Att sätta sakpolitiken främst är inget för Annie Lööf

I dagens Aftonbladet skriver representanter för Skattebetalarnas Förening ett intressant debattinlägg där man vänder sig till Centerpartiets Annie Lööf som står i centrum för Löfvéns troliga comeback som statsminister.

Debattörerna slår fast att det finns ett brett stöd för skattesänkningar bland riksdagspartierna och att Lööf, om Centerpartiet menar allvar med att de vill sänka skatterna, inte är beroende av Januariavtalet för att få igenom sin politik – särskilt inte när ett fortsatt samarbete med de rödgröna partierna lär leda till höjda offentliga utgifter som medför ett oförändrat tillstånd i slutändan.

Inom kort vet vi svaret, men att Annie Lööf skulle sätta sakpolitiken i första rummet ser jag som föga troligt eftersom hon otaliga gånger visat att makten är det som ligger henne varmast om hjärtat.

#maktenframförallt


”Centerpartiets besked förra veckan var tydligt. Partiet vill se kraftiga skattesänkningar på låg- och medelinkomsttagare samt sänkt skatt på investeringssparkonton.

Ett välkommet besked för svenska skattebetalare, så länge det inte kombineras med höjda offentliga utgifter.

I det stormiga landskap som utgör den svenska rikspolitiken finns såväl hoppingivande solglimtar som nedslående orosmoln.

Förra veckan gick Centerpartiets partiledare Annie Lööf ut med att partiet är beredda att släppa förslaget om fri hyressättning i nyproduktion, vilket var den punkt i januariavtalet som utlöste misstroendeomröstningen i riksdagen och som sedan fällde regeringen.

I nästa andetag meddelade Annie Lööf vad partiet vill ha för att släppa den omstridda 44:e punkten – kraftiga skattesänkningar på låg- och medelinkomsttagare samt sänkt skatt på investeringssparkonton.

Sverige har i dag alldeles för höga skatter på arbete. Det svenska skattetrycket är det fjärde högsta i världen. På såväl låga, som normala och höga inkomster beskattas arbetande svenskar hårt.

Resultatet blir att flit och ansträngning lönar sig för dåligt. Samtidigt breder bidragsberoende och utanförskap ut sig.

Det är inte en hälsosam kombination för ett land vars framtida välstånd bygger på att fler arbetar. Sveriges höga skatter måste ner.

Centerpartiets krav är varken orimligt eller ogenomförbart. De politiska krafterna är i rörelse.

Tidigare samarbetspartier har höjt tonläget mot varandra medan fiender har gjort gemensam sak för att uppnå sina mål. I detta politiska virrvarr infinner sig stora möjligheter för dem som sätter sakpolitiken främst.

Centerpartiet står inte ensamma i sin önskan om att sänka skatten. Att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna vill ha sänkt skattetryck är i breda lager välkänt.

Även Sverigedemokraterna har lagt förslag om sänkta skatter men partiets skattepolitiska inriktning är ibland ifrågasatt. Bland de sverigedemokratiska väljarna är dock saken klar. Skatten ska ner!

Om Centerpartiet menar allvar med att de vill sänka skatterna så finns alla möjligheter för att lyckas med det i riksdagen. En tydlig majoritet av riksdagens partier och dess väljare ser behoven av sänkta skatter.

Men på sista raden blir vi inte rikare om tillfälliga skattesänkningar ska kombineras med permanenta utgiftshöjningar som familjevecka eller höjd A-kassa.

Möjligheternas tid är nu. Men då måste sakpolitiken sättas i första rummet.

Christian Ekström, vd Skattebetalarna
Erik Bengtzboe, chefekonom Skattebetalarna”

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/X8x38g/du-kan-sanka-skatten-utan-januariavtal-loof

4 reaktioner till “Att sätta sakpolitiken främst är inget för Annie Lööf

  1. Bonus Malus – bilbeskattningen är något som slår hårt mot den vanlige löntagaren och småföretagen. – Här är det verkligen en förmögenhets överföring från fattig till rik.??? PLUS att väldigt många arbetstillfällen står på spel. Detta är ett också riktigt svek mot landsbygdens befolkning. Annie Lööf är en Quisling – en parti diktator.

    Gillad av 1 person

  2. Hennes fula tryne är bra att skrämma små olydiga barn med. Akta er små liv annars kommer denna fula häxa att ta er,typ.

    Gilla

  3. Sakpolitik är överhuvudtaget inget som existerar i Sverige. Allt bygger på floskler, rökridåer och spegelsalar. Allt rör sig om floskler, granna och vackra, men tomma och innehållslösa ord, fraser, eller uttryck, som solidaritet, rättvisa, jämlikhet, jämställdhet, alla människors lika värde, feminism, utjämning, klyftor, välfärd, påbjuden värdegrund, påbjuden åsiktsmall. Bollen är rund, livet går vidare, etc. Den som ställer sakliga frågor sablas omgående ned som rasist, samhällsfientlig, farlig, högerextrem, högerpopulistisk, osv. Mindre än 50% av vad staten och kommunerna plockar åt sig i pengar ens kallas ”skatt”, det mesta bakas osynligt in i avgifter på resor, energi, mat, el, osv så det inte skall synas eller kallas skatt. Om man summerar allt som staten plockar åt sig och kallar det ”skatt” då blir det omkring 80%. Det gäller att skära ner utgifterna, inte hitta nya sätt att plocka mer pengar ur samhället, som klädskatt, plastskatt, osv.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s