Bland alla syltryggar finns det några som kan sträcka på sig lite extra

Medan media frossar i skrämselpropaganda om klimathot och coronavirus som ska få fler att känna att mänsklighetens dagar är räknade samt göra oss mer välvilligt inställda till att gå våra makthavare till mötes i deras mycket kostsamma och ogenomtänkta politiska beslut som enbart gynnar dem själva, är det en lättnad att hitta små lufthål som påvisar att det fortfarande finns vettiga beslutsfattare med kurage.

Till exempel i Staffanstorps och Skurups kommun som inte ger sig i frågan om slöjförbud i skolan och beslutat sig för att överklaga kammarrättens dom från i juni genom att söka prövningstillstånd hos Högsta förvaltningsdomstolen. Staffanstorps kommun skriver bland annat att kommunen har rätt att framföra sin oförbindande mening att barn inte ska bära huvudduk i skolmiljö, även om vissa kommuninvånare betraktar det som olämpligt eller ogillar den åsikt kommunen givit uttryck för.

Med tanke på EU-domstolens beslut häromdagen som ger företag laglig rätt att avskeda anställda som vägrar ta av sin hijab, hade det varit intressant att se hur de skulle ställa sig till att en kommun inte får införa slöjförbud i skolan för att barn ska få en fristad trots att slöjförbud i skolan redan implementerats i flera andra europeiska länder. Men eftersom EU-domstolen inte är en överinstans till Högsta förvaltningsdomstolen så går det inte att överklaga deras avgöranden till EU-domstolen, så jag befarar att såväl Staffanstorps som Skurups kommun kommer möta hinder på nytt.

Det är skamligt att det inte förs en bred debatt om detta på riksdagsnivå så att vi fick ett nationellt beslut istället för att en enskild kommun ska föra en isolerad kamp utan stöd från det fega etablissemanget som istället drar rasistkortet och ställer sig på förtryckarnas sida, men det säger en del om deras moral.

Oavsett hur det går så har det politiska styret i dessa skånska kommuner visat att man vill skydda barn och inte viker ned sig för islamism, något som både andra kommuner och pajasarna i riksdagen borde ta lärdom av istället för att hyckla om rasism, främlingsfientlighet och islamofobi så fort de får chansen medan den urvattnade tesen om ”allas lika värde” lämnar en fadd smak i munnen.

Bildkälla: SKD

2 reaktioner till “Bland alla syltryggar finns det några som kan sträcka på sig lite extra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s