Migrationsinflödet tillbaka på samma nivåer som innan corona

För första gången sedan coronautbrottet kan Tyskland för juni 2021 konstatera att över 10.000 personer sökt asyl i landet under en månad, vilket innebär att antalet återigen har utjämnats till antalet för februari 2020 – innan coronapandemin.

Bra väderförhållanden, ökat migrationstryck via Medelhavsrutten och de uppenbara uteblivna politiska åtgärderna att stävja massmigrationen lär ha bidragit till den uppkomna situationen. Trenden ser heller inte ut att minska under de kommande månaderna, vilket talar för att det kommer bli fler asylansökningar i år än förra året.

De flesta asylsökande är unga och outbildade män från Tunisien, Marocko och Algeriet – länder som varken är i krig eller ägnar sig åt utstuderad politisk förföljelse, varför de knappast kan klassificeras som ”flyktingar”, däremot flyr många från polisen efter att ha begått brott.

I Sverige fortsätter asylsökningarna att toppas av personer från Afghanistan, Syrien och Irak – länder som förvisso har interna konflikter men inte befinner sig i krig. Trots att detta inflöde nu pågått i flera år är det ingen i maktposition som ifrågasätter varför dessa personer behöver söka skydd i Sverige trots att de passerar flera säkra länder under den långa resan, för att inte tala om att de kunde stanna i närområden som vore det mest naturliga.

Hur länge till ska Sverige agera humanitär stormakt med bedrövliga konsekvenser för samhället som följd och när ska medborgarna säga stopp till att ständigt utnyttjas som kassakor när det makthungriga etablissemanget vill tjäna godhetspoäng? Det är svårt att se något ljus i tunneln när såväl våra inhemska styrande som politikereliten i EU saknar såväl kurage som sunt förnuft.

#vibetalar

Asylum requests in Germany back to pre-Covid levels

4 reaktioner till “Migrationsinflödet tillbaka på samma nivåer som innan corona

  1. Jodå. Det där självskadebeteendet är nästan totalt. 99,9999%. Först röstar vissa för partier som flirtar med Nato, diktaturer och andra krigsförbrytare, vilka skapar krig, massmord, misär, riktiga flyktingar och välfärdsflyktingar. Därefter röstar de för partier som vill ha öppna gränser för det problem som har skapats.

   Yttermera röstar de för partier som skapar segregering och s.k. ”mångkultur” (ett motsägelsefullt begrepp), istället för ett enat sekulariserat samhälle. De t.o.m. röstar för partier som uppmuntrar till indoktrineringen in i s.k. ”hederskultur”, samt vill importera Daesh OCH utesluter t.o.m. sekulära muslimer som drar i nödbromsen (Amineh Kakabaveh). Som lök på laxen röstar de för partier som är för ökad ojämlikhet och vill se en permanent hög arbetslöshet, vilket ytterligare förvärrar saken

   Det finns fler idioter, visserligen något mindre idioter, men som ändå liksom aldrig kommer till skott, bara gnäller i bloggar och kommentarsfält, eller kanske ännu värre kommer göra att människor slänger bort sina röster IGEN nästa val, eftersom de vägrar att valsamverka med nya friska små partier.

   Som sagt. Det där självskadebeteendet är nästan totalt. 99,9999%.

   Gilla

   1. Själv har jag försökt påverka genom att vara aktiv i ett visst parti och sedan starta ett lokalt parti som hade direktdemokrati som huvudnummer.
    Det förra föll på takhöjden i partiet och det senare på ointresse från väljarna…
    Så nu är man mest uppgiven och bitter.
    Och gnäller i kommentarsfälten…

    Gillad av 2 personer

   2. Det är ok att vara uppgiven, bitter och gnälla i kommentarsfälten. Det är första steget. Därefter kan man organisera något positivt och konstruktivt som har potential att förändra det, om man vill. Vill man inte det så förblir man en del av problemet som man gnäller på.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s