Hårdare asylregler i Storbritannien om regeringen godkänner nytt lagförslag

Enligt ett lagförslag som publicerades tidigare i dag kan Storbritannien komma att stoppa besökare från länder som vägrar samarbeta för att ta tillbaka avvisade asylsökande eller kriminella. Enligt förslaget, som påminner om USA:s hantering av tillbakadragande av visum för länder som vägrar ta tillbaka illegala migranter, ska man ha befogenhet att stoppa eller fördröja visumansökningsprocessen från länder som inte samarbetar med den brittiska regeringen samt man ska även ha möjlighet att höja avgifterna för visumansökan om länder inte samarbetar. Exempel på motvilliga länder är Irak, Iran, Eritrea och Sudan.

Förändringen är en av många i ett nytt föreslaget lagpaket som beskrivs som den största översynen av Storbritanniens asylsystem på flera decennier och innehåller bland annat följande.

*Asylsökande som kommit till landet illegalt kommer inte längre att ha samma rättigheter som de som anlänt på legal väg – bland annat kan förmåner dras in och anhöriginvandring begränsas.

*Även om de får stanna i landet kommer de bara att få tillfälliga uppehållstillstånd och riskera att deporteras. Asylsökande kan även komma att repatrieras medan deras asylansökan behandlas, vilket öppnar dörren för asylcenter där migranter kan söka asyl från annat land.

*Den juridiska processen kommer att förändras och snabbas upp för att flytta på de som fått avslag på sin ansökan.

*De mest utsatta som är i direkt fara eller hotas i sitt nuvarande hemland kommer erbjudas skydd, men det ska bara gälla ett litet antal migranter.

*Systemet kommer svårgöra för asylsökande med ogrundade påståenden att få stanna i landet – inklusive strängare åldersbedömningar för att stoppa vuxna som låtsas vara barn. Regeringen överväger att använda en benskanner för att slå fast rätt ålder.

*Livstids fängelsestraff kommer att tas med för människosmugglare.

*Utländska brottslingar som bryter mot deporteringsbeslut och återvänder till Storbritannien kan bli fängslade i upp till fem år istället för 6 månader.

Kritiken har dock inte låtit vänta på sig och beskrivs som grymt och inhumant. Över 250 migrantvänliga organisationer, däribland Röda Korset, har dessutom förenats för att kräva en mer human migrationspolitik. Återstår att se om den brittiska regeringen vågar köra över det politiskt korrekta etablissemanget?!

Meanwhile in Sweden… finns det bara en väg framåt med Löfvén/Lööf/Dadgostar/Stenevi vid rodret och det är mer öppna hjärtan-politik på såväl skattebetalarnas som samhällets bekostnad – inte en chans att vi skulle sätta press på de länder som inte vill ta emot sina utvisade medborgare, utan klart att de ska stanna här!

#onlyinsweden

https://www.theguardian.com/politics/2021/jul/06/uk-to-block-visas-from-countries-refusing-to-take-back-undocumented-migrants

4 reaktioner till “Hårdare asylregler i Storbritannien om regeringen godkänner nytt lagförslag

 1. Vad har hänt? Allt håller/höll ju på att gå över styr även i Storbritannien. Är det en rökridå, som inte ovanligt läggs ut för att dölja något som skulle generera [stora] protester? Har man tagit intryck av det stora protestmötet i London?

  Gillad av 1 person

 2. Problemet är att Sverige har tagit emot mängder av deras värsta kriminella och terrorister som ny gömmer sig undan rättvisan i sina hemländer, och nu vill man inte ha tillbaka dom.

  Gilla

 3. All världens migranter kommer att söka sig till Sverige.
  Miljöpartiet/Centerns våta dröm.
  Men det är kanske lika bra så det går åt helvete med besked.
  Sverige RIP.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s