Dubbelmoralen är slående

Det kvinnliga norska beachhandbollslandslaget har väckt uppseende efter att de beslutat sig för att bryta mot de omtvistade klädreglerna med bikinikrav i EM. Efter deras modiga tilltag står det nu klart att laget tvingas böta 150 EUR per spelare.

Det är inte klokt att vi år 2021 låter gubbsjuka beslutsfattare sätta normerna för hur idrottare ska klä sig, där spelare som vägrar underkasta sig sexistiska regler straffas. Om det hade haft betydelse för idrottsutövandet hade det så klart varit en helt annan sak, men nu blir det bara patetiskt. Bra att norskorna visar kurage och lyfter frågan! Nu får man verkligen hoppas att fler lag följer efter så att protesterna kan leda till en positiv förändring, för om alla vägrar spela i minimala bikinis måste de ändra reglerna till slut.

Det blir dessutom en hel del dubbelmoral när män och kvinnor inte får deltaga på samma villkor, för det är inte så att män spelar enbart iförda speedos. Att man numera tillåter transpersoner att tävla som sitt nya kön i olika sporter ger också orättvisa fördelar. Därutöver görs det också undantag för de som inte vill visa hud – det är till exempel tillåtet att tävla i flera sporter som exempelvis hästhoppning, fäktning, fotboll, basket, kampsport, tyngdlyftning, konståkning samt beachvolleyboll iförda hijab samt heltäckande plagg, men när unga kvinnor inte vill spela beachhandboll i små tighta trosor blir det däremot blankt nej.

#dubbelmoral

#backanorskorna

https://www.expressen.se/sport/os-2021/spelade-inte-i-bikini-kan-nu-tvingas-bota/

Meet the Female Athletes Who Compete in Hijab

4 reaktioner till “Dubbelmoralen är slående

 1. De som sitter i topporganisationerna inom olika idrotter och sporter (Olympiska Kommitén inte att förglömma), är inte alla ‘Guds bästa barn’. Vad man märkt, så är det ungefär samma typ av personer som letar sig högt upp inom politiken. Arbetsskygga, ansvarsbefriade och väldigt giriga. Få undantag finns naturligtvis.

  Gillad av 4 personer

 2. Nittio procent av damidrottarna är ändå lesbiska och för mig får de gärna dra en jutesäck över sina kroppar. Tvi tvi tvi. Utvisning på livstid för lebborna.

  Gillad av 1 person

  1. Om 90-100% procent av dem tackar nej till dig Rolf, så beror det inte på att de är lesbiska, men kanske på individuell smak och attityd?

   Som jag sade till två killar som anklagade en tjej för att vara lesbisk på ett nedlåtande sätt. -Tror ni det? Det tror inte jag. Hon verkar vara jättetrevlig mot alla, även mot killar. En annan tjej hörde när jag sade det och berättade det för henne.

   Senare på kvällen fick jag en riktigt go kram av henne. Det slutade med att vi gosade på hennes rum. Det var inte ”lesbiskt” alls. 🙂 Inte för att det måste upprepas heller, för jag är mer likt en mediterande Buddha numera, som verkligen ser lesbiska kvinnor som något mycket positivt eftersom det aldrig leder till oönskade barn som måste lida för vad svenska politiker hittar på.

   De där norska tjejerna ser ju dessutom jättetrevliga ut att gosa med. Det norska språket är ju dessutom väldigt exotiskt och trevligt. Jag älskar norskor. Jag har heller inga mindervärdeskomplex. Är bara 172cm själv men tycker att långa tjejer är jättetrevligt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s