Misstänkte polismördaren har varit i klammeri med rättvisan tidigare

Den 17-åring som tidigare i kväll anhållits för polismordet i Göteborg finns redan i brottsregistret efter att han vid 15 års ålder genomförde en knivattack på en spårvagn i Göteborg 2019 och sedermera dömdes för mordförsök, men klarade sig undan med ett års sluten ungdomsvård på grund av sin låga ålder.

Den misstänkta ynglingen var vid tidpunkten för polismordet ute efter en rivaliserande kriminell ung man från det så kallade Jobenätverket – samma person som knivhöggs på spårvagnen 2019 och som även denna gång överlevde mordförsöket.

Eftersom han fortfarande är under 18 år lär han säkert slippa undan ett riktigt straff även denna gång och så får han väl straffrabatt som grädde på moset! Bedrövligt och jag hoppas våra politiker sover dåligt med facit i hand som visar konsekvenserna av deras oansvariga politik som de påtvingat folket i åratal, men de känner nog inte till termen skuldkänslor och lär fortsätta driva på för mer importerad kriminalitet i humanitetens namn för lång tid framöver.

#detnyasverige

https://www.friatider.se/har-grips-ahmed-17-polismordet-i-goteborg

10 reaktioner till “Misstänkte polismördaren har varit i klammeri med rättvisan tidigare

 1. Hade detta hänt i Danmark så hade den tilltalade dömts till ett hårt fängelsestraff, men nu befinner sig den tilltalade i Sverige och då åker de dunlätta silkeshandskarna. Läs nedanstående så förstår var och en vad som väntar den tilltalade.

  Gällande rätt är tydlig med att fängelsestraff skall undvikas. Brottsbalken 30 kap, fjärde paragrafen.

  4 § Vid val av påföljd skall rätten fästa särskilt avseende vid omständigheter som talar för en lindrigare påföljd än fängelse. Därvid skall rätten beakta sådana omständigheter som anges i 29 kap. 5 §.

  I 29 kap är lagstiftaren behjälplig med små behändiga tips vad rätten kan leta efter för att undvika fängelsestraff.

  5 § Vid straffmätningen ska rätten utöver brottets straffvärde i skälig omfattning beakta:

  1. om den tilltalade till följd av brottet drabbats av allvarlig kroppsskada,

  2. om den tilltalade till följd av hög ålder eller dålig hälsa skulle drabbas oskäligt hårt av ett straff utmätt efter brottets straffvärde,

  3. om en i förhållande till brottets art ovanligt lång tid förflutit sedan brottet begicks,

  4. om den tilltalade efter förmåga försökt förebygga, avhjälpa eller begränsa skadliga verkningar av brottet,

  5. om den tilltalade frivilligt angett sig eller lämnat uppgifter som är av väsentlig betydelse för utredningen av brottet,

  6. om den tilltalade förorsakas men till följd av att han eller hon på grund av brottet utvisas ur riket,

  7. om den tilltalade förorsakas men till följd av att han eller hon på grund av brottet blir eller kan antas bli avskedad eller uppsagd från anställning eller drabbas av annat hinder eller synnerlig svårighet i yrkes- eller näringsutövning,

  8. om ett straff utmätt efter brottets straffvärde skulle framstå som oproportionerligt strängt med hänsyn till andra rättsliga sanktioner till följd av brottet, eller

  9. om någon annan omständighet påkallar att den tilltalade får ett lägre straff än brottets straffvärde motiverar.

  Föreligger omständighet som avses i första stycket, får rätten, om särskilda skäl påkallar det, döma till lindrigare straff än som är föreskrivet för brottet. Lag (2015:78).

  Värt att notera är att punkt nio ger rätten möjlighet att kunna hitta på vad som helst för att mildra straffet och undvika fängelse för den tilltalade. Ur led är tiden och ur led är hela det förbannade rättsväsendet i detta arma land.

  Gilla

  1. ”Man blir naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar, naturligtvis den som blir dödad och dennes anhöriga, men också för en enskild ung kille som begår en sån här förskräcklig händelse, vad har den personen varit med om för någonting, vilka omständigheter har den killen växt upp under, vad är det för trauman han bär med sig? Hela den här flyktingkrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av världen, och vi får hjälpa till och försöka lösa det här efter bästa förmåga.”

   Gilla

 2. Jag läser att i flera länder i Asien sänker man nu ansvarsåldern ner till 12 års ålder. Det skall vara en bedömning i fall till fall.

  Gilla

 3. Ledamöter
  Marina Johansson (s)
  Monica Hansson (s)
  Niclas Eringsfors (s)
  Åke Eliasson (s)
  Charlotte Nordström (m)
  Elisabet Babic (m)
  Arne Lernhag (m)
  Per Håkan Eklund (sd)
  Stina Isaksson (sd)
  Caroline Frodin (sd)
  Peter Heie (c)
  Kalle Bäck (kd)
  Frida Tånghag (v)
  Birgitta Ling Fransson (l)
  Peter Sörgaard (mp)

  Dessa politiker styr ytterst polisen i Göteborg. Man kan dra sina egna slutsatser utifrån det.

  Gilla

 4. 17 år är totalt felaktig gräns för strafflindring – speciellt som han är en tränad gangster. Det flata Sverige – vi måste få någon dj-la ordning som Hermansson sa.

  Gilla

 5. Ska vi få höra om en ensamstående mamma som begärt hjälp från Soc men inte fått. När ska vi få se krav på föräldraansvar i fall med yngre förbrytare, när ska de inse att de även har skadeståndsansvar om brott sker. När ska vi få se att upprepning av brott tar bort regeln om 2/3 dels straff. Ett ungdomsfängelse i deras hemländer dags att förhandla fram.

  Gillad av 1 person

 6. Undrar varför han inte heter Kalle, är 21 år och blond. Sanera ut dessa Somalier snarast. Inom EU bekämpas ju övriga invasiva arter

  Gilla

 7. Såg ett inslag med en stöddig poliskvinna som helt respektlöst tyckte att hon själv bestämde vem hon skulle tala med och hur den personen skulle svara. Inte omöjligt att den mördade polisen har gjort på samma vis, förmodligern på order av inkompetenta polischefer, och att någon tröttnade på beteendet. Vet faktiskt inte själv hur jag skulle reagera som ung i förorten med de provokationerna. Hade jag varit oskyldig och häktad hade jag inte blivit mindre förbannad.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s