Disney World följer könstrenden och blir mer inkluderande

Som liten var jag ett stort fan av Kalle Anka och drömde alltid om att få åka till Disneyland. Nu blev det aldrig så av ekonomiska skäl och mina barn kommer nog också bara att få sukta på avstånd, men efter det senaste utspelet från Disneyparken i Florida känns det inte som en förlust.

Disneys temapark i Florida har nämligen hakat på den politiskt korrekta könstrenden för att bli mer ”inkluderande” och tagit bort alla ord med könstillhörighet i den förinspelade presentationen av fyrverkerishowen i Magic Kingdom.

I 40 år har man använt följande inledningsfras för att presentera showen: ”Ladies and gentleman, boys and girls and dreamers of all ages…”, men i 2021 års version används bara den sista frasen ”dreamers of all ages” för att alla ska känna sig välkomna till Disneys magi.

Som en del i detta har man även lättat på reglerna för anställda i parken som nu tillåts ha ”könsinkluderande” frisyrer, smycken och klädesplagg samtidigt som man tagit bort detaljer från attraktioner som ansetts ”raskänsliga”.

Kritiken har inte låtit vänta på sig och många ifrågasätter varför man ska pracka på barn genusideologi samt hur många föräldrar som vill spendera dyra pengar på ännu ett PK-jippo.

Själv undrar jag vad som var fel med ursprungsfrasen och på vilket sätt inte alla kunde känna sig inkluderade när man nämnde damer/herrar, pojkar/flickor samt drömmare? Om man inte betecknar sig som varken flicka eller pojke kan man väl känna sig inkluderad som drömmare?!

#genusflum

Bildkälla: RT

5 reaktioner till “Disney World följer könstrenden och blir mer inkluderande

  1. Bara att bojkotta. Anser själv att Disneys verksamhet har gått på tomgång det senaste årtiondet och är på väg att rulla ner i diket. Mycket beroende på Walts frånvaro. IKEA är i en parallell situation. Skaparnas ambitioner har knuffats undan och ersatt med flummande trams …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s