Tveksamt om vaccinen är effektiva mot Covid-19

Allt fler länder rapporterar nu om ökad smitta och nya restriktioner samt nedstängningar trots att människor vaccinerat sig. I Thailand går man så långt att man förbjuder tågpassagerarna att prata under resan – både med varandra och i telefon – i syfte att förhindra smittspridning, något som det statliga tågföretaget DRT nyligen infört.

På Island, där man verkligen fått många att vaccinera sig, har man dock börjat ge upp tanken på att vaccinen ska stoppa smittspridningen. Nästan 90% av invånarna i åldern 40-70 år och 98% av de över 70 år är helvaccinerade och den 26 juni tog man bort alla nedstängningsregler. Nu verkar dock landet gå mot en ny lockdown då smittspridningen åter ökat med nya dagliga rekord av nyinfekterade invånare – främst bland de som vaccinerat sig.

Enligt epidemiologen Þórólfur Guðnason ska de nya restriktionerna träda i kraft omgående och kan komma att kvarstå i decennier eftersom vaccinen inte fungerar. Enligt Guðnason är vaccinskyddet mot infektionen lägre än man tidigare trott – runt 60%, vilket innebär att 40% fortfarande kan infekteras och alla vaccin oavsett tillverkare har ungefär samma resultat med små skillnader i studierna. Att människor ska få ett skydd mot allvarligare sjukdom låg från början på runt 90%, men ny information från Israel visar att människor löper sju gånger så stor risk att bli smittade efter att de vaccinerat sig jämfört med om de hade tillfrisknat från sjukdomen.

Med dessa fakta på hand vet vi ungefär vad som troligen väntar oss i höst – nya nedstängningar och mer inskränkning av vår frihet då smittspridningen åter kommer att öka.

Men trots denna dystra prognos finns det i alla fall några vinnare – nämligen vaccintillverkarna som spås göra stora vinster, där Moderna är det företag som tjänat mest på aktiemarknaden med en 297-procentig ökning under de senaste tolv månaderna, vilket innebär att de som investerade 1.000 EUR i juli 2020 nu tjänat 4.316 EUR tack vare raketökningen. Men även övriga läkemedelsbolag som Pfizer, Johnson & Johnson ökar, medan Astra Zeneca backar. Grattis alla politiker som har aktieportföljer i Big pharma-bolagen – det här såg ni väl inte komma?! 👌💰

#followthemoney

Iceland: Vaccines do not work

Thailand: No talking allowed during train journeys

Four vaccine company stocks expected to rise

17 reaktioner till “Tveksamt om vaccinen är effektiva mot Covid-19

 1. Det är skrämmande tider, jag är mot dessa så kallade vaxxiner, såklart, jag har förståndet i behåll och jag är påläst, aldrig dom får spruta in det giftet i min kropp.
  Det jag saknar i debatten, i stort sett överallt, är att alla pratar och skriver om antal smittade men ingen berättar hur många av de ”smittade” som har symtom. Vilket jag anser är det som är intressant och det som spelar roll.
  Testerna är som bekant inte tillförlitliga, vi som är pålästa vet att tom. en papaya kan testa positivt för covid-19.
  Så detta är en debatt som borde sätta fart, så vi kan pressa fram sanningen en gång för alla.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har funderat över precis detsamma. Hur kan man vara smittat och sakna symptom? Det påstås att de vaccinerade och ovaccinerade kan vara smittade och sprida smitta vidare utan att uppvisa någon symptom. Har man smittats av influensa så märker man förstås det, eftersom man då får symptom och då är man inte ute och springer utan ligger till sängs. Har man inga symptom så har man såklart inte blivit smittad av detta virus utan är fullt frisk.

   En annan sak är att det är minst sagt märkligt att de friska ska isolera sig. Normalt förfarande är att man isolerar de som är sjuka och inte de friska i samhället. Så har man alltid gjort genom tiderna, men nu är det uppochner och tvärtom. Helt galet!

   Gillad av 2 personer

   1. Faktum är att du är konstant smittad av olika virus utan symptom, för din kropps system att bekämpa virus förhindrar att det blir några symptom, alltså att viruset utvecklas. Symptom är egentligen bara synliga och kännbara efter att kroppen bekämpar ett virus. Inkubationstid är helt enkelt den tid det tar för ett virus att ta fart och bli så många att kroppens försvar går upp på övervarv.

    Gillad av 1 person

   2. ”jättemånga som inte får några symptom alls trots positivt testresultat” det stämmer helt, och det gäller inte bara covid utan alla virus. Kroppens eget försvarssystem håller tillbaka virusets utveckling på en nivå där inga symptom uppstår eller är kännbara, men likaväl finns viruset i kroppen och kan upptäckas men förhindras av kroppens försvar att utvecklas.

    Gilla

 2. Då jag inte har sociala medier får du gärna publicera min kommentar jag nyss skrev på just sociala medier, så att debatten kommer igång, jag tycker det är oerhört viktigt!

  Gillad av 1 person

 3. Vad blir nästa grej? Det bli ju inget slut på galenskapen och vad är det för påhittade nya fantastiska smittor de finner ut! Detta börjar likna en komisk och löjeväckande scen av vem som kan komma på den mest fantastiska, påhittade och fantasifullaste smittan av dem alla!!!

  Gillad av 2 personer

 4. Hade en mailsnack med Matti Sällberg Karolinska han sa i SVT igår att 3 sprutan kommer i höst och nästa år blir det säkert 2 nya !!!Grattis

  Gillad av 3 personer

 5. Amerikanska smittskyddsenheten, CDC, har själva medgivit att PCR-testet inte fungerar och att de skall upphöra att användas dessa från och med december. De flesta testerna används också på ett felaktigt vis i o m att man förstorar det organiska vävnadsprovet i ett för stort antal vilket medför att det ger 97% falskt positiva resultat. NU skriver man hela tiden om smittspridningen men att testet är odugligt och ger mängder med falsk positiva resultat skriver man ingenting om vilket för mig verkar som om man vill skrämma fler människor att vaccinera sig med experimentvacciner med tillfälligt godkännande och som hitintills tagit livet av fler än alla tidigare vaccinationer i historien!!!
  Det är också väl känt av hederliga virologer att virus muterar och att de då blir mindre farliga även om de kan smitta mer. Så allt tal om smittspridning och restriktioner handlar enbart om att man vill sälja vacciner.

  Gillad av 1 person

  1. Kary Mullis varnade själv för att PCR- metoden inte är tillförlitligt för att man kör den i för många cykler. Man får då helt missvisande resultat.

   Kary Mullis tilldelades, tillsammans med Michael Smith, Nobelpriset i kemi 1993 ”för insatser för metodutvecklingen inom DNA-baserad kemi” och mer specifikt ”för hans uppfinning av PCR-metoden (Polymerase Chain Reaction)”.

   Gillad av 2 personer

 6. Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  Amerikanska smittskyddsenheten, CDC, har själva medgivit att PCR-testet inte fungerar och att de skall upphöra att användas dessa från och med december. De flesta testerna används också på ett felaktigt vis i o m att man förstorar det organiska vävnadsprovet i ett för stort antal vilket medför att det ger 97% falskt positiva resultat. NU skriver man hela tiden om smittspridningen men att testet är odugligt och ger mängder med falsk positiva resultat skriver man ingenting om vilket för mig verkar som om man vill skrämma fler människor att vaccinera sig med experimentvacciner med tillfälligt godkännande och som hitintills tagit livet av fler än alla tidigare vaccinationer i historien!!!
  Det är också väl känt av hederliga virologer att virus muterar och att de då blir mindre farliga även om de kan smitta mer. Så allt tal om smittspridning och restriktioner handlar enbart om att man vill sälja vacciner.

  Gillad av 1 person

  1. 24 cykler tycks vara ok när man vill verifiera en infektion hos en drabbad individ, enligt Björn Hammarskjöld.

   Allt annat verkar vara bluff och båg.

   Hur farligt ett virus blir i framtiden vet vi inte.

   Gilla

  2. Detta passar ju mycket väl in i komplotten. Ju fler positiva man kan skapa, oavsett om dom är falska eller inte, ju starkare blir argumentet att vaccinera mera, och oligarkins vinster ökar. Samtidigt stärks politikernas argument att införa mer övervakning och kontroller, vaccinpass till exempel, och deras makt, övervakning och kontroll av innevånarna ökar. Jag liknar detta förtryck vid gamla tiders feodalhärskare, bara att den feodala eliten idag består av oligarker, politiker, fackföreningspampar, och media baroner och deras journalister. På flera håll i världen, Ryssland och Kina mest kända, revolterade man en gång mot den feodal makten. När kommer det i Sverige.

   Gilla

  1. Sunt att killen tänker själv och tar sina egna beslut. Vad som är bäst, med ett otestat vaccin, kan faktiskt ingen veta. Att lita på fulmedia, eller de idioter som hjärntvättar sig med eländet och vill påföra skuld och skam, är inget jag rekommenderar.

   Hoppas att killen fortsätter vara öppen och skeptisk till allt!

   Det kan faktiskt visa sig om några år att de som avstår sprutan är de som var smartast. De som är tvärsäkra på sin sak har ofta fel.

   Gilla

 7. ”Some experts conclude that those who had COVID are relatively safe from reinfection. But other health officials counter that the data does not take into account that new outbreaks did not spread in areas that previously saw massive outbreaks during the pandemic, such as in the ultra-Orthodox community, reports Channel 13.”
  https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/are-recovered-covid-patients-more-protected-than-the-vaccinated/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s