Asylsökande afghaner misstänks ha mördat 13-årig flicka i Wien

Polisen i Wien har arresterat två asylsökande afghaner, 16 och 18 år gamla, som misstänks ha mördat en 13-årig flicka. Kroppen hittades i lördags morse på en gräsplätt i den österrikiska huvudstaden och förövarna var kända av polisen sedan tidigare. Obduktionen visar att offret, som kände förövarna sedan innan, drogades för att bli välvilligt inställd till sex, utnyttjades sexuellt samt kvävdes till döds. Flickans kropp undersöks fortfarande och man utreder om det finns fler inblandade.

Inrikesminister Karl Nehammer (ÖVP) deklarerade vid en presskonferens att om de två asylsökande är skyldiga till brottet kommer de att deporteras till Afghanistan. Den äldre afghanen har redan förlorat sin skyddsstatus på grund av sitt brottsregister, men den juridiska processen pågår fortfarande då han överklagat beslutet.

Under presskonferensen frågade en av journalisterna om det österrikiska samhället inte hade gjort nog för ”traumatiserade afghaner”, men inrikesministern avvisade den anklagande frågan.

I samband med händelsen krävde FPÖ:s partiledare Herbert Kickl att asylprocessen ska avbrytas om migranter blir kriminella samt att deras skyddsstatus ska upphävas och de ska deporteras oavsett brott.

Annars kan man göra som i Sverige och låta alla få stanna av humanitära skäl oavsett vilka vidriga brott de begår eller om de ens uppfyller kraven för skyddsstatus. 🙄

Austrian police arrest Afghans after murder of 13-year-old

2 reaktioner till “Asylsökande afghaner misstänks ha mördat 13-årig flicka i Wien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s