Hellre en modig underdog istället för ännu en politikerbroiler

I dag ska SSU välja en ny ordförande och det är två kvinnor som gör upp om ordförandeposten – 28-åriga Amalia Rud Pedersen från Göteborg och 26-åriga Lisa Nåbo från Rimforsa utanför Linköping. Båda kandidaterna har runt tio års erfarenhet av SSU och sitter i förbundsstyrelsen.

Rud Pedersen, som är valberedningens förslag,
studerar offentlig förvaltning och har ”politiken i blodet” då hon är dotter till Anneli Hulthén (S) som tidigare bland annat varit ordförande för kommunstyrelsen i Göteborg.

Lisa Nåbo å sin sida beskriver att hon kommer från en politiskt intresserad familj och snart är färdigutbildad polis.

Efter att ha lyssnat på deras respektive presentationer står det klart att polisaspiranten Lisa Nåbo sticker ut och förutom att hon kommer få med sig viktig erfarenhet från sitt yrke, har hon även siktet inställt på att det krävs mod för att våga prata om de viktiga frågorna samt att de måste sätta press på regeringen att leverera politiska beslut som innebär förändring – att hon dessutom ger en känga till mikropartiet Miljöpartiet ger extra plus i kanten.

Jag hoppas därför att medlemmarna vågar tänka nytt i eftermiddag och ge uppdraget till någon som inte räds att belysa problemen, som många S-politiker på alla nivåer tyvärr gör i dag när de skyggar för obekväma fakta och inte vill kännas vid landets befintliga problem utan istället försöker skyla över det med bortförklaringar som inte håller. Att valberedningen dessutom föreslagit politikerbroilern som ordförande borde definitivt vara avskräckande för ett parti som har tappat greppet och behöver bygga nytt från grunden med nytt blod – långt bort från Bomersviksfalangen.

#nytänkande

Bildkälla: Aftonbladet

3 reaktioner till “Hellre en modig underdog istället för ännu en politikerbroiler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s