Svårt att motivera barnen att stanna på ett sjunkande skepp

Även om väpnade rån, olika former av grov misshandel, knivhuggningar, skottlossningar, bilbränder och våldtäkter m.m. fortsätter att ske kontinuerligt i vårt en gång så trygga land, så känns det som att det inte längre är någon idé att rapportera om det på samma sätt som tidigare eftersom ribban höjts rejält i och med alla dödsskjutningar på öppen gata, avrättningen av polismannen samt de skjutna små barnen. Även om vi lovat oss själva att aldrig vänja oss vid det grova våldet så har vi likförbannat börjat vänja oss.

Det har inte ens gått två veckor sedan de två barn som var ute och lekte blev skjutna i Flemingsberg, vilket resulterade i att Sverige ännu en gång hamnade på kartan bland världsnyheterna samtidigt som tunga polischefer talade ut i media och bekräftade den mörka bilden av det rådande läget där vi låtit kriminella gäng ta över gatorna, medan politikerna käbblade om krav på omedelbara åtgärder.

Men nu är det tyst och glömt igen, livet går vidare, det är semester, kanske har vi inte så stora problem ändå. Jo med klimatet har vi så klart gigantiska och ständiga problem som kräver nyhetsrapportering dygnet runt samt så klart coronapandemin, men resten är inget som inte kan anstå till långt senare – förhoppningsvis har väljarna glömt det lagom till valet. 👌

Häromdagen sade min äldsta son att han minsann ska flytta till USA när han blev vuxen för där var det tryggare att leva. Nja sade jag, de har mycket problem med kriminalitet där också och framförallt har de inte det skyddsnät som finns i Sverige om det går åt pipsvängen. Men titta här mamma sade han och visade World Crime Index på sin telefon där lilla Sverige mycket riktigt låg högt på plats 54 samt dessutom ovanför USA som återfanns först på plats 56, medan övriga nordiska länder låg i botten.

Så illa har det alltså blivit och lägger man därtill övriga problem som Sverige brottas med, som också bottnar i en mycket oansvarig migrationspolitik samt kravlös integrationspolitik i kombination med ett icke existerande tjänstemannaansvar, så är det så klart svårt att motivera för våra barn att de ska stanna kvar och kämpa.

Kämpa för vad dessutom? Landet är redan rejält på dekis och det är redan försent att rädda tillbaka till sitt ursprungliga skick, så vi får nog räkna med fortsatt stor utflyttning från landet som våra styrande för länge sedan vänt ryggen.

#onlyinsweden

21 reaktioner till “Svårt att motivera barnen att stanna på ett sjunkande skepp

 1. Det riskerar att bli missvisande ifall man enbart jämför brottsligheten i olika länder utan att ta hänsyn till vilka brott. En rättvisande bild är att jämföra brottstyper med varandra som tex mord och antal dödsskjutningar per invånare i respektive länder.

  Gilla

  1. Instämmer. Även att risken är stor att kriminaliteten utförd av välorganiserade [Soros-finansierade] sammanslutningar som AFA/AntiFA, BLM och XR ”glöms” bort.

   Gillad av 1 person

 2. och så googlar man och finner att den här sajten numbeo får sina siffror från enskilda människor och behöver inte vara tagna från trovärdiga källor. Så här står det på wiki ”In 2012, Columnist Alistair Walsh suggested in an article written for the website Property Observer, that Numbeo’s information is based on what people say and should be taken with grain of salt.”

  Gilla

   1. Jag är helt övertygad om att USA har fler mord på poliser per invånare än Sverige. Jag försöker inte släta över någonting men man måste vara källkritisk och undra vem och i vilket syfte uppgifter sprids. Det enda dessa siffor säger är väl hur laglydiga människor är i respektive länder. Man måste jämföra per brott. Ta fram sådana siffror för USA och Sverige för då blir det meningsfullt att diskutera.

    Gilla

 3. Sverige har gått från att vara Europas tryggaste land till Europas otryggaste land och vi vet alla vad detta beror på.
  Många vet också hur detta ska vändas, det är väl bara en majoritet av politiker, sinnesslöa väljare och MSM som saknar denna kunskap.

  Gillad av 1 person

  1. Det blir så när klyftorna mellan rik och fattig ökar. Tacka alliansen för det. Har ingenting med etnicitet att göra.

   Gilla

   1. och just det ja,det löses med en vänsterpolitik som faktiskt allt fler inser. V har över 13 procent.

    Gilla

   2. Vilket skitsnack. Klyftorna mellan rik och fattig i Sverige är nästan obefintliga. Att nuvarande Allians är urusla vet vi. De måste röstas bort. Där är vi eniga du och jag.

    Gillad av 1 person

   3. Skojar du uppstigersolen? Allt färre äger allt mer och det visar sig i allt. Åk intill valfri förort så ändrar du kanske uppfattning. Allt fler blir allt fattigare och spänningarna kommer att öka rejält mellan de som fortfarande har och de fattiga. Alliansen drev en riktig högerpolitik och det gör kanske ont att inse att sådant är högerpacket. Reinfeldt försökte att slå sönder skyddsnäten genom att ta hit människor vars enda uppgift var att spränga våra skyddsnät,de lyckades nästan också. De vill gärna att vi står och bugar med mössan i hand. Vad tycker du om alla de som har en osäker arbetssituation och blir inringda efter behov,svarar e inte går erbjudandet över till nästa. Så blir det med en hög arbetslöshet och de arbetslösa är lika mycket värda som de arbetande,en hög arbetslöshet håller lönerna nere. Det hade aldrig skett ifall arbetaren fortsatt att vara solidarisk men den dumme fanen gick på högerns blå dunster. Nu vill den dumme arbetarfanen ha ännu mer högerpolitik med SD.

    Gilla

   4. Självklart skämtar jag inte. De flesta flitiga som kommit upp i åren är inte fattiga. Att många som kommit hit utan kunskaper som behövs här inte äger så mycket är inget som bekymrar mig. Gillar de inte sin situation så kan de åka tillbaka till sitt fädernesland. Att folk utan behövd kunskap inte har ett arbete utan måste försörjas av de som är flitiga stör mig. Vuxen och frisk = inga bidrag. Jag åker ibland till vissa förorter. Många nya BMW och Mercor ser jag. Så fattiga verkar inte alla vara. Felparkerade är de också. Så de verkar ha råd med dryga böter till och med. Sluta leva i okunskap Rolf. Vakna upp.

    Gillad av 2 personer

   5. Rolf,

    Visst Reinfeldt drog [på order] igång haveriet på allvar, men befintlig regering har hällt bränsle på elden – mycket bränsle! Vi betalar för brasan, sett ur alla perspektiv … Släpp sargen i din röda bubbla!

    Vänsterpolitik (sk. socialism) har bevisligen aldrig löst några problem, men varit duktiga på att skapa sådana. Det är en av anledningarna till att vänsterideologi efter vänsterideologi havererar! Hela 1900-talet radar upp bevis efter bevis för detta och 2000-talet verkar inte bli bättre. Har du missat att historien upprepar sig, men visas upp i annan förpackning. Signalerna för att vi är på väg mot ett fjärde rike är så tydliga, att man måste vara obotligt [ideologiskt] blind, för att missa det …

    Gilla

   6. Uppstigersolen,det är omöjligt att seriöst bemöta någon som generalisera så som du gör. Utan att känna dig så är jag övertygad om att du har lånat ihop till din välfärd. Räkna du och jag tror att du sitter med lån på ca 80 procent av dina tillgångar. Knappt så du själv har betalt kläderna på kroppen? Obs,jag känner som sagt inte dig men så ser det ut för majoriteten svenskar. Låne-och löneslavar. En lånebubbla som brister. Vänta och se när bostadspriserna sjunker pga ökat byggande. Den vrickade högern ville inte bygga bostäder av rädsla för att deras väljare skulle tappa värdet på sina bostäder. Sådan samhällsfarlig politik kan man inte bedriva.

    Gilla

   7. SasjaL,kommunismen i öst bevarade befolkningen etniskt homogen.Ingen djävel släpptes in i landet så där har du fel.

    Gilla

   8. Rolf, i öst bevarades befolkningen inte alls etniskt homogen, därför att den var från början otroligt inhomogen. Kina till exempel har omkring 2,000 etniciteter eller folk, som talar omkring 1,500 olika språk, har olika kulturer och historia. Att ingen djävel släpptes in i landet var just del av problemet och att kommunismen försökte tvinga fram integration, precis som i dagens Sverige. DNs rasistartiklar om att få välja läkare är samma sak som Kina försökte 1949 till 1978. En feodalistisk elit tycker dom har rätt att bestämma och härska över alla andra. Det blev inte bättre förrän Kina började avskaffa kommunismen 1978 och började i mycket kontrollerade former öppna upp. Sverige ligger i utvecklingen idag där Kina var 1949, man driver den gamla sovjetkommunistiska politiken.

    Gilla

 4. Från det ena till något helt annat, men ändå evigt återkommande tema
  Hr PROFESSOR i Jordsystemsvetenskap i Potsdam Johan Rockström i dag, textTV 119 skriver tillsammans med
  14.000 andra frälsta forskare, Oåterkalleliga klimateffekter – Åren mellan 2020 och 2030 är AVGÖRANDE för
  mänsklighetens framtid på jorden.
  Hur många tusen unga skall läggas in på Barnpsykena för klimatångestfyllda traumata.
  Hur många årtionden har Hr Agronom Rockström skjutit fram sin tioårsperiod, som började 1974 av någon…

  Gillad av 1 person

  1. Åren mellan 2020 och 2030 är AVGÖRANDE för mänsklighetens framtid på jorden. Alltså precis som åren 2010 till 2020, eller åren 2000 till 2010, eller åren 1990 till 2000, eller åren 1980 till 1990. När katastroferna inte infinner sig som önskat flyttar man fram domedagen en bit. Öppna era plånböcker och duscha oligarkerna och politikerna med pengar då blir att underart, eller hur.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s