Det skulle ni tänkt på lite tidigare

Efter att tillsättningen av regeringen Löfvén III blev snabbt avklarad och Sverige kan fortsätta sin golgatavandring med inkompetenta beslutsfattare vid rodret som kommer fortsätta bedriva ytterst oansvarig politik som skadar såväl landet som dess medborgare, kunde alla stackars välbetalda riksdagsledamöter äntligen få sin välförtjänta semester. Nu råder det stiltje på nyhetsfronten och inget av intresse sticker ut varken nationellt eller internationellt – de flesta nyhetsmedier verkar ha gått in i semesterläge. De korta stunder man ögnar igenom Facebookflödet inser man dessutom hur ytligt det är med alla dessa människor som hela tiden lägger upp bilder på sig själva i jakt på ständig bekräftelse. Är det någon gång det är motiverat att lägga ned sociala medier så är det nu då tristessen och ointresset tagit överhanden.

Men SVT Nyheter har i alla fall hittat fokus för dagen i form av ämnet ”coronahundar”. Folk har köpt hundvalpar som tokiga under pandemin när många jobbat hemifrån och nu när vi så smått återgår till normalläge med återgång till kontorsarbete uppstår problem med vem som ska ta hand om hunden på dagarna. Såväl hunddagis som hundpensionat flaggar nu för att det är fullt samt långa köer, varför många kan behöva göra sig av med hunden till hösten.

De som skaffat hund visste att hemmajobbet bara var tillfälligt, så det är bara att konstatera att de skulle tänkt på det här lite tidigare. Men det låter helt klart som en lukrativ bransch att starta hunddagis till hösten med tanke på den höga efterfrågan och med en hög arbetslöshet i landet vore det kanske något för Arbetsförmedlingens verksamhet ”starta eget” att ta fasta på, där arbetssökande dessutom kan få starta eget-bidrag i 6-12 månader. Man behöver faktiskt inte ens kunna svenska språket – det fungerar så länge man kan tala med hundar.👍

#stiltje

10 reaktioner till “Det skulle ni tänkt på lite tidigare

 1. Vi vanliga tvingas betala politikers ljugande år ut och år in;

  Gilla

 2. Är det ansvarligt att ta långledigt under rådande situation? Nej, men följer man den vänsterblivna trenden och byter [felaktigt] ut uttryck, så låter det bättre. Det finns fortfarande en och annan som låter sig luras av retoriken. Det är bättre att kalla det för ‘Löfvén-ansvarligt’.

  SVT (1/2) fortsätter med sin klimatpropaganda i vanlig ordning. Nu kör de ett avsnitt i serien ”‘Vetenskapens’ Värld”, där de påstår att det ökande antal stora skogsbränder är ett tecken på klimatförändringar. Här tittar man på situationen i USA och tidigare har man tittat på Australien. Vad man uppenbart [medvetet] missat, är de två viktigaste anledningarna till att de har ökat. Den första är att i både USA och Australien, så är det konstaterat att fler pyromaner (mordbrännare) är aktiva med att starta bränder. Den andra är att ‘miljörörelsen’ har gjort detta möjligt, genom att [medvetet] tjata sig fram till att få slyröjning förbjudet. Detta har tydligast hänt i Australien, där bränder lätt uppstår om sly inte avlägsnas, pga av deras naturliga klimat. Slyröjning är något man ägnat sig åt allt sedan europeernas ankomst till kontinenten, av uppenbar anledning, men som nu enligt lag inte längre är tillåtet där. Konsekvensen av detta, kan en normalbegåvad räkna ut med ädlare kroppsdelar. Samtidigt är det många som tror på alla skeva vinklingar som visas på tv …

  Berört program borde byta namn till något som representerar propagandan bättre. Vetenskapligt är det i allt mindre utsträckning. När programserien startade i början av 1970-talet, så var det sakligt samt informativt, i ett lättsmällt format och som följd intressant. Vad tycker idag den ursprunglige programledaren Bo G. Eriksson, om radikaliseringen av programserien?

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, det är bedrövligt, att ett tidigare sevärt program blivit kidnappat av okunniga och outbildade personer med ”rätt värdegrund”!

   Gilla

  2. Skogsbränderna har inte ökat, de har minskat. Tony Heller på tuben har visat statistik på just detta. Ovetenskapens värld ljuger.

   Gilla

   1. Självklart minskar skogsbränderna i samma takt som skogen brinner upp. Är skogen bortbränd finns ingen skog att brinna mer. Det är lika dumt som att påstå att husbränderna har minskat när alla hus redan brunnit.

    Gilla

   2. Det planteras ny skog hela tiden för att ersätta den som avverkats eller brunnit. Precis som att det byggs nya villor hela tiden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s