Desperationen blir allt tydligare hos beslutsfattarna

Nog för att nyheten om att den grekiska ön Mykonos förbjuder musik i syfte att få ned coronasmittan framstod som lite desperat, men det här tar nog priset i galenskap vad gäller inskränkningar av människors frihet i coronapandemins namn – att kräva vaccinpass för människor som ska handla livsmedel i mataffärer som Cypern nu infört är så stolligt att man knappt kan ta in det. Tur att det finns livsmedelsbutiker med onlineförsäljning för de som inte tänker foga sig för dessa opålitliga beslutsfattare genom att utsätta sig för risken med att ta vaccinet som sägs ”skydda” mänskligheten mot en sjukdom som inte ens är särskilt dödlig.

Från och med tisdag börjar de nya restriktionerna att gälla och förutom vaccinpass kommer även negativa PCR-test inom 72 timmar eller bevis på genomgången covidinfektion under de senaste sex månaderna gälla som bevis för att vistas på banker, i kollektivtrafik, restauranger samt för att handla i matvarubutiker.

Att man kan bli smittad och föra smittan vidare trots vaccinering samt att vaccinet inte verkar bita på mutationerna som dessutom sägs vara påhitt för att skrämma populationen till att vaccinera sig, verkar inte vara något som landets president vägt in i beslutet.

Ballongen kommer snart att smälla när mer och mer obekväm information läcker ut om såväl virusets uppkomst som vaccinen säger en del, måtte det ske innan det sista sunda förnuftet flugit sin kos.

#followthemoney

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/x4OVAX/cypern-kraver-vaccinpass–for-att-handla-mat

14 reaktioner till “Desperationen blir allt tydligare hos beslutsfattarna

 1. Utmärkt!

  Antingen har vi totalitär kontroll över de som handlar med vaccinpasset i folkets nya snuttefiltar, mobiltelefonerna, eller så har vi kontrollen genom att de beställer maten personligen. Farbror Josef ger tummen upp!

  Protestera inte! Lyd och applådera!

  Gillad av 1 person

  1. C som i centerpartist då. Annie Lööf påstås i dagens Expressen vara lika hatad som Olof Palme. Centerpartister ute i landet borde brännmärkas med ett stort jävla C mitt i pannan. Jag spottar efter dem numera för att hålla ondskan borta.

   Gillad av 1 person

 2. Det hela känns mer som en prövning, eliten vill se vilken reaktionen det blir hos allmänheten. I början av sommaren/våren hade vi politiker och media som gick ut och sa att ”är man inte vaccinerad kan man inte delta i det offentliga rummet” efter det blev de någorlunda tyst, sen kom den lilla fransmannen Macron och sa att de som inte har ett “COVID-pass” kommer att förbjudas att delta i vanliga vardagsaktiviteter – som att använda kollektivtrafik och besöka köpcentra, restauranger, caféer och barer, samtidigt som Cypern.
  Kanske kunde den lilla maktkåta fransmannen inte vänta på sin tur när de bestämde ordningen i Bryssel. Allt jag är säker på är att de kommer mer av denna varan, snart står våra politiker tillika hönshuvuden och predikar samma sak.

  Allt för att tvinga in oss i hörnet där eliten har makten och vi förlorar vår frihet men även rätten att styra över våra liv. Den stora skillnaden mellan oss och övriga Europa är att vi nickar och tar emot, hade regeringen sagt åt oss att hoppa klockan tolv på söndag då hade många av oss hoppat, alldeles för många för att vi andra ska kunna göra något åt det, så dumma i huvudet eller om man vill indoktrinerade har folk blivet.

  Ingen verkar orka bry sig att en polisman skjutits till döds på öppen gatan, små barn skjuts, en mamma med ett barn i famnen fick i kula i huvudet, någon skjuts igenom ett fönster och våra politiker säger exakt samma sak som det har gjort i sju år, Löfven är ”Förtvivlad och förbannad”, Damberg säger att det är ”total hänsynslöshet”. Oppositionen beklagar också det som har hänt och vänder sig om i hängmattan, ja tacka själva fan att det går ut för för Sverige. Allt handlar om svågerpolitik, klappa du min axel klappar jag din, korruption som inte syns utåt men som gräver ett gigantiskt svart hål åt alla oss andra. De vi har är politiker som gör allt för att få det bättre, tjäna mer pengar och få mer makt dessa politiker gör allt för att sparka neråt och slicka uppåt. Ingen av dem vill att Sverige eller svenskarna ska få det bättre, det vi ser idag är ett bedrägeri från den högre skolan där allt går ut på att förskansa sig så mycket makt som möjligt.

  Min enda dröm är att denna mardröm ska ta slut eller är de så enkelt att alla andra inte ser samma verklighet som vi andra gör? Är folk verkligen nöjda med TV utbudet, med att betala lån, ta selfie, få lite likes, tycker de att Sveriges utveckling är bra för oss. Jag kan inte i min tanke tro att alla andra skulle skilja sig så mycket från mig för de flesta man pratar med säger samma sak att det går utför med Sverige, ändå gör de inte något utan allt de gör är att de åker första klass rätt in i väggen.

  En bra krönika som berör ämnet mer än jag gjorde, https://www.nyatider.nu/hur-manga-dor-med-vaccin/

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s