Klimathyckleriet

Se där ja, Kina sticker återigen ut som den värsta klimatboven efter att forskare vid det kinesiska Sun Yat-sen-universitet i Guangzho undersökt utsläppen från 167 städer i 53 länder där man kommit fram till att 25 städer står för en stor del av världens alla utsläpp, varav 23 av dessa ligger i Kina.

Inte så konstigt när Parisavtalet ger Kina rätt att fortsätta öka sina utsläpp fram till år 2030, vilket ger Kina som redan släpper ut mest växthusgaser i världen rätt att öka sina utsläpp i ytterligare tio år utan att bryta mot Parisavtalets innehåll.

Hallå Greta och Miljöpartiet?! Men ingen kommer så klart att sätta press på Kina för att de ska följa EU och andra länder i klimathetsens fotspår med tvångsbeskattning samt nedstängning av kärnkraft och kolkraft etc, utan man nöjer sig med att Kina lovat att minska utsläppen på sikt och bli koldioxidneutralt år 2060. Klimathyckleriet kan således fortgå eftersom folket inte opponerar sig utan fortsätter vara en del av farsen.

#followthemoney

https://www.expressen.se/nyheter/25-stader-star-for-halften-av-utslappen–kina-varst/

https://www.reuters.com/business/sustainable-business/handful-cities-driving-urban-greenhouse-gas-emissions-study-2021-07-12/

33 reaktioner till “Klimathyckleriet

 1. Det är väl ”rasistiskt” att påtala vekligheten, får man förmoda.
  Enklare att samla PK-poäng genom att späka svenskarna, kan man väl anta.
  Jag ber att få vomera över dagens samhällsutveckling.

  Gillad av 2 personer

  1. Inte ”rasistiskt”, men straffbart att sprida falska rykten. Bedragaren Adrian Zens står redan inför rätta i Kina i sin frånvaro.

   Gilla

 2. Sidan kunde inte hittas står det när man klickar på Expressen. Jag misstänker att det är fejknews från Expressen som hämnd för Kinas påtryckningar. Har du andra källor än Expressen? Först sprider man en sanning och sedan tar man fort som fan bort sidan så att ingen kan kontrollera sanningshalten.

  Gilla

  1. Jag har googlat i tio minuter nu och inte kunnat hitta fler källor så ja det är troligtvis en anka från Expressen.

   Gilla

 3. I Kina vet man mycket väl att klimatståhejet är en bluff och spelar med, så länge det inte kostar dem något. Dummare är de inte. De lär också skratta åt att västvärlden förgör sig själva. Samtidigt säljer de på oss en massa skräp med låg kvalité. Därför behöver vi inte frukta Kina i något avseende, för varför skulle de lägga tid och pengar på något som andra gör gratis åt dem …? [ret]

  Gillad av 2 personer

 4. Expressen och Bonniers är Sverige ekvivalent av Nazitysklands ”Der Stürmer”
  https://en.wikipedia.org/wiki/Julius_Streicher
  https://en.wikipedia.org/wiki/Der_St%C3%BCrmer
  Den som vill ha en verkligt finns propagandasiffra bör jämföra Kina med vedspisen i Tomelilla. Skall man jämföra mellan olika platser måste man ta hänsyn till storleken på de platserna. Många av dessa städer är dubbelt så stora som hela Sverige.
  USA, Kanada och Australien släpper envar ut mellan 2 till 3 gånger så mycket som Kina.
  https://mychinaway.blog.se/files/2021/03/P-co2-emissions-per-capita.jpg
  Kina leder hela världen stort i att absorbera CO2
  https://mychinaway.blog.se/files/2021/03/7lxs8i7z-P.jpg
  Kina är en av de länder som släpper ut minst i hela världen. Källa CIA
  https://mychinaway.blog.se/files/2021/03/co2-per-capita-world-China-place-44-P.jpg
  Kina är det enda land som har lyckats minska sina utsläpp med nästan 50%
  https://mychinaway.wordpress.com/2019/11/28/kinas-utslapp-minskar-dramatiskt/
  Var försiktig. Bedragarna i Ukraina begick ett brott i Sverige och kan ställas inför rätta i Sverige för det. Bedragen Adrian Zenz står idag inför domstol i Kina för han orsakade skador genom att publicera falska uppgifter. Den som publicerar falska uppgifter om Kina, även i Sverige, kan hamna i domstol i Kina, även i sin frånvaro.
  https://www.globaltimes.cn/page/202103/1217788.shtml
  Kina är det enda land som har ett fungerande långsiktigt program för att förbättra miljön.

  Gilla

   1. Fel även Indien är undantaget. Anledningen är att båda dels är mycket stora länder och ekonomier och därmed har mycket stort inflytande på klimatet, och båda är under stark utveckling. För den utvecklingen behövs mer energi, till exempel för att avskaffa fattigdom och utveckla industri. Kina har 80% att gå innan man når samma utvecklingsgrad som till exempel Sverige, och Indien omkring 95% att gå. Små länder, som Panama, påverkar inte utvecklingen, deras ekonomi vilar på Panama kanalen, turism, handel och att ge service, banker till exempel. För att utveckla sådana sektorer behövs inte mer energi utan med modern teknologi snarare mindre energi, så några undantag behövs inte. Kina är det enda land som har utvecklat och redan genomför en hållbar långsiktig plan. På kort sikt, mätt i decennier, kommer mätt i totala siffror utsläppen att öka, även om dom minskar kraftigt i relativa värden. Långsiktigt kommer dom att nära elimineras.

    Gilla

   2. @Karl W
    ”… även Indien är undantaget. Anledningen är att båda dels är mycket stora länder och ekonomier och därmed har mycket stort inflytande på klimatet…”

    På vilket vis har dessa länder inflytande på klimatet? Ett klimat som ingen människa kan påverka i någon som helst riktning. På den plats i Sverige där jag befinner mig nu låg tidigare ett 3 kilometer tjockt lager is. Det blev varmare, väsentligt mycket varmare och isen smälte bort och detta utan någon som helst mänsklig påverkan. Att människan skulle påverka och styra klimatet är ju så dumt att all världens klockor stannar. Allt kokar ner i pengar, pengar och tro inget annat.

    Gillad av 1 person

   3. tompas11 Människans inverkan på till exempel koldioxid är bara 4%, och koldioxid är bara 400 ppm av atmosfären. Alltså en mycket liten del. Jag skrev ”inflytande” inte ”styra”. Även små mängder kan påverka. Mindre än 4% salt i vatten gör det odrickbart, som havsvatten. Alltså, små mängder påverkar. De fysiska och astronomiska system som driver de krafter som får klimatet att oscillera från 3 Km is till ingen is förstår vi rätt hyggligt idag, men media mörkar för det skulle störa propagandan som ger oligarkerna storvinster. Sedan är klimatet inte bara en fråga om växthusgaserna, utan även mängder av andra gaser och substanser som sot och partiklar av olika lag. Vi borde egentligen tala om miljön istället för klimatet. Det är miljön vi vill förbättra, klimatet går inte att styra, men det går att påverka.

    Gilla

   4. Klimatet går inte att styra som du så riktigt påpekar. Sanningen är att mänsklig aktivitet inte heller kan påverka klimatet eller vädret, som är klimat i ett längre perspektiv. Det som mänsklig aktivitet verkligen kan påverka är miljön, men miljön har ju inget med klimatet eller vädret att göra.

    Gillad av 1 person

   5. tompas11 Precis som du säger, människan kan inte styra klimatet, men storföretagen och staterna försöker ge det intrycket för att motivera att allmänheten måste lämna ifrån sig mer pengar till dom. Vad människan kan styra är miljön, till exempel buller och luftföroreningar, och miljön är en del av klimatet och påverkar klimatet. Vädret påverkas definitivt av utsläppen.

    Gilla

   6. Karl W,
    Vilka utsläpp menar du påverkar vädret? Ett väder som faktiskt kan förändras radikalt på bara några timmar och detta helt naturligt.

    Gilla

   7. tompas11 Det finns en rad substanser, inklusive fysiska partiklar, som kan påverka vädret, det är ju precis det dessa regnmakare sysslar med bland annat. Vattenånga en mycket vanlig. Dom har tidigare haft problem i Peking, föroreningarna tydligt påverkade vädret. Under nedstängningen för Covid påverkades vädret mycket tydlig på många hål, och dessutom är ”klimatet” vädret under en längre tid. Sedan föreslår jag att du för detaljer konsulterar kompetenta meteorologer och som tips använd sökmotorer som Yandex.com, Google.com, duckduckgo.com

    Gilla

   8. Karl W,
    Nu är det ju du som påstår att mänskliga utsläpp påverkar vädret och då får du såklart visa vilken forskning som stödjer ditt uttalande.

    Gilla

   9. tompas11 Föreslår att du börjar här. Det finns väldigt mycket att hämta. Tyvärr räcker utrymmet här inte till för att leverera en sådan utbildning från grundnivå. Det är inte bara forskning det gäller utan kunskap och kompetensnivå.
    duckduckgo.com, yandex.com, Google.com,
    100 Search Engines For Academic Research | Learning
    teachthought.com›…100-search-engines-for…research/
    Microsoft’s academic search engine offers access to more than 38 million different publications, with features including … Use WorldWideScience.org as a global science gateway, offering excellent search results in the sciences, and even the option to select…
    List of academic databases and search engines – Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_academic_databases_and_search_engines
    en.wikipedia.org›List of academic databases and search engines
    This article contains a representative list of notable databases and search engines useful in an academic setting for finding and accessing articles in academic journals, institutional repositories… Читать ещё
    https://medevel.com/top-10-free-search-engines-for-scientific-and-academic-research/
    https://paperpile.com/g/academic-search-engines/
    https://www.quora.com/What-is-the-best-search-engine-for-technical-and-science-information
    https://www.lowcountrygradcenter.org/the-6-best-search-engines-for-academic-research/
    Lycka till

    Gilla

   10. Du har ju fortfarande inte visat på vilken specifik forskning som stöder din teori. Det är du som äger beviskravet, inte jag. Jag tänker inte söka efter den eftersom den antagligen inte finns, vilket även du troligen insett nu.

    Gillad av 1 person

   11. tompas11 Det är så jag har byggt min kunskap genom åren, och nu har jag visat dig hur du kan göra samma sak. Om du är oförmögen att använda sökmotorer, eller förstå och tolka forskningsrapporterna, kan jag inte hjälpa dig, men jag tänker inte lägga ner timmar som någon slags obetald sekreterare för att hitta vad du söker, vilket du inte ens har definierat. Bara att påminna dig, det har varit mängder av vanliga tidningsartiklar hur utsläpp tidigare har påverkat vädret i till exempel Peking. Smog, vilket står för ”smoke and fog, är ett väderfenomen, bara som exempel. Lycka till. Bara som en kommentar orelaterat till person. Okunnigheten och inkompetensen i allt som rör vetenskap framstår minst sagt makaber i Sverige.
    P.S: Såg just detta.
    How Does Car Pollution Affect the Weather?
    https://homeguides.sfgate.com/plucking-abrasion-78911.html

    Gilla

  1. Oj, låter ju nästan som Sverige…
   All kritik eller alternativa synpunkter från medborgarna ska tystas eller får man löpa gatlopp i media…
   En duktig medborgare är en tyst och medgörlig medborgare.
   Sällan har man önskat mer efter en stuga i ödemarken där man slipper allt och alla.

   Gilla

   1. Jenny. Ja – fritt och demokratiskt, men det betyder inte att alla kan göra som dom vill. ”Värderingarna” är annorlunda. Fritt och demokratiskt på kinesiskt sätt, vilket betyder under mycket stort personligt ansvar, och det är inte acceptabelt att provocera till bråk och motsättningar eller trakassera andra. Sverige har en annan syn på frihet och demokrati, frihet är att göra precis som jag vill utan hänsyn till någon annan, demokrati är att välja en kandiderande parti som utser en diktator, och sedan hålla klaffen och göra som man blir tillsagd. I Kina väljer man en person som har förtroendet att lyssna och göra som väljarna vill, eller bli avlägsnad med omedelbar verkan. Samhällssystemet i Kina och kulturen är helt annorlunda Sverige. Socialism med kinesiska förtecken.

    Gilla

   2. Jaha, vilken tur att Xi Jinping är så enormt populär hos en majoritet av befolkningen att han lyckats sitta vid makten i snart 10 år utan att göra väljarna missnöjda och således avlägsnas från makten. 👌

    Gilla

   3. Jenny. Det är inte XiJinping som är populär, det är regeringen som har stort förtroende för dom har demonstrerat att dom kan lyssna och följa folkviljan. Sedan sitter XiJinping inte ”vid makten” utan han leder landet, och mycket framgångsrikt så. Därför har han inte bytts ut. Motsatsen är Sverige där Partiet (S) (noterar stor bokstav) har i praktiken suttit ”vid makten” och ”styrt” i över 100 år och från toppen dikterat vad svenskarna skall tycka, göra och gilla, i Kina fungerar det tvärt om, Kina är styrt underifrån. Därför fungerar det. I Sverige väljer man ett parti, som utser en diktator, som ”styr” landet egenmäktigt från toppen. Så står det till och med i grundlagen, att regimen skall ”styra” landet. Det står inte att folket skall styra ledningen eller att regimen måste följa folkviljan. Det är stor skillnad på att ”leda” och att ”styra”. Diktatorer styr, ledare visar vägen. Som Lao Tzi skev för 2,200 år sedan. ”Den som ska leda ett folk måste kunna följa dom.”

    Gilla

   4. För att uttrycka detta lite bättre.
    En diktator styr folket i den riktning diktatorn kräver att folket skall gå. Sverige.
    En ledare visar vägen till vad folket säger att dom vill komma fram till. Kina.

    Gilla

   5. Sant, du har rätt, min bild av den omgivning jag lever i, och samma bild har omkring 93% av befolkningen som liksom jag bor och lever på platsen, inte på andra sidan jorden där innevånarna pressas och indoktrineras till falska åsikter av den mest intensiva propaganda sedan för 100 år sedan i Tyskland.

    Gilla

 5. Koldioxidekvivalens är ett enkelt matematiskt sätt att teoretiskt normalisera påverkan för att jämföra alla växthusgaser och andra klimatpåverkande substanser i standardenheter baserat på uppvärmnings kraften från en enhet koldioxid under en viss tidsram (vanligtvis satt till 100 år). Siffran har alltså ingen praktisk verklighetsanknytning. Som exempel, metan är omkring 102 gånger mer växhusdrivande än koldioxid. En enhet metan konverterar man alltså till 102 enheter koldioxid teoretiskt för att kunna lätt jämföra. Sedan gör man likadant för all växthusgaserna. Siffran blir då väldigt stor, men den motsvarar inte de verkliga uppmätta halterna av koldioxid utan det är en helt teoretisk siffra. Det finns åtskilliga växthusgaser, som fluorinated, hydrofluorocarbons, perfluorocarbons, sulfur hexafluoride, som koldioxid, metane, kväveoxid, ozone (som vi behöver för att överleva), chlorofluorocarbons och, hydrofluorocarbons. Den som är viktigast och isolerar och påverkar mest är – vattenånga.

  Gilla

  1. Siffran har alltså ingen praktisk verklighetsanknytning.
   – Något som sammanfattar ”klimatvetenskapen” idag.

   Den som är viktigast och isolerar och påverkar mest är – vattenånga.
   – Det råder beröringsskräck för vatten och även solens inverkan hos berörda ”forskare” och politiker. Riktiga forskare har svårt att göra sig hörda.

   Gilla

 6. Sorry Karl men ditt Kina är världsbäst på att indoktriner hela västvärlden, det vet du mycket väl, hur kan du annars ha tillgång till väst-internet?
  Kanada och Australien är två länder som kineserna har infiltrerat en masse! Serbien och ungern står på tur, hela klimatspektaklet är väl planerat av KKP, tro inget annat.När sverige bestämde sig för att anamma kärnkraft var ryssarna inte sena att infiltrera miljörörelsen, samma sak händer nu med klimat-fjånerierna,som kommer att fullständigt paja hela väst-världens ekonomi; dock finns en uppsida; invandringen till bidragslandet i norr kommer att upphöra,Ity pengarna tog slut!
  Konstigt Karl att Ditt land verkar vara ett totalt lyckorike där alla problem bara löses av det lyckliga folket, bara sådär…

  Gilla

  1. Kina är inte ett ”totalt lyckorike” utan i mycket stark förvandling, typiska exempel just nu är sjukvård, pensioner, barn, digitalisering, miljö och energi, och det är därför alla arbetar på att göra det bättre. Kina är inte ett samhälle fastlåst i mängder av gamla ideologiska lagar och regler, ett system gjutet i betong, som många länder i väst. Det var Kanada och Australien som öppnade gränserna för immigration för att få in högutbildad arbetskraft man inte kunde utveckla själva. KKP har inget med klimatet att göra, utan att det är genom KKP folkvilja kanaliseras till regeringen på olika nivåer och sätter målen för utvecklingen. Västvärldens ekonomier är i gungning, roten till det onda är USAs diktatur (hegemoni och dollardominans), och det är därför smarta länder som Tyskland eller Frankrike nu närmar sig österlandet, Kina och Kina modellen. Nordstream2 blir ju färdigt, trots USAs hot och sanktioner. Problem, utmaningar i nysvenskan, löses med anpassning, vilket betyder förändringar, men länder som Sverige har förlorat förmågan att utvecklas och förändras. Man har ju till och med bannlyst och förbjudit utveckling genom att stoppa Huawei och WeChat.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s