Ännu en dag i det nya Sverige

Jobbade som en tok med att packa upp flyttkartonger i går, stördes av skränande fotbollssupportrar vid läggdags, ljust i rummet, städbil kl 05.00, kyrkklockor kl 06.00. Citylife… 🥴 lika bra att gå upp och så möts man av detta i nyhetsflödet – ännu en förbannad dödsskjutning.

Tyckte att både inrikesminister Mikael Damberg som justitieminister Morgan Johansson hävdat att skottlossningarna minskat?! Damberg har förvisso lagt in en brasklapp om att ”det kommer att komma bakslag”, så det kanske är det vi får trösta oss med istället för att uppröras över den förfärliga samhällsutvecklingen samt de resurser som dagligen slösas bort på detta.

Det känns i alla fall inte som att vi är på väg åt rätt håll överhuvudtaget och nästa vecka ser det ut som att vi kommer få tillbaka den regering som många gladdes åt att nästan ha sparkat ut – kanske får vi även den impopulära Annie Lööf som minister då C-ledaren måste få något i gengäld för att bistå med återinsättandet av stormogulen Löfvén – så man kan undra varför man överhuvudtaget startade upp denna onödiga politiska process när vi i själva verket står kvar på samma plats som innan med en regering som består av syltryggar utan något intresse för att ta ansvar för det kaos man skapat.

Förvisso ser nu svenska folket att de folkvalda politiska representanterna enbart är intresserade av att behålla makten till varje pris och hellre kör över medborgarna än att hörsamma folkviljan genom att arbeta för att göra det bästa för Sverige, men att det är en folkresning som krävs är det få av de kuvade medborgarna som inser och kurage saknas för att våga inleda en kamp för att återtaga makten till folket, så man litar hellre på att de ”demokratiska” valen vart fjärde år ska göra susen trots att det bara förlänger lidandet. Men som man bäddar får man ligga så vi har många tuffa år framför oss, det är en sak som är klar.

#detnyasverige

Bildkälla: Aftonbladet

11 reaktioner till “Ännu en dag i det nya Sverige

 1. Intressant debattinlägg I dagens Expressen i ämnet brottsbekämpning. Frågan är om något parti har modet att göra det som krävs för att stoppa den organiserade brottsligheten på riktigt när det är enklare att orera om krav på höjda straff som inte påverkar i någon större utsträckning eftersom det står någon ny redo att ta vid så fort en hamnar bakom lås och bom.
  https://www.expressen.se/debatt/det-enda-sattet-att-knacka-organiserade-brottsligheten/

  Gilla

  1. Kina arbetade i flera år på samma sätt som Sverige arbetar idag, med samma resultat, eller snarare total avsaknad av resultat. Sedan ändrade man teknik, med utmärkta resultat. Det är klart, i Sverige måste man skydda de mänskliga rättigheterna för de utländska kriminella klanerna i Sverige. Det är viktigare än att låta vanliga människor leva.

   Gillad av 1 person

 2. Kristersson säger att ingen fråga är viktigare än att stoppa de kriminella gängen. Och hur ska då detta gå till? Visst är det märkligt att ingen ställer frågan var dessa kriminella gäng kommer ifrån. Hur har de kommit in i landet? Vilka har släppt in dem? Vad är syftet? Svaret på dessa frågor är helt öppet och uppenbart för den som inte blundar för verkligheten. Politiker från sju partier har med gemensamma krafter och berått mod sett till att dessa kriminella gäng kunnat etablera sig i landet. Sverige har med god hjälp av sju politiska partier förvandlats från ett väldigt tryggt land till ett av Europas otryggaste länder. Varför vill dessa politiker oss något så ont, något så illa?

  Att ropa på fler poliser, som många gör, är som att ropa på fler ambulanser om trafikolyckorna skjuter i höjden. Det är som att sätta på små plåster på öppna skottsår och skicka hem patienten. Inget, absolut inget görs åt grundorsaken till att det gapas om fler poliser. Varför behövs det fler poliser? Svar: för att brottsligheten har ökat. Varför har brottsligheten ökat? Vad kan detta bero på? Kan man inte svara på dessa frågor så beror det på att man inte vill se verkligheten sådan som den är. Så länge som politikerna fortsätter att förneka sanningen och verkligheten och inte arbetar för en förändring av folkutbytet så kommer inte fler poliser att göra samhället tryggare. Allt kommer i en allt snabbare snurrande spiral bli än värre.

  Gillad av 1 person

  1. Det är svenskens fel som inte föder fler än ett vanskapt provrörsbarn. Det går inte att bygga ett land med ett barn per kvinna. I andra kulturer förstår kvinnorna sin plikt att skaffa barn medan här så tror de att livets mening är att göra karriär. Svenska kvinnor borde läras veta sin plats,vid spisen och i sängen.

   Gilla

 3. Det är ju de politiker vi valt men då ledare inte vill samarbeta över blockgränser eller själva drabbas så får vi tyvärr ha dessa politiker som själva ser till sin makt och plånbok och tycker att de vill med sina 175 röster styra över resten av sveriges befolkning. Vi som inte sympatiserar med dessa får ta och samla oss till valet och välja ny väg för att få sverige på banan igen

  Gillad av 1 person

 4. Tänk på att ha ett par hörselskydd ifall det blir skottlossning. Har du kollat så att omgivande mark inte skall bebyggas med någon moské? Det är en del att tänka på när flytten går till en stad i Sverige. Viktigast är dock att dina barn får en bra skola att gå i.

  Gillad av 1 person

 5. Det är bara att vänja sig med det nya Sverige eller så flyttar man. För min personliga del så har jag kalkylerat med att flytta från Sverige till något land i östeuropa som har en hårdare hållning vad det gäller tillströmningar till sina länder.

  Gillad av 1 person

 6. Vi borde sluta kallade de ”kriminella gängen” och istället alltid tala om de ”utländska kriminella klanerna i Sverige”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s