vill ha ett gömställe, så döm inte deras ursprungsländer och deras innevånare efter vad dom gör i Sverige.

   Gilla

 3. Det här är mycket oroande !! – ska det tillåtas ske återigen ? ”vi såg det inte komma”
  kan ju inte gälla med referens till denna artikel – Mig.verket verkar ha koll ?? – borde innebära i den bästa av världar att ingen ska söka sig till Sverige – det är ingen ide´ – att det budskapet
  basunerades ut av Mig.verket – vi ska inte ha en ny ansökningscirkus likt 2015 av migranter – vi har fullt !!!

  https://omni.se/migrationsverket-tror-pa-fler-afghanska-flyktingar/a/EwVJxl

  Gillad av 1 person

 4. Regeringen vill inte stoppa detta eftersom avsikten är att ta in något antal miljoner migranter. Det är därför scb och migrationsverket kan beräkna hur många invånare vi har om ett visst antal år. SCB hade ju nyligen nån publikation med detta. Hur skulle dom annars kunna veta om det inte vore planerat. Hur det ska gå med det sverige vi växte upp i bryr dom sig inte om.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s