Tegnell står än så länge emot trycket om vaccinering av barn

När jag läser internationell media förfasas jag över hur lättvindigt många länder använder barn som försökskaniner i det medicinska experimentet kring Covid-19, utan minsta tanke på risker och konsekvenser.

I Israel har vaccinering av barn pågått i några månader och i Saudiarabien ska 5 miljoner skolelever i åldern 12-18 år vaccineras i juli, medan Kanada respektive USA har vaccinerat barn på löpande band sedan i maj.

Efter att den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA i maj gett grönt ljus för att vaccinera barn från tolv års ålder med Pfizer-Biontechs vaccin, har bland annat regeringarna i Frankrike, Tyskland och Danmark gett klartecken för barnvaccination inför höstens skolstart.

Även i Sverige pågår vaccinlobbyism för fullt med krav på att barn ska prioriteras i vaccinkön, vilket sex forskare påtalade i ett debattinlägg i DN häromdagen eftersom man enligt skribenterna annars riskerar stora utbrott av deltavarianten när skolan börjar i höst.

Folkhälsomyndigheten ser dock inget sådant behov i dagsläget och här visar Anders Tegnell att han besitter en gnutta sunt förnuft trots allt.

-”I stort sett alla studier talar för att barn sprider smitta i betydligt mindre utsträckning än vuxna och det är tydligare ju yngre de är. Så ju längre ner i åldrarna man går, desto mindre smitta får man bort. Dessutom vet vi ju nu väldigt väl att risken för att bli allvarligt sjuk i de åldersgrupperna är mycket liten. Kombinationen av de två faktorerna gör att vi vill avvakta och se hur kunskapen utvecklas. I Storbritannien, som har den längsta erfarenheten av deltavarianten, finns inga tecken på att den skulle ge svårare sjukdom hos barn. Det verkar som att den ökar smittspridningen i alla åldersgrupper, men inte mer hos barn än hos vuxna. Det är inte otänkbart att man kommer att se utbrott i skolmiljön under hösten även här i Sverige, men så länge utbrotten är väldigt begränsade och inte skadar barnen samt inte påverkar smittspridningen i samhället på något avsevärt sätt så är det inget skäl att vaccinera några hundratusen barn eftersom man aldrig använder läkemedel om man inte behöver, framför allt inte till i övrigt friska människor. Det försöker man alltid undvika.”

Bra att Tegnell står emot trycket så här långt, men i slutet av sommaren är planen att göra en större avstämning och han utesluter inte att det ändå kan bli aktuellt att vaccinera de yngre barnen om smittspridningen ökar i åldersgruppen samt symtomen förvärras, så det kan mycket väl bara vara en tidsfråga innan Sverige rätar in sig i ledet för att utsätta hela den friska befolkningen för ett vaccin med okända biverkningar för att gynna läkemedelsindustrin.

#followthemoney

https://www.dn.se/sverige/tegnell-inga-skal-att-vaccinera-skolbarn-an/

5 reaktioner till “Tegnell står än så länge emot trycket om vaccinering av barn

  1. Bra Tegnell! Hur kan man vara så dum?! Ja, just dum. Man vaccinerar praktiskt taget hela befolkningen i alla (?) länder med ett helt nytt vaccin med okända konsekvenser på hela befolkningar. Och nu även på barn.Vi vet ingenting om följdverkningar. Vill vi verkligen riskera ev genetiska påverkningar för våra barn, barnbarn osv?

    Gillad av 1 person

  2. Motiveringen för en individ att vaccinera sig är att inte bli sjuk. Motiveringen för hälsomyndigheter att vaccinera alla är att minska smittspridningen, förenklat, antalet virus som flyter runt i luften och smittar. En vaccinerad person, barn eller inte, producerar färre virus. Även barn producerar virus även om dom inte blir sjuka, och vaccinering minskar antalet virus dom producerar. Sedan är det en fråga om att balansera risk för biverkningar mot sjukdom. Vissa vacciner har visat sig ha stor risk för biverkningar. Kina tillåter vaccinering med sina traditionella vaccin ner till tre års ålder, men föräldrarna fattar beslutet.

    Gilla

  3. Tegnell har ju ett ansvar vad gäller svininfluensavaccinet som gav narkolepsi åt flera hundra barn i Sverige. Han kanske inte vågar ta ansvar för att barn igen råkar ut för allvarliga biverkningar. Han vet att han får ta ansvar för det. Och att riskera barns hälsa två gånger är en gång för mycket.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s