Storbritannien kommer inte vaccinera barn pga risker för biverkningar

I flera europeiska länder – bland annat Tyskland och Danmark – vaccinerar man redan barn i åldern 12-18 år utan förbehåll och i Sverige vaccineras barn ned till 16 års ålder, medan man överväger att öppna upp för åldersgrupperna 12-15 år. Storbritannien väljer däremot att gå mot strömmen och har beslutat sig för att säga nej till vaccin för barn efter att en expertpanel kommit fram till att fördelarna med vaccin inte överväger riskerna för allvarliga biverkningar hos unga människor, som i regel inte drabbas hårt av coronasmittan och överlag upplever milda symtom. Undantag görs för barn med underliggande sjukdomar som Downs syndrom och neurologiska handikapp.

Detta ger en gnutta hopp om att det sunda förnuftet fortfarande är intakt hos en del och kanske vågar fler länder följa efter genom att sluta experimentera på friska barn.

#followthemoney

https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE13141759/storbritannien-vil-ikke-vaccinere-boern-og-unge/?st=1

7 reaktioner till “Storbritannien kommer inte vaccinera barn pga risker för biverkningar

 1. Hallå Jenny. Läser din blogg dagligen, beundrar dig för ditt mod att skriva och uppmärksamma det som händer och berör oss alla här i Sverige. Svider lite extra då folk försöker kommer med elaka påhopp och till och med försöker få dig avskedad. Reagerade på fotot av den brittiska hälsoministern på din sida. En person som har drabbats av Corona trots de två vaccinationer han fick i maj.
  Mer info via denna länk: https://www.rt.com/uk/529497-health-secertary-infected-covid/
  Först ett tack för att du delar av med dina tankar och funderingar, fortsätt så!
  Till sist: Önskar dig och dina nära och kära allt gott nu och i framtiden.
  Mvh: Patrik.

  Gillad av 1 person

  1. Hej Patrik! Tack för dina uppmuntrande ord. För närvarande är det svårt att hitta intressanta nyheter, så blir mindre skrivet än jag skulle vilja. Trevlig sommar!

   Gilla

 2. Glöm inte att vaccin är inte en helt säker metod att förhindra sjukdom. mRNA vaccinerna ger ett skydd på omkring 90% i medeltal, vilket betyder att utav 100 personer vaccinerade kan 10 fortfarande bli sjuka i lika hög utsträckning som före vaccineringen. De gamla typen av vaccin, där viruset har gjorts inaktivt, är medeltalet omkring 80%. mRNA vaccinerna har tydligen mycket högre risk för biverkningar men är något mer effektivt, medan de gamla vaccinerna med inaktiverat virus nästan helt saknar biverkningar. De vacciner med inaktiverat virus fungerar även på Delta varianten, medan mRNA vaccinerna inte tycks fungera speciellt bra. Kina har godkänt vaccinering av barn ner till tre år, men endast för de gamla vaccinerna, och föräldrarna har beslutsrätt.

  Gilla

   1. Ja, stackars barn om dom blir vaccinerade och inte smittar mamman. Phase-II data pekar på att Sinovac’s vaccin är åtminstone 98.9% effektivt att skapa antibodies hos barn 3 till 17 år utan biverkningar. https://www.globaltimes.cn/page/202107/1229068.shtml Som alltid är det en balans mellan risken att inte vaccinera och risken att vaccinera. Inget lätt beslut, speciellt som alla fejknyheter som flyter omkring.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s