Tveksamt om Metoo någonsin når rockvärlden

I går skrev kvällstidningarna om att Ulf Lundell återigen hittat kärleken i en kvinna som är flera år yngre än hans dotter, vilket väckte en del upprörda reaktioner hos folk. De får dock anses som vuxna människor som kan fatta egna beslut, men minns ni det här?

Året var 1983 och 47-årige Bill Wyman, medlem i Rolling Stones och en av världens största rockstjärnor som lägrade kvinnor på löpande band, blev förälskad i den blott 13-åriga Mandy Smith. Hon såg troligen sin chans att få ett skivkontrakt och låg med Wyman när hon var 14 år. Vid 52 års ålder gifte sig Wyman med den då 18-åriga Mandy – ett äktenskap som höll i bara två år.

Nu berättar en av Wymans vänner om skammen över att veta om att Wyman hade ett sexuellt förhållande med ett barn och det pratas om att det är dags för #metoo att nå rockvärlden. I den branschen finns garanterat många stenar att vända på, men jag tror inte att vi kommer få se samma våg som tidigare.

Jag har för övrigt börjat lyssna på Mathilda Hoflings viktiga sommarprat om hur hon som 13-åring utsattes för grooming, något alla föräldrar borde ta sig tid att lyssna på. Det krävs så lite för att sätta stenen i rullning.

https://www.berlingske.dk/globalt/han-var-47-aar-og-rockstjerne-hun-var-13-aar-og-han-bliver-stadig-hyldet

4 reaktioner till “Tveksamt om Metoo någonsin når rockvärlden

  1. Fossilen Lundells förhållande till moral och etik lämnar jag därhän.
    Det märkliga är att dessa individer får marknadsföra sig i media…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s