Nu krävs politisk handlingskraft – för vilken gång i ordningen?

Att två lekande förskolebarn i går råkade stå i vägen vid en skottlossning i Flemingsberg har väckt starka reaktioner hos såväl politiker som vanliga medborgare som pratar om att en gräns nu passerats och att ingen längre är trygg i det här landet efter att först en polis skjutits ihjäl och så nu två skottskade barn.

En del kräver den ytterst ansvarige justitieminister Morgan Johanssons avgång, medan andra tycker att hela regeringen bör avgå. De flesta är överens om att hårdare tag är ett måste och man önskar också att samhället ska hjälpa barnen genom kontakt med barnpsykiatrin för att bearbeta sina trauman. Ja men det är väl inga problem, de kan ställa sig i kön tillsammans med tusentals andra barn. Det är bara några års väntan… ännu en sak som är åt helvete med det här landet.

Låt mig också påminna om att det inte ens gått två veckor sedan regeringskrisen då vi hade möjlighet att byta regering, men det satte som bekant Vänsterpartiets Dadgostar, Centerpartiets Lööf och den politiska vilden Kakabaveh stopp för genom att återigen satsa på den rödgröna sörjan med Löfvén & Co vid styrspakarna. Hoppas att de känner sig extra stolta i dag efter att ha släppt fram en regering som misslyckats med så mycket och nu får fortsätta förstöra landet i ytterligare ett år – men det var så klart viktigt att alla skulle få gå på semester någon gång.

Det här är nog bara början och även om inrikesminister Damberg tillsammans med minister Johansson bygger luftslott om hur de håller på att krossa gängen samtidigt som den fiktivt handlingskraftiga regeringen starkt tar avstånd från alla anspelningar på att den oansvariga migrationspolitiken skulle ha något med saken att göra trots att alla tecken finns där, har en majoritet av folket fått nog nu.

Hade vi bott i något annat land hade regeringsföreträdarna fått känna av folkets missnöje på ett helt annat sätt, men här i Sverige klagar vi hellre på sociala medier och knyter näven i fickan än att högljutt opponera oss. Tids nog kommer dock medborgarnas missnöje att visa sig även i maktens korridorer.

#detnyasverige

8 reaktioner till “Nu krävs politisk handlingskraft – för vilken gång i ordningen?

  1. Egentligen borde man vara nationalist om man ska få rösta i riksdagsvalen. Vilken slags nationalist är inte viktigt, vänsternationell, högernationell eller etnonationell, men rikets väl bör givetvis vara huvudintresset för att få deltaga. Idag är det inte självklart. Flera partier är folkförädiska. För europeiska mål och globala mål finns t.ex. EU-valet och FN, men i Sverige borde vissa partier förbjudas tills de sätter nationen främst, t.ex. V, S, MP, L och C. De skiter ju i den inhemska befolkningens väl.

   Gilla

 1. Jag har haft en idé ca i tre decennier. Gå ur EU.

  Låt inte Sverige vara en social dumpningsstation åt oansvariga nationer. Stoppa droger och vapen vid gränsen. Gör samhället mer jämlikt. Skapa inte mångkultur, men enhet. Låt droger säljas på apotek enligt recept från läkare eller psykiatriker. Släpp endast in riktiga flyktingar som har potential att assimileras, eller arbetare som vi saknar. Segregera inte, men dela på jobben så att assimileringen fungerar.

  Det är egentligen inte min idé, men gamla sossars idé, men det är kanske frimurare som har infiltrerat dem och förstört dem, eller så har fulmedierna hjärntvättat bort förståndet på dem, eller så är de snärjda eller mutade av främmande makt som vill förstöra Sverige, eller så är det alltihop i en enda stor kombination.

  Gillad av 1 person

  1. Vi har SSU-gården Bommersviks Hjärntvätteri, som en bidragande del till förklaringen till sossarnas förfall. En annan är att socialismen, med alla dess varianter, har en dålig ‘track record’ – de slirar oundvikligen ner i det brun-svarta diket förr eller senare. Inget undantag hittills. Det handlar bara hur fort man väljer att det skall ske …

   Gilla

 2. Ta bort ansvarsfrihet.
  Politikerna har bestämt att de kan begå hur kriminell
  och vidriga handlingar utan att anklagas.

  Politikerna ljuger, lurar och finanserar kriminella gäng.
  De borde avskedas och fråntas all rikedom.
  De är fullt medvetna om deras vidriga handlingar och att
  De släpper terrorister fria.
  De ljuger att de inte kan ändra lagar snabbt men
  Afghanestaniernas gymnasielag gick på 3 mån.

  Att göra lagar som gäller bakåt i tiden borde gå
  För vissa speciella fall för att skydda folket.
  För att låsa in alla 300 terrorister och för att
  Ifråga dem svensk medborgarskap.
  Om man vill så kan man.

  Men våra politiker har de senaste 5 decennierna
  Bara gjort flykting mottagandet generösare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s