Ingen logik när vaccinerade måste skyddas från smittan

Noterar att Saudiarabien förbjuder ovaccinerade personer från evenemang, myndighetsbyggnader samt kollektivtrafik, medan Italien och Irland ansluter sig till Frankrikes hårda linje genom att kräva vaccinpass för att komma in på barer samt restauranger.

Det är väl märkligt att vi som är ovaccinerade är de som ska förbjudas från att röra oss fritt utomhus? De som vaccinerat sig ska väl vara skyddade – är inte det vitsen med att vaccinera sig? Låter helt befängt att man måste skydda de vaccinerade från smittan. Märkligt att inte fler ifrågasätter nyttan. Eller kan det snarare vara ett maktmedel för att pressa så många som möjligt att vaccinera sig med detta ineffektiva vaccin där det är höljt i dunkel hur det kommer påverka människors hälsa?

Grekland har i dag gett grönt ljus för barnvaccinationer för åldrarna 12-15 år och i Danmark är man bekymrade över att så få föräldrar vaccinerat sina barn och kräver att fler kavlar upp ärmen på sina småttingar. Hoppas föräldrarna fortsätter använda sitt sunda förnuft eftersom barn varken är drivande vad gäller smitta och dessutom hanterar sjukdomen väl. Klarar ens barns kroppar tre sprutor? Är det dessutom inte meningen att barn ska bygga upp sitt immunförsvar genom att bli sjuka?

Samtidigt rapporteras det i dag om flertalet nya smittofall i Kina, där man i princip sagt sig ha utrotat sjukdomen med sitt eget vaccin tack vare massvaccineringen. Dessutom fortsätter smittan breda ur sig även i länder där många invånare vaccinerat sig, exempelvis Israel och USA. I St.Louis City och St. Louis County i den amerikanska delstaten Missouri har man i dag återinfört krav på munskydd både inomhus och i kollektivtrafiken samt utomhus om man är många som samlas för alla från fem år och uppåt, vilket gäller även om man vaccinerat sig eftersom vaccinet inte skyddar mot sjukdomen utan bara ger bättre förutsättningar för att inte bli allvarligt sjuk samt kan föras vidare till andra.

Det finns ingen logik längre och de massiva protesterna runt om i Europa, där många jämför det som sker med judeförföljelserna,
är befogade. Varför ska exempelvis en polis som inte behöver vaccinera sig kontrollera covidpass på vårdpersonal och andra grupper som man kräver ska underkasta sig injektionen? Det blir intressant att se hur långt makthavarna kan driva detta, men i Sverige sover befolkningen vidare – här vet man att man inte behöver införa tvångsmedel då majoriteten duktigt följer de uppmaningar som basuneras ut.

#followthemoney

Bildkälla: Arab News, The Guardian, Politiken, Jyllandsposten

19 reaktioner till “Ingen logik när vaccinerade måste skyddas från smittan

 1. Det finns så många problem i sammanhanget, att det är svårt att reda ut [den avsiktliga] röran. Klart är att det skolan en gång skulle ha lärt ut, inte lärdes ut på så speciellt många ställen – kritiskt tänkande …

  Gillad av 1 person

 2. Jag läste en liten notis i tidningen för ett tag sedan om en man i hbg som dog av vaccinspruta nr2… för mig spelar det ingen roll om de förbjuder mig att gå på bio, restaurang eller vad som helst, jag avstår gärna allt bara jag slipper få det där skumma isprutat i min kropp. Forskare satt på nobeldagen och sade att ett vaccin mot corona kommer ta 6år att utveckla. Normalt kan det ta upp till 12år att få fram ett fungerande vaccin. Denne person tror jag på. Han verkade veta vad han pratade om. Dessa sex år har inte gått än. Jag väntar… och hoppas att framtiden kan ge förnuftiga människor som tänker efter innan de faller för grupptryck.

  Gillad av 1 person

 3. Först, Kina har inte alls deklarerat covid utrotat. Det har varit ett flertal lokala utbrott som man alltid lyckts stoppa genom snabba åtgärder. Alla med källa utifrån Kina. Som vanligt inga rapporter i svenska media. Denna gång i Nanjing med 75 verifierad fall. Ett tidigare fall hade över 100 fall, men det stoppades. Ett problem nu är den annalkande tyfonen In-Fa.

  Gilla

  1. Då har jag varit väldigt dålig på att förklara. Vi har inga problem här i västra Kina, ingen bär munskydd, inga restriktioner, alla reser och rör sig fritt, det enda man märker att stora byggnader med mängder av folk som kommer och går har en värmekamera vid ingången och en del kontor ber att få använda en IR termometer. Ingen registrering längre. Kina har haft flera problem med lokala utbrott, detta är det andra största. Man har alltid lyckats att snabbt få dom under kontroll. Problemet denna gång är den annalkande tyfonen. Det finns stora skillnader mellan Kina och Sverige. I Kina samarbetar myndigheter och befolkning mot gemensamma mål, i Sverige utfärdar en central elit diktat som alla beordras och tvingas följa, och om inte ingriper polisen, och det resulterar i konflikt.

   Gilla

 4. Läste att någon skrev att det är en PCR pandemi och visst så är det.

  PCRtestet ger enligt en del bedömare 97% felaktigt resultat och då positivt, inte konstigt att den sk smittspridningen ökar.
  Enligt FHM kan man vara smittad utan symtom och såklart smitta andra, men alla läkare vet om, att är man smittad av ett virus, så har man symtom. Bluff bluff allt sammans.

  Björn

  Gillad av 1 person

 5. Det enda logiska är att snaran dras åt, eliten börjar vädra morgonluft och det har de inte gjort på bra länge. Allt handlar om att vi ska bli undersåtar åt eliten, så de kan tjäna ännu mera pengar och få ännu mera makt, så eliten kan få det ännu bättre i sina liv. Jag är lite förvånad att inte våra politiker har gått ut och sagt samma sak som övriga makthavare, men de kommer väl de har väl semester nu.

  Gillad av 1 person

 6. Den nyligen intervjuade Björn Hammarskjöld, assisterande professor i pediatrik i Strömstad, f.d. överläkare i pediatrik och filosofie licentiat i biokemi, ger lite hjälpsamma tips mitt i den här soppan, bl.a. om att äta D-vitamin, hur mycket och varför. Han baserar sina utsagor på logiska resonemang, t.ex. att man ger spädbarn som väger 3kg 400IE.

  Gilla

  1. Hmm. Jag vet inte var du läst det, men glöm inte att man kan bli D-vitaminförgiftad vid förhöga doser och solen ger äldre barn D-vitamin naturligt. Kanske dock svårt att mäta exakt hur mycket dosen blir i solen.
   Men i jakt på din läkare hittade jag att han rekommenderar höga doser av C-vitamin (till covidpatienter) till sina yngre kollegor i läkartidningen. Och det är en säker vitamin. Har du fått i dig förmycket C-vitamin kommer det överblivna ut med urinet. Så ta hur mycket C-vitamin du vill😁 och kan det dessutom hjälpa mot covid(kanske) så ta en dos extra😁. Själv käkar jag gärna clementiner…

   Gillad av 1 person

   1. Ska man bli förgiftad av D-vitamin så krävs det kopiösa mängder. De allra flesta människor har alldeles för låga D-vitaminvärden. Det rekommenderade dagliga intaget är satt alldeles för lågt och är ett minimivärde.

    Gillad av 1 person

   2. @Tompas11
    Ja, jag är ju ingen läkare, men av vad jag kan förstå så beror D-vitaminbrist oftast på att man faktiskt inte är utomhus och borde man då inte enklast bara gå ut mer? Än att proppa i sig det på konstgjord väg?

    Gilla

   3. @Jenny Ek (wadyr)
    Bara gå ut mer?
    Säg det till de boende på våra äldreboenden.
    Säg det till de som knappt kan gå för egen maskin.
    Säg det till de som täcker hela kroppen i stora lakan.

    Gillad av 1 person

   4. Kolla gärna på intervjun med Björn Hammarskjöld, Jenny, eller lyssna på vem du vill, och läs t.ex. här:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hypervitaminosis_D
    … och avgör sedan själv!

    Kör själv ofta med UVB-lampa för D-vitamin, men har man inte tid eller möjlighet, av någon anledning, kan givetvis piller vara en helt OK väg runt problemet med för lite sol på våra breddgrader.

    Gillad av 1 person

   5. Det är viktigt att komma ihåg att C-vitamin, D vitamin, Lianhua Qingwen, och hydroxychloroquine inte är en medicin eller botemedel, det är förebyggande profylax som bromsar utvecklingen av virus. Även när man redan ä sjuk hjälper det, men i betydligt mindre utsträckning än om man tar det innan sjukdomen bryter ut.

    Gillad av 1 person

   6. Sant Martin, tio gånger så hög dos är inte tio gånger så bra resultat, utan ofta det motsatta. Sedan är det värt att komma ihåg att människokroppen inte kan lagra C-vitamin, så att tillföra det i små doser vid ett flertal tidpunkter är rätt metod. En del blandar upp det i vattenflaskan.

    Gilla

 7. ”Flertal smittade i Kina” är i nummer 5 stycken, av miljoner i Chengdu. Totalt i hela landet 75 stycken. Även det är oroväckande för man är orolig för spridning, vilken hittills har uteblivit. Normalt är det 0 till 15 i hela landet dagligen, nästan all smitta är importerad. De traditionella vaccinen, som Sinovac, fungerar mot Delta varianten, men enligt uppgifter från bland annat Israel fungera inte mRNA vaccinerna på Delta varianten. Egentligen helt logiskt med tanke på hur de olika vaccinerna verkar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s