En tillnyktring behövs i debatten

Försökte lyssna på polisen Nadim Ghazales sommarprat tidigare i veckan, men efter tio minuter insåg jag att det inte var ett ämne som tilltalade mig och stängde av då budskapet verkade vara att svenska folket måste öppna sina hjärtan för att välkomna nyanlända så att de kan integreras på ett bra sätt i det nya landet som han och hans familj fick tack vare engagerade medborgare – givetvis en fin tanke, men politikernas ignorans för problemen som staplats på varandra i decennier har redan omöjliggjort en lyckad integration för tiotusentals som redan befinner sig här och att då fortsätta med samma höga inflöde är som att skjuta sig själv i ena foten, något som de flesta medborgare redan insett vid det här laget med ett svalnat intrese som följd.

Ghazale, som efter sitt sommarprat fått mottaga såväl ris som ros, uttalar sig i dagens GT om hatet och hoten mot honom samt de vänner som försvarat honom på Twitter. Bakgrunden till uppståndelsen är denna mening:

”Det är inte heller rätt att rasismen inom polisen existerar. Samma sak gäller hos oss som överallt i samhället: Är du vit, svensk, straight och man – då är du redan inkvoterad. Grattis, du fick den enklaste vägen. Men det betyder inte att vi andra bara ska sitta och sura i ett hörn. Tvärtom. Det är bara get down to business. För vi behövs.”

Enligt Ghazale har meningen tagits ur sitt sammanhang och fultolkats, men när han ska förklara sig närmare visar det sig att han står fast vid att alla vita har ett privilegie på grund av sin hudfärg samt att det inte är skuldbeläggande att påpeka det.

”Är man vit, man och straight så har man den enklaste vägen, grattis du är redan inkvoterad. Det är egentligen det. Det vita privilegiet, fördelen man har som vit. Det är inte skuldbeläggande överhuvudtaget, det är en ögonöppnare. Det är bra att veta om sina egna privilegier, jag är medveten om mina egna. I egenskap av man, av polis, så kommer det med vissa privilegier.”

Hot och hat är aldrig ok, men det är fascinerande att allt ska handla om hudfärg numera och att det ska vara fritt att deka ned på vita hela tiden, men när andra försöker lyfta viktiga frågor om hur konsekvenserna av den oansvariga invandringen slår mot samhället i olika sammanhang då haglar minsann anklagelserna om just skuldbeläggning av vissa grupper, vilket omöjliggör en nyanserad och saklig debatt.

Boråspolisen Ghazale kanske själv ska fundera på vilken roll han har i det hela – har han blivit expertkommentator i Veckans brott, sommarpratare och återkommande debattör på grund av att han är så himla bra polis, eller är han ditplacerad för att han är invandrare och PK-eliten vill visa upp en affischpojke för den lyckade integrationen?

Jag tycker personligen att hela den här debatten om hudfärg och rasism som pågått under längre tid helt har spårat ur och det behövs verkligen en tillnyktring för det är inte din hudfärg som avgör hur ditt liv kommer att bli, särskilt inte i Sverige, utan alla får kämpa sig fram – vissa mer än andra och man har också ett eget ansvar för att göra det bästa av situationen.

https://www.expressen.se/gt/finns-de-som-vantar-pa–att-jag-ska-bli-cancelled/

11 reaktioner till “En tillnyktring behövs i debatten

 1. Nadim kan flytta tillbaka till sin egen folkstam i MÖ. Där kan han sprida sina ”fina” idéer och ständigt tjata på dem att de ska ta emot alla Jordens lycksökare och de är skyldiga att se till alla deras behov och önskemål uppfylles. Hur länge dröjer det innan han är tystad där?

  Gillad av 1 person

  1. Ghazale själv borde kanske fundera på vilken roll han har i det hela – har han blivit expertkommentator i Veckans brott, sommarpratare och återkommande debattör på grund av att han är så himla bra polis, eller är han ditplacerad för att han är invandrare och PK-eliten vill visa upp en affischpojke för den lyckade integrationen?

   Gilla

   1. Han kan inte vara annat än inkvoterad till polisen. Hans lojalitet gentemot Sverige och dess historia är uppenbarligen lika med noll. Han lever det ljuva livet som ännu en i raden av alla dessa priviligerade utlänningar som tränger undan svenskar.

    Gilla

 2. Superb analys av dig (som vanligt) och debattnivån inom Sverige är under all kritik, då ALLTID bara en sida får komma till tals…
  Är man inte PK, är man en foliehatt!!!!
  De gäller alla områden såsom energi (vindkraft/kärnkraft), idiotiska ”hittepåskatter, klimat, integration, covid, mm, mm…..

  Gillad av 1 person

 3. Jaa på marginalen kan så gott som vad som helt fixas….. 200 000per capita för 100 000 blir, netto 20miljarder/år. 2miljoner per capita för 10 000 blir 10ggr mer….. osv… eller på plats 2 000 per capita/år räcker till 10miljoner… efterson dessa 20miljarder är kumulativt skulle 2miljoner kosta 200miljarder årligen, detta i Sverige, eller skulle på plats för samma peng försörja 200miljoner på plats efter de senaste 20årens inflöde…. BTW det finns drygt 200miljoner på flykt/flytt i världen och 65miljoner i flyktingläger…. den valda vägen är bra eller hur speciellt som fler länder tagit emot annat än flyktingar,,,,,, undrar vem som tjänar pengar på detta? OKK BTW de flesta krig sedan ww2 har avslutats……

  Gilla

 4. ”Samma sak gäller hos oss som överallt i samhället: Är du vit, svensk, straight och man – då är du redan inkvoterad. Grattis, du fick den enklaste vägen”. Man kan ju vända på resonemanget och se de så här- hade jag varit bosatt eller flytt till ex Mellan östern så hade jag inte heller fått något gratis, jag hade antagligen klarat mig bra mycket sämre än vad de gör som kommer hit. Här får de alla tänkbara bidrag, fri skola, fri sjukvård, pension ja ni fattar, vad hade jag fått om jag hade åkt till valfritt land i Mellan Östern? De är frivilligt att åka tillbaka till sina rötter men tycker han att livet är så betungande här hos oss så borde han tänka på saken eller är de så enkelt att han har de för bra här och den standarden han åtnjuter här får han inte där.

  Gillad av 1 person

 5. Är väl ganska vit trots den fina solen, man och ”straight like an arrow”, men inte är det jag som får ingenjörsjobben. Utlänningar och kvinnor går sannolikt ofta före mig som svensk av PK-skäl och feminst-signal-skäl. De vill signalera sin godhet. Det ser man ganska ofta på annonserna.

  Jag har inget personligt emot de utlänningar eller kvinnor som går före mig, heller inte något emot alla de som godhetssignalerar efter fulmediernas massiva hjärntvätt och givetvis själva ofta förlorar på det, men jag vill givetvis tortera alla de EU-slickande politikerna till döds, eftersom de skapar arbetslösheten och min egna låga inkomst.

  Gilla

 6. Sverige var ett framgångsrikt land när vita hårdarbetande kvinnor och
  Män byggde upp och offrade sig för landet.

  Nu är det massa misslyckade länders medborgare som försöker
  Roffa åt sig äran.

  De enda som är inkvoterade i Sverige är flyktingar.
  För alla Svenskar klarar sig själva.

  Journalister visar upp flyktingar som särbehandlas och
  Kvoteras till massa uppdrag pga deras flyktingstatus istället för
  Kunskap.
  De tar fram flykting kvinna som bott i Sverige 17 år utan att arbeta
  fått 5 barn ”ensamstående” .
  När hon får kommun jobb och på hennes första timme.
  Enligt mig en parasit.
  Knarklangare, mördare som fick behålla knark pengarna och som
  Lever fria på besparade pengar????
  Alla har plundrar och utnyttjat pengar som inte var menade för dem,
  Så hur kan de vara något positivt.
  Skev bild av vad Sverige är blir det när invandrare tror sig veta vad Sverige
  Är.

  Gillad av 1 person

 7. Sverige och infödda svenskar verkar vara ett land och folk som endast ska bespottas av dom som kommer hit och åtnjuter x antal fördelar dom inte ens bidragit till. Herregud vad less jag är på dessa människor som får utrymme att yttra sina fördömanden om svenskar och i synnerhet verkar svenska män stå i skottlinjen. Är det någon vanlig svensk man som har chansen att bemöta dessa påhopp? Jag älskar vanliga svenska hederliga män!!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s