Fokusförflyttning gång på gång

I SvD provocerar denna låsta artikel där skribentens budskap verkar vara att om vissa föreställningar upprepas målmedvetet under en längre tid i en politisk berättelse och i ett visst politiskt klimat så fastnar det budskapet i folk samt befäster att just den verkligheten är rådande. I det här fallet syftar man på migrationsdebatten där det blåser högervindar och i synnerhet på Moderatledaren Ulf Kristersson som den senaste tiden tagit ett steg närmare SD:s retorik och kritiserat såväl migrationspolitiken som den misslyckade integrationen, vilket man nu vill få till är en sanning med modifikation.

Man glömmer dock att det är just media och lögnaktiga politiker som i decennier fört svenska folket bakom ljuset med exakt sådana propagandametoder som beskrivs och genom snyftpropaganda övertygat folket om att vi måste öppna våra hjärtan samt plånböcker för alla människor i nöd, varför vi i dag befinner oss i en kaosartad situation med oerhörda utgifter och uppförsbackar som är så långa att det är tveksamt om vi någonsin kommer att ta oss upp.

Ingen verkar heller fråga sig hur många migranter som kommer hit som numera är riktiga flyktingar och varför just Sverige, som ligger så avsides, ska vara centrum för en så hög invandring när vi dessutom inte klarar av uppgiften?

Förr var det arbetskraftsinvandring som dominerade i Sverige och flyktingar utanför Europa sökte sig främst till andra mer närliggande länder. Så varför började alla dras till Sverige likt flugor till sockerbitar och hur kommer det sig att så många från just Mellanöstern och Afrika hittat till det avlägsna Sverige som varken har samma klimat eller kultur? Kan det ha något att göra med att vår asylpolitik ändrades och att ansvarslösa politiker i jakt på godhetspoäng införde mycket generösa regler samt förmåner samtidigt som vi indirekt marknadsfördes utomlands som ett paradis för migranter och anhöriga?

Vi har definitivt fel fokus i Sverige i dag och det kan vi tacka etablissemanget för som styr vad som får sägas. Det hade varit mer passande att vi pratade om orsakerna till våra kärnproblem i landet och erkände vad vi gjort för fel samt kom fram till hur vi ska åtgärda dessa istället för att sätta offerkoftor på invandrare medan de som tar bladet från munnen svartmålas. Men vi verkar inte vara där ännu och den här artikeln är bara ännu ett exempel på hur man flyttar fokus från de riktiga problemen.

#onlyinsweden

#vembetalar

8 reaktioner till “Fokusförflyttning gång på gång

 1. Det är en riktig observation av Jenny.

  Som jämförelse förfasar sig nu diverse vänsterblivna individer när Anna Björklund skriver att hon hatar Annie Lööf (https://www.friatider.se/jag-hatar-annie-loof-kronika-i-fokus-vacker-ramaskri), d.v.s. precis samma metoder och ordval som de vänsterbliva använt i decennier för att stigmatisera meningsmotståndare. Hat, hot, förtal, påhittade ”sanningar”, allt fult från A till Ö som dom ägnat sig åt och fortfarande ägnar sig åt för att komma åt personer kritiska till vanstyret av Sverige och som har argument och fakta att lägga fram.

  Dan Eliasson ville spy när han ser Åkesson.
  Lööfs hat mot SD är ju känt sedan alltid.
  MPs hätska och falska utbrott mot SD.
  Lööfs hysteriska utbrott nör hon ”debatterar” mot SD
  Vs inkvoterade invandrare i Riksdagen som hatar SD är ju kända. Även på lokalplanet.
  Var det Dinamarca som inte ville skaka hand med Åkesson?
  S, MP, V, C utjatade lögner om SD som ”nazistiska” och ”främlingsfientliga”
  SD vägras hyra lokaler p.g.a. påhittade ”brott mot värdegrunden”.
  Fyll gärna på med fler exempel.

  Finns det några mer ohederliga personer än dessa vänsterblivna?? För j-t hur dom har mage att bete sig.
  När dom nu får smaka sin egen medicin gnäller dom och talar om hur förfärligt allt är… F-e hycklare och ljugande falska s-tstövlar.

  Gillad av 3 personer

 2. Nyttan med invandring är uppenbar. När familjerna blir för stora, p.g.a. rituellt beteende och sekterism, och all manna och all djungelns honung tar slut… Go where there is plenty of honey och skaffa massvis med barn och är upp honungen där också!
  [audio src="https://archive.org/download/lp_ritual-music-of-ethiopia_various-adjuran-tribe-borana-tribe-burgi-t/disc1/01.07.%20%22Gojjam%20Endenesh%22%20%28Where%20There%20Is%20Plenty%20Of%20Honey%29_sample.mp3" /]
  Det tycker Miljöpartiet är ekologiskt hållbart, men det tycker inte Population Matters och heller inte Vetenskapliga partiet.

  Gillad av 1 person

 3. Svaret är enkelt varför alla tar sig hit.
  Människor som kom till Sverige insåg snabbt att ljuga och
  Lura myndigheter gick lätt.
  Och att Svenskarna blev sämre behandlade har lett till
  Har och hot mot Svenskarna blev vanligt.

  Politikerna kräver att funktionshindrade, canser sjuka jobbar
  (Svensk eller invandrare som varit här i över 30 år.)
  Samtidigt så har många kvinnor och män från muslimska länder
  fått leva gott
  På bidrag i 40 år utan krav.

  Funktionshindrades läkare har försvunnit och alla stödföreningar
  Förlorat sin påverkan. Så funktionshindrade har förlorat alla sina rättigheter.
  Och kraven för att få hjälp blev omöjliga och allt i fråga sattes och alla
  Kränktes och hotades till tystnad.

  Medan afghanistanierna och alla andra ”ungdomar ” historier inte fick i fråga sättas.
  Allas lika värde

  Svenskarna är värda noll
  Kriminella högsta vinsten.
  Köpta eller korrupta politiker.

  Gillad av 1 person

 4. Fast fokusförflyttningens tid är förbi och de medier som envisas med att sprida detta, gör sig själva en björntjänst. Folk vet vad som händer i Sverige och varför det händer, men att yttra sig offentligt är ännu i sin linda.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s